Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Witam wszystkich wtajemniczonych.Chciałbym zaznaczyć że nie palę marihuany-od czasu do czasu jednak sobie zapalę.Ostatnio jednak przy paleniu zdarzyło mi się coś co mnie bardzo wystraszyło.Otóż mam bardzo podwyższone ciśnienie i czuje serce w całym ciele.Ostatn io nałapałem się takiej schizy bo myslałem że serce mi przyśpiesza i zaraz spotkam się z Bozią.Wiem że to może być po części kwestią psychiki-żeby sobie takich rzeczy nie wmawiać ale jak nie myślec o tym jak się to bardzo wyraźnie czuje.Prosze o radę czy jest jakiś sposób aby o tym po części zapomnieć(możliwe że jak człowiek usiądzie to wtedy się to bardzo mocno czuje)Może czuje te cisnienie krwi ze względu na większą ilośc neuroprzekaźników w przestrzeniach synapsalnych.Sam już nie wiem jak to uczucie zdominować bo to psuję mi cały marihuanowy trip :-(
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Chciałbym zaznaczyć że nie palę marihuany-od czasu do czasu jednak sobie zapalę
to palisz czy nie? :D
Ostatn io nałapałem się takiej schizy bo myslałem że serce mi przyśpiesza i zaraz spotkam się z Bozią
wkret jakich wiele po paleniu xD nie mozesz poprostu o tym myslec, zajmij sie czyms, najlepiej wsadz do ryja cos smacznego i sie delektuj :) wtedy czlowiek zapomina o Bozym swiecie, jestes tylko ty i twoje kubki smakowe ;) albo zacznij o czyms gadac z kumplami, o czym wkrecajacym co cie pochlonie. grunt to o tym zapomniec a na bank przejdzie. jak bedziesz o tym myslal to bedzie tylko gorzej.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: RasMichael »
Jak paliłes jakies skuniwo przeokrutniaste -to co się dziwic....Zwłaszcza jak palisz rzadko.Ogólnie skłonność spotykana u ludzi palących nie za często.....Nie dygaj-będzie dobrze. NO chyba że masz jakieś problemy zdrowotne.... :-( :-( :-( .Ale nie sądze :-D .
Pozdro
Never Let Your Problems Get You Down,Gotta Stay Focused And Hold Your Ground.
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lo$ »
Luzik, od marihuany jeszcze nikt nie umarl i nie mozliwe ze bedziesz pierwszy :) moje pierwsze palenie to byla seria modłów do Boga zeby mi nie odbieral zycia bo jestem mlody jeszcze i dodam ze mialem to samo, serce napierdalalo niesamowicie, drzala mi klatka piersiowa czulem jak uderzenia rozchodza sie po calym ciele ( taki rezonans ). z czasem przeszlo i przestalem o tym myslec :) poprostu wlacz jakis dobry film taki ktory napewno Cie zainteresuje, ja przy serii star wars zapomnialem o bozym swiecie :) najlepiej palic z kims pozytywnym, ktory nie zlapie zanego dola itp.
Pozdro
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: GreGi »
mi czasami również się to zdarzam le to tylko wtedy kiedy po paleniu mi sie zwyczajnie nudzi... kiedy mam cos do roboty jak gadanie z kumplem, szamanie czegos dobrego, ogarnianie faz itp, to poprostu tego nie czuje... nie zmienia to faktu, ze gdy na sekunde sie ogarne i sprawdzam czy mi bije serce to autentycznie czuje niezle przy**ierdolenie w klatce piesiowej... moze sie to również zdarzyc gdy podczas pierwszego atepu fazowania zaczynasz ogarniac co sie dzieje z twoim cialem i czujesz jakby każdy element, kazda swoja komorke...
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KrOwA »
ja proponuje nie myslec o tym:D
zbyt pozytywna dlatego zakazana..........

I like the government and the police but most off all i like cannabis

jestem jak marihuana - uśmiejesz się ze mną do łez ...
jestem jak LSD - życie ze mną nabiera barw i kształtów ...
jestem jak SPEED - nie dam Ci zasnąć do rana ...
jestem jak morfina - szybkim środkiem znieczulającym ...
jestem jak CRAK - ze mną przeżyjesz prawdziwą euforię ...
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
ja proponuje nie myslec o tym:D
wiesz, nie zawsze sie da ot tak nie myslec o jakiejs przykrej wkretce. trzeba sie czyms innym zajac, cos co pochlonie calkowicie Twoja uwage. im bardziej na sile probujesz o tym nie myslec, tym bardziej ci to dokucza...
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 3523 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: WildMonkey »
@ maku To zjawisko występuje często kiedy palę zmęczony\niewyspany. Kup sobie magnez i jedz w maksymalnych dawkach przez tydzień.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 3 / / 0
Dokładnie, wystarczy zająć czymś innym uwagę i po chwili się zapomina o tym nieprzyjemnym biciu serca... Lepiej w ogóle wyrzucić to z myśli jeszcze przed paleniem :)

Wbrew pozorom zdarza się czasem i nawet "nałogowym" palaczom :-D Jeszcze na wakacjach miałem taką sytuację po przyjęciu "diabła"...Ale na szczęście od tamtej pory się nie powtórzyło :-)
Uwaga! Użytkownik Personifikacja Irracjonalności Bytu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KrOwA »
proponuje chodzic, chodzic i jeszcze raz chodzic rozkoszowac sie pieknem natury ,napewno wtedy o tym zapomnisz...
zbyt pozytywna dlatego zakazana..........

I like the government and the police but most off all i like cannabis

jestem jak marihuana - uśmiejesz się ze mną do łez ...
jestem jak LSD - życie ze mną nabiera barw i kształtów ...
jestem jak SPEED - nie dam Ci zasnąć do rana ...
jestem jak morfina - szybkim środkiem znieczulającym ...
jestem jak CRAK - ze mną przeżyjesz prawdziwą euforię ...
ODPOWIEDZ
Newsy
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.