Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 600 / 4 / 0
Ja również piję Tchibo, Tchibo Family - najlepszy stosunek jakość/cena wg mnie.
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 17 / / 0
Re: Kawa
Nieprzeczytany post autor: Hix »
witam wszystkich kawusiów i kawusie :D
osobiscie jeśli chodzi o kawę to mam bardzo brzydki nawyk, jeśli już pijam raz na 2-3 tygodnie to przez cały dzień, po 4-5 szklanek mocnej aby odczuć tę małą psychodelę, niepokój ; d
czasem zdarzy się 1, ale to wtedy kiedy wiem ze musze w nocy spać....
u mnie w domu króluje "Sati" smakowa czekoladowa, oprócz niej "Pedros" :D
jednakże tak samo jak Czika i wiele innych osób uważam by nie spowszedniała, najgorzej gdy polapszacz nastroju staje się nałogiem....
  • 1196 / 10 / 0
Co do kaw, brat często w trakcie studiów chodził do Starbucksa, w tym roku byłem w Anglii i sam mnie namówił, poszedłem, kupiłem dużą Americano. Mówi mi, żebym uważał bo mocna, bodajże 0.7 litra w kubku. Nie wiem dla kogo coś takiego jest sprzedawane, bo po wypiciu 1-3, może połowy, czułem się jakbym wypił z dwie naprawdę mocne kawy (jakieś minimum 400 mg kofeiny). Naprawdę nie widzę człowieka, który piję taki zbiornik kawy w szybkim tempie...
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 107 / 0
C9H13N to chyba standard przy wiekszej ilosci kofeiny, tak dzialaja stymulanty na jaja :) kofa, pseudoefka, efka, dmaa, amfetamina itp nawet po bardzo ciezkim wyniszczajacym treningu jaja sie chowaja :D
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 1513 / 25 / 0
Nieprzeczytany post autor: mr_b »
Na ciepłe dni polecam "Biały Rosjanin dla ubogich".

Szklanka do whisky
2 łyżeczki rozpuszczalnej (nescafe creme)
1,5 łyżeczki cukru
Zalać odrobiną wrzątku zamieszać.
Dodać zimnego mleka 3/4 wysokości szklanki
Dodać 3 kostki lodu
Dolać nieco szkockiej (wolę od wódki)

Chłodne, rześkie, kawowe :)
mr_b∩ʁbꞁө
  • 45 / / 0
Kawa nie spożywam, no może czasami. Wole już energetyki...
Uwaga! Użytkownik Edamski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
Kawa to mocno uzależniająca substancja. Wszyscy w mojej rodzinie piją ją w dużych ilościach.
Wszystko zaczęło się wraz z rozpoczęciem Liceum, gdzie wszyscy znajomi pili już kawę, a ja bojąc się uzależnienia ograniczałam się do okazjonalnego cappuccino. Jednak przez duże wymagania, chcąc pomóc sobie w nauce, gdy muszę siedzieć do późnej nocy przed komputerem i wcześnie wstawać na zajęcia, odkryłam, że kawa pomaga mi się skupić. Piję ją już rok, codziennie rano mocna rozpuszczalna z cukrem i często późnym wieczorem. Często pozwalam sobie na nią również w szkole.
Niedawno zaobserwowałam, że bez porannej porcji kofeiny jest mi się ciężko wybudzić, dopada mnie senność. Wyczytałam, że to mogą być początki uzależnienia, a do tego nie chciałabym dopuścić.
Znacie może jakiś lek, najlepiej bez recepty, który pomoże mi zastąpić kawę.
Zastanawiam się nad środkami z kofeiną czy guaraną, koleżanki stosują też L-Karnitynę, ale nie wiem, czy to ostatnie to dobry pomysł.
Pomóżcie, zanim zacznę pić kawę na hektolitry. :D
Uwaga! Użytkownik Balbinka17 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3955 / 146 / 0
Nieprzeczytany post autor: eso »
moze guarana? albo yerba mate, zawsze to zdrowiej uzaleznic sie od yerby niz kawy. ;)

ja tam jestem wjebany w kawe od lat. %-D jedna po sniadaniu to mus a zazwyczaj przez reszte dnia jeszcze ida ze dwie.
  • 187 / 2 / 0
Dobrą kawę wypić uwielbiam, najbardziej - mieloną, w dużym kubku (0,4-0,5 l), tak z 3 łyżeczki zalane wrzątkiem, bez cukru ani mleka, po prostu dobra, duża czarnulka. :cheesy: Ale taka to smakuje tylko rano, tak do 13. Ostatnio także przekonałem się do rozpuszczalnej, ale do tej z kolei trzeba dodać cukier i mleko, bo, jak dla mnie, sama ma taki kwaskowaty posmak, którego nie lubię. Wie ktoś może jak to jest z zawartością kofeiny w kawie zwykłej (mielonej) i rozpuszczalnej? Nie wiem czemu, ale zawsze miałem wrażenie, że rozpuszczalna ma mniej.
  • 76 / / 0
Nieprzeczytany post autor: antash »
Ach, uwielbiam kawę! Koniecznie arabica, najlepiej z jakiejś niedużej plantacji, prowadzonej od pokoleń przez tę samą rodzinę. Mam to szczęście że znam dobrego dostawcę takiego towaru, od którego otrzymuję ziarna świeżo [1-3dni] po wypaleniu. Potem tylko ręczne mielenie przed samym zaparzeniem, woda nigdy nie wrząca, przynajmniej 5 minut wcześniej zdjęta z gazu i jakiś dobry sposób zaparzenia z gatunku tych alternatywnych.
W dobrej kawie zachwyca mnie głębia smaku, te miliony nutek i praktycznie brak goryczki w porównaniu do tego co na co dzień serwują na półkach sklepowych. Uwielbiam również eksperymenty ze sposobem zaparzania, czasem, bądź temperaturą wody które z tej samej kawy potrafią wyciągnąć nieraz zupełnie różne smaki.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.