Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3901 / 563 / 0
Nieprzeczytany post autor: lol »
Ja też wyjadłem za dużo thiokodynek, ale mnie to zoladek boli..bo nie mogę jesc juz ostrych rzeczy(no, chyba ze z przykrymi konsekwencjami :-) ), a do tego czasem pojawiaja się bole i uczucie pelnosci po posilkach..ale moze jednak to nie od tego :-)
  • 432 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: c0deine »
djdx pisze:
po roku stosowania 1-2 paczek thio tygodniowo (ostatnie dwa miesiące to nawet 4-5) zaczynam mieć przewlekłe bóle wątroby. Nie wiem czy to od tego bo ogólnie piłem też jak pojebany
Wątroba jest obciążona bo musi jednocześnie metabolizować alkohol i kodeinę. Przystopuj, dobroduszna rada.
Uwaga! Użytkownik c0deine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dysocjat »
Tchiocodin minusy są to - Własnie uczucie pelnosci po tym salym sulfo ktory troche nas zapycha . flegma w gardle i okropna suchosc nawet na 2 dzien rano a szczegolnie 2 dzien rano po zarzuceniu tchio . Ale takto jem go od kilku ladnych miesiecy i nic zlego mi nie jest. W przerwach jem essentiale forte i inne leki na watrobe zeby sie odbodowywala (profilaktycznie) wiadomo jemy cos niezdrowego w duzych dawkach warto o siebie zadbać . Po 3 paczkach tchio rozpuszczonych w wodzie nigdy nie bylo mi nawet niedobrze. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2008 przez dysocjat, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]!!!!!!!!!!!!!JESTEM DYSOCJAT NIE DYSOCJANT TO RÓŻNICA !!!!!!!!!!! :|[/b]

[]------[][]    
     |_0 _|
        /       
      _/\_
  • 533 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: ArkejD »
Po antidolu też miewam takie uczucie pełnosci w brzuchu. Najbardziej boję się tego że to gówno ponoć powoduje wrzody, więc używam naprawdę sporadycznie... Znów zaczałem ładować antidol i bawić się z ekstrakcja.. i nawet mi się chce ;]
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Dziś walnołem 4 paczki thio z powodu braku antka i braku czasu na ekstrakcje.
Nie było tak źle, najgorszy to ten posmak w przełyku jaki zostaje i chujowa czkawka.
Troche mdli ale da się wytrzymać. Ale nie ma to jak antidol 20 :diabolic:

Wczoraj byłem w takiej dużej aptece co się z koszykami chodzi i antidol na półce leżał. Brało się go do koszyka i do kasy.. ale na półce tylko 2 opakowania leżały :/
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2008 przez xxxzzzxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
mam nadzieję ze nie zapomniałeś na kodeinowej piździe pobrzdękolić na swojej gitarce!
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Ba, nawet na bębnach śmigałem.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
Thiocodin trza przyjmowac w trakcie posiłków więc albo chodzi o lepsze wchłanianie z treścią pokarmową albo o to że przy wchłanianiu z pokarmem mniej jebie żołądek. Obstawiam to drugie :)
Hidden mefedron User
  • 168 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: virtual_high »
ja ostatnio napierdalalm od mesaica z przymusu (nie ma majki) 2-4 paczki thioshitu dziennie i jakos niezle sie czuje. niedlugo ide na badania i zobaczymy. wszystko zalezy od organizmu
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
wiesz może teraz wrzodów mieć nie będziesz ale nie wierz w to że wszystko jest OK. czasem brudy wychodzą po czasie a jak już "złapiesz" wrzoda to masz problem do końca życia bo nawracają :P
Hidden mefedron User
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.