Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 369 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: timeless »
Problem w tym, że to musiałby był polijodowinylopirolidon. Na której pozycji ten atom jodu?
  • 144 / 3 / 0
Szkodliwość antidolu , a właściwie paracetamolu w nim zawartego, jest bardzo wielka.
Nie istnieje coś takiego jak ekstrakcja w lekach z powidonem-to potwierdzona wiadomość.
Jakaś niewielka część paracetamolu jest możliwa do odzdzielenia ale ogromna większość jest w roztworze, który powstaje po tej pseudoekstrakcji.

Najbardziej śmieszy mnie gdy ktoś mówi, że wyczuwa smak paracetamolu. Skąd wiecie jak smakuje np.powidon, krospowidon. stearynian magnezu etc?
To co teoretycznie filtrujecie to otoczka tabletki i jakaś część paracetamolu.
Nie wiem jaki jest w ogóle sens tak idiotycznego działania-czyżby Sandoz miał tu swoich ludzi na forum?
Bo niby czemu tu w kółko słychać o antidlolu,a nie np. a eferalganie , solpadeine, czy dafalganie- z żadnego z tych środków nie wydzielimy samej kody.
Tracimy dużo kody i przyjmujemy mnóstwo paracetamolu.
Jaki jest sens takiego działania gdy są bezpieczne środki z kodą typu thiocodin czy neoazarina-wiesz ile bierzesz co do miligrama. A tam jest loteria? Może kogoś podnieca zabawa w chemika ale efekt jest opłakany.
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2012 przez Kietrzanin, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1492 / 23 / 0
Zadanie dla osób, które posiadają w domu dokładną wagę elektroniczną:

-Zważyć 10 tabletek antidolu.
Od wyniku, który uzyskacie odejmijcie 5g oraz 150 mg - to, co zostanie to masa tabletkowa.

-Następnie przeprowadźcie standardową ekstrakcję. Ekstrakt spożyjcie, a to, co zostanie na sączku/filtrze dokładnie wysuszcie.

- Wysuszone pozostałości starannie wydobądźcie/wykruszcie na wagę i odczytajcie wynik.

Wynik końcowy porównajcie z wynikiem, który mieliście zarówno z paracetamolem i kodeiną.

Wiadomo, że kodeinę wypiliście i was kopnęło, więc ~150mg możecie odjąć.

Po porównaniu zobaczcie, czy rzeczywiście 'brakuje' tych gramów paracetamolu. Jeśli wynik wypełniaczy, który poznamy po odjęciu 5 gramów paracetamolu i 150 mg kodeiny będzie bardzo podobny, to mamy się czym martwić. Jeśli jednak będzie zbliżony do wyniku Z paracetamolem - ekstrahujcie aż do śmierci!

Czekam na wyniki.

» Śr, 18 kwietnia 2012, 09:54
Kietrzanin pisze:
Szkodliwość antidolu , a właściwie paracetamolu w nim zawartego, jest bardzo wielka.
Nie istnieje coś takiego jak ekstrakcja w lekach z powidonem-to potwierdzona wiadomość.
Jakaś niewielka część paracetamolu jest możliwa do odzdzielenia ale ogromna większość jest w roztworze, który powstaje po tej pseudoekstrakcji.

Najbardziej śmieszy mnie gdy ktoś mówi, że wyczuwa smak paracetamolu. Skąd wiecie jak smakuje np.powidon, krospowidon. stearynian magnezu etc?
To co teoretycznie filtrujecie to otoczka tabletki i jakaś część paracetamolu.
Nie wiem jaki jest w ogóle sens tak idiotycznego działania-czyżby Sandoz miał tu swoich ludzi na forum?
Bo niby czemu tu w kółko słychać o antidlolu,a nie np. a eferalganie , solpadeine, czy dafalganie- z żadnego z tych środków nie wydzielimy samej kody.
Tracimy dużo kody i przyjmujemy mnóstwo paracetamolu.
Jaki jest sens takiego działania gdy są bezpieczne środki z kodą typu thiocodin czy neoazarina-wiesz ile bierzesz co do miligrama. A tam jest loteria? Może kogoś podnieca zabawa w chemika ale efekt jest opłakany.
Chyba żartujesz.

Co do Neoazariny też mam wątpliwości. Osobiście uwielbiam Neo, ale dowiedziałem się na dniach, że tymol zawarty w tymianku jest pochodną propofolu używanego do narkozy, jest bardzo toksyczny, niszczy nie tylko wątrobę, ale także nerki i układ nerwowy:
Redver pisze:
Plants in cosmetics : potentially harmful components. Vol. 3
Jest parę stron o tymolu, w tym LD 50 u zwierząt.
nyks pisze:
Poprawka rozkłada się na olejek w 0,7% -3,5%, który natomiast rozkłada się w 80% na tymol i karwol.
Jeśli to prawda to przy największych granicach jedno opakowanie Neoazariny da nam 88,48 grama a dawka LD50 dla szczura zaczyna się od 980mg/kg.
Przy wadze szczura 75 kg dostaniemy 113 mg/kg po jednym opakowaniu

Wychodzi ciekawie, chociaż nie jestem pewny co do danych, porównywał bym to do Antidolu.
scalono. Następnym razem edytuj. | idk
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalenie.
  • 144 / 3 / 0
Jak wspominałem już, jestem matematycznym zerem ale nawet ja potrafie policzyć-paczka neoazariny-zaokrąglijmy do 3, 5 grama tymianku. W tymianku jest 0,75 do 3,5% olejku, którego głównym składnikiem jest tymol. Więc jaka jest ilość tymolu? Doprawdy śladowa.
Ergo-Neoazarina jest najbezpieczniejszą kodą w Polsce.

Thiocodin też jest stosunkow mało szkodliwy-sulfo to środek wykrztuśny. Drażni oskrzela i tyle.
Ja zjadłem juz setki kilogramów sulfo, a znam ludzi którzy już chyba pod tonę sulfo przyjęli i nic im się nie dzieje.
A w parze koda paragówno nigdy nic nie wiadomo-jaką częśc oddzielasz para, ile tracisz kody-chyba, że masz w domu laboratorium.

No to trzymajcie się kodziarze. Kodeiniści wszystkich narodów łączmny się ale pod sztandarami thio i neo a nie paragówna.
  • 622 / 1 / 0
No właśnie ja nawet bez specjalnej wiedzy na ten temat czułam, że z tą ekstrakcją to byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe. Poza tym jeśli bierzemy tego dużo to nawet jeśli taka ekstrakcja jest skuteczna w 80% (co najprawdopodobniej jest niemożliwe) to i tak wpierniczamy 1/5 paragówna. i jeśli na jedną grubą fazę potrzebujemy 60 tabl antka to zjadamy 12 tabl paracetamolu...
Ja za coś takiego naprawę serdecznie dziękuję, zwłaszcza że potrzebuję 75 tabl thio na grube ujebanie.
Uwaga! Użytkownik meira jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 655 / 3 / 0
meira pisze:
zwłaszcza że potrzebuję 75 tabl thio na grube ujebanie.
Twoja wątroba to wytrzymuje?? :rolleyes: ... no nie wiem, ale jak przeglądam ten temat to przypomniał mi się wątek pt. nasze wątróbki i faktycznie coś z tym jest, że sama ekstrakcja to za łatwo by dostać czysty fosforan kodeiny (chociaż łykanie całych tabletek Thio jest kurwa o wiele bardziej złożone :retarded: ) bo wskaźniki były niekiedy masakryczne tych co wpieprzali A15 i A20 w ilościach miesięcznego zapotrzebowania hurtowni zaopatrującej pół miasta.

PS. meira - te ilości co podałaś to dla mnie (co byłem w ciągu codziennym ponad rok) jakaś masakra... choćby dlatego, że raz spróbowałem 7 paczek naraz to owocowało to bólem brzucha i chęcią wymiotów :kotz: . Nic a nic nie poczułem kodeinowej fazy wówczas. Wtedy to stwierdziłem (i radzę ci z dobrego serca to przemyśleć :-) ) że dawki powyżej 900 dla wątroby są delikatnie mówiąc ...bez sensu
Szukam żony wśród polskich farmaceutek lub ukraińskich prostytutek.
  • 2878 / 21 / 0
Kietrzanin pisze:
W tymianku jest 0,75 do 3,5% olejku, którego głównym składnikiem jest tymol. Więc jaka jest ilość tymolu? Doprawdy śladowa.
Ergo-Neoazarina jest najbezpieczniejszą kodą w Polsce.
A jakby była śladowa ilość kwasu pruskiego, to też byś go swobodnie żarł? Nie zawsze patrz na ilość, a szkodliwość substancji.

Dodatkowo ekstrakcja A jest możliwa, niemniej jest mniej wydajna przez poliwidion i tyle.
Nie mam ochoty z Tobą dyskutować, w dodatku siejesz dezinformacje, w które ludzie wierzą, więc jestem wręcz zobowiązany to napisać, dla osób które będą wyszukiwać wiadomości, coby Twoim postom nie wierzyli, a raczej sami myśleli i ruszyli głową.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 723 / 16 / 0
Ja kiedyś robiłam doświadczenie z antkiem 15. Z wagą elektroniczną. Ważenie tabletek, liczenie ile w nich masy tabletkowej, dokładne ekstrakcja a potem osad na sączku wysuszony i zważony. Wyszło mi (niestety to było już jakiś czas temu i nie mam teraz dokładnego rozliczenia) że ekstrakcja jest bardzo wydajna.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 1492 / 23 / 0
Tak myślałem.
Niemniej jednak mam prośbę o to, by ktoś powtórzył owe doświadczenie - wówczas będziemy mieli jako-taką pewność, a przynajmniej rozeznanie.

Osobiście myślę, że bzdurą jest to, że w roztworze zostaje 2-3 gramy paracetamolu (przy jednej paczce Antidolu) - przecież są użytkownicy, którzy w ciągu dnia piją 3-4 paczki. W takim razie przy czterech paczkach spożywaliby jednocześnie 8-12 gramów paracetamolu! Przecież to idiotyzm. Wątroba wytrzyma jeden, dwa, pięć razy taki strzał, ale po dziesiątym po prostu się rozpierdoli w drobny pył!
  • 3901 / 562 / 0
w przypadku jednej paczki nie ma tyle, ale w przypadku 3 paczek te 3 gramy to juz mozliwa ilosc paracetamolu w roztworze

jednorazowo na pewno nie jest to szkodliwe, ale gdy żre się antidol latami to zdecydowanie moze byc szkodliwe. tak jak pobozny pisal, ludzie pokazywali swoje wskazniki ,ktore byly bardzo zle
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.