Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
[quote="gofel"]
apropos czystej kodeiny to ostatnio znajomy opowiadał mi ze brał czystą mołdawską kodeine, tabletki po 50 mg, a co najlepsze dostępna w mołdawi bez recepty]

Mi się wydaje, że legalne. Jeszcze jak mówisz, że bez recepty... Najlepiej to by mieć jakiegoś ziomka w Mołdawii co by wysłał pocztą kilka opakowań ;) Ahhh, rozmarzyłem się. I taką kodeinę to można by spokojnie walić i.m. czy też p.r.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 475 / 6 / 0
nie czytałem wszystkich komentarzy, więc może ameryki nie odkrylem, ale około 25 lat temu to robilismy tak: kodeina błyskawicznie rozpuszcza sie w wodzie, dlatego do jej choć minimalnego oddzielenia od innych składnikow, to rozkrusza sie kabletkę, potem na krótki moment zalewa sie bardzo zimną wodą i po chwilowym jednorazowym zamieszaniu, szybko przelewa się przez bibułke itp. Zawsze jest nadzieja, że inne składniki nie zdążą się rozpuścić w wodzie i chyba lepiej tak to robić, niż połykac całe tabletki. Kodeina bez ograniczenia jest na normalną receptę, gdy ta kodeina jest w składzie preparatu robionego w aptece wg recepty przepisanej przez lekarza (przynajmniej tak kiedyś było). Gdy zna się lekarza, co nie jest służbista, to można sobie wymysleć fajny skład:) Jak mnie pamięć nie myli, to my mieliśmy taki: kodeina chyba 50mg (napewno było to dwie i pół tabletki najmocniejszej kodeiny, czyli 20mg?), do tego było weronal, oraz coś przeciwbolowego w mikroskopijnych ilościach:) Recepta opiewała na 20 takich takich proszkow w opłatkach, a lekarz przepisywal dwie reperty na raz, czyli mieliśmy 20 proszków x 2, a w każdym po 2 i pol tabletki najmocniejszej kodeiny, czyli 100 tabletek kodeiny rozpuszczalnej wprost do podania dozylnego:) Trzech sposób tylko raz wypróbowaliśmy, bo wtedy właśnie pojawił się odpal- kompot i kodeine już mieliśmy w nosie. Czyli z tabletek odzyskaliśmy kodeine tak, jak odzyskuje się morfine z wywaru słomy makowej, czyli za pomocą lationitu. Teraz właśnie o tym myślę, bo na na stronie głównej hyper jest link do działu syntez, a tam opis Konwersji kodeiny do morfiny!! Czyli teraz, gdy tak trudno o słomę makową, to myślę, aby za pomocą kationitu w łatwy i wydajny sposób odzyskiwać z tabletek kodeine, a z niej robić morfine, a potem to już lekko i przyjemnie acetylizowac do hery... Tylko za chiny nie rozumie tej konwersji kodeiny do morfiny! Czy wy to potrafilibyscie? Zobaczcie tam i napiszcie, co o tym myślicie?
Uwaga! Użytkownik Fiesta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
mam ja kolege weterana ktoremu heroina zabrala noge,on idzie do lekarza i zada recepte.recepte realizuje waptece (czeba poczekac z godzine zanim przygotuja)niepamietam skladu calego ale nic szkodliwego neospazmina i ziola,fajny slodki smak nawed ma.mu przepisuja 4%a i trafia sie%ta ostatnia znosi z nog a i 4%nie jest zgorsza.recepta bardzo tania,a butelka na sportowo wystarcza 2-3razy.no jest jeszcze jedna mozliwosc dac w lape lekarzowi osobiscie ja tak robie i nie wieze ze w miescie niema chocby jednego lekarza co nie bierze.a reszta to juz sama chemia
Uwaga! Użytkownik jetrho-tull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
witam
trapi mnie maly problem bo znalazlem ostatnio flakonik z kilkunastoma tabletkami 30mg dihydrocodeine
tabletki sa wydane imiennie prez lekarza i zastanawiam sie czy jest to czysta kodeina czy ma dodatkowe niepotrzebne dodatki :) a informacji takowej nie ma
interesuje mnie takze dawkowanie a chcialbym zaznaczyc ze z kodeina nie eksperymentowalem :)
pozdrawiam
  • 271 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: bogor »
Jesli w skladzie leku sa jakies inne biologicznie aktywne substancje, to napewno sa one wszystkie wymienione na opakowaniu, recepcie i etyietce na samej buteczce.
  • 463 / 10 / 0
to jest dihydrokodeina a to nie to samu
wystarczy poszukac w necie,.,
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 268 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: elroang »
Niewiem jak w polsce ale w niemczech lekarz przepisal mi na zwykly suchy kaszel kodeine w kroplach bez zadnego paracetamolu, ibuprofenu czy innego gowna.
Nazwa preparatu to: Bronchicum Mono Codein Tropfen(krople)
zawiera Codeinphosphathemihydrat 1ml\24mg
Butelka 30ml, koszt cos kolo 4 euro od lekarza sepie bez problemow recki.
niby w butli 720mg tylko ale nie trzeba sie jebac z ekstrakcja iniecale 4 euro to tez niewygurowana cena jak na niemieckie warunki. Mi starcza tymbardziej ze nienapierdalam kody codziennie(tak jakos daje rade) :)

Ja to mam dobrze co:D?
Kodeiniarze dawac do niemiec!!!!

a moze to wcale nie dobrze...

Pozdrawiam goraco!!
Nobody is Perfect - My name is Nobody
Umiejetnosci? Umniejestdoscich
Yesterday is a history, Today is a gift, Tommorow is a mystery

!!!!!!!! STOP ACTA !!!!!!!!
  • 1154 / 35 / 0
Teraz w Polsce ciezko glownie na rekreacyjne leki recke wziac. W 2004-2008 bylo inaczej, teraz juz tak nie wypisuja, ze mowisz co chcesz i masz. Rozmawialem z lekarka, ktora mowila ze oni sa rozliczani z wypisywania recept, i tyle co mi wypisala trama i klona na P to glowa mala. Rakowcy mniej dostaja, albo morfine biora czy inne opio. Teraz juz nikt nie pisze recept lekka reka i na P. Zeby cos zalatwic trzeba wziac od rodzinnego skierowanie do jakiegos specjalisty (np. do neurologa) czy isc do psychiatry (bez skierowania) wziac od niego zaswiadczenie, ze np. klony czy rolki maja byc wypisywane na P i np. dawkowanie klonow 3x1,czyli na miesiac 3 opakowania klonow dostajesz. Od psychiatry na P (w 99% przypadkow), w przychodni roznie. Lacznie wtedy masz 6 op./miesiac przykladowo. U mnie w miescie jedna lekarka miala sprawe (co prawda nie o leki rakreacyjne, ani nie na P) bo wypisywala sterydy. Chudy ktos szedl, mowil ze bedzie bral tak ja pani napisze, nie wiecej i tak wypisywala metanabol, omnadren, testosteron. Metanabolu nie na P chyba (bo tylko na X jest chyba i tani bardzo), a omka czy tesc maja na P znizke, ale niewielka (bodjaze 30%), czyli zamiast 27zl powiedzmy na P placimy 20zl. Duzej oszczednosci nie ma, wiec mozna na X to brac. Z tym, ze i tak za duzo wypisywala (nie dawki, tylko za wielu pacjentom), a chetnych chudzielcow chodzilo od groma do niej. Nie te lata co kiedys. Mowiles tylko co chcesz, jaka dawke i ile opakowan, a jak dalo sie na P brac to czesto dawali lekarze, bo przeciez student jeszcze, wiec nie zarabia, a na X Tramal w duzej butli jest przeciez drogi (niecale 50zl, to i tak sporo). Tak, ze teraz najlepiej do specjalisty, wziac zaswiadczenie do przychodni i wtedy mozna i tu i tu brac recepty na to co masz zalecone. Zeby cos wziac ot tak od rodzinnego to ciezko teraz, chociaz duzo zalezy od lekarza i ciebie. Mi wiele osob mowi, ze mam twarz godna zaufania, wiec jest mi latwiej pewnie. Czysta kode to gdzies mozna za wschodnia granica chyba kupic po 50mg/tabletke, ale nie wiem gdzie dokladnie i jak tam dzialaja apteki. Moze bez recept wydaja. W Grecji np. Deca-Durabolin nie jest na recepte (nie wiem jak teraz) i masz 200mg/zastrzyk, a w Polsce 1 amp. deki 50mg kosztuje kolo 50zl.
  • 169 / / 0
codeine pisze:
Najlepiej to by mieć jakiegoś ziomka w Mołdawii co by wysłał pocztą kilka opakowań ;) Ahhh, rozmarzyłem się. I taką kodeinę to można by spokojnie walić i.m. czy też p.r.
I moze to jest "slowo klucz". Codeine w Moldawii czysta kodeina jest bez recept?
Uwaga! Użytkownik HALFandHALF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
Mógłby ktoś napisać jak wypisać poprawnie receptę na czystą kodeinę? Ostatnio wypisując posłużyłem się postem Gargamela
"Codeini Phosphatis 0,06
Lactosi 0,1
m.f. pulv. No XL
D.S. 2x1"
Jednak farmaceutka oznajmiła mi iż jest to forma przestarzała której się już nie używa (oczywiście recepta nie została zrealizowana ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu :/) Konkretnie chodziło o podanie ilości w w postaci "XL", teraz podaje się ją jakoś inaczej. Ważne info ku przestrodze innych nieszczęśników popełniających ten błąd. ;)
Uwaga! Użytkownik Ostatni Elektron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.