Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: roman »
Dlatego napisałem "flesze" ;]

"...Może to prowadzić - w zależności od ilości - do potęgowania odczuć, halucynacji, również do trwałych zmian w strukturze powiązań między neuronami (raz wykorzystane powiązanie będzie mogło łatwiej być wykorzystane następnym razem - nawet, gdy LSD przestanie działać) - co może mieć zarówno dobry, jak i zły skutek. Dosyć częstym (według różnych badań u 20%, 28% przyjmujących LSD) zjawiskiem są flashbacki - po tygodniach, miesiącach, nawet latach od zażycia środka przejawiają się epizodycznie, krótkotrwale (od kilku sekund do kilku godzin), niektóre efekty LSD."
Uwaga! Użytkownik roman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / 1 / 0
hmm flesze... raz miałem po THC z lufy z kumplem jaralismy... w taki trans sie wkręciłem ze dostałem napadu histerii i kumpel sie w ten czas pożygał :D heh ogólnie wrażenie super.Kiedy szedlem nogi tak jakby same sie uginały tak jak bym byl w iinym swiecie.. hehe a jak czipsy kupilismy to gemba mi sie sama zamyala i otwierala ;]
  • 179 / 15 / 0
arabski dres pisze:
hmm flesze... raz miałem po thc z lufy z kumplem jaralismy... w taki trans sie wkręciłem ze dostałem napadu histerii i kumpel sie w ten czas pożygał ]
To rzeczywiscie zajebisty flesz i to zaraz po zjebaniu lufy, niemozliwe !
boze....
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 185 / 2 / 0
arabski dres...ciekawy nick...
Uwaga! Użytkownik roman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 65 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sion »
Ja mam po grzybach kiedy nadchodzi wiosna. powoli wchodzi mi bania taka bardziej w umysle. ale trwa az do jesieni. to chyba z braku srodka.
  • 185 / 2 / 0
yam'teoretyk pisze:
sieka
ale takie fleszbeki możesz sobie wkręcać? Kiedys miałem tak jak grzyby zarzuciłem, że się przeniosłem na koncert ostrego bo akurat obok mnie kumple samplowali kawałek i cos zapętlali. I się wkręciłem w tego loopa że się przeniosłem na ten koncert trwało to kilka sekund bo po chwili wynosili mnie jak zemdlałem i wtedy widziałem siebie jakby z zewnątrz. Z różnych perspektyw jak mnie wynosili. Wtedy chyba się strułem, bo jeszcze wymioty sie pojawiły. Wydawało mi się że takie fleszbeki to same z siebie bez mojej ingerencji powinny się wbijać. Kurde to nie wraca samo z siebie ale teraz mogę czasem z łatwością takie jazdy sobie wkręcać nie zarzucając nic. A może mi się to wydaje.
To nie miałeś flasza tylk obe.
  • 463 / 10 / 0
out body experience..
jak ja tego pragne... jak kwarka ;d
pzdr dla tych farciarzy co maja do tego dostep ;d
bo ja nie mam :'(
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 185 / 2 / 0
spraw sobie ketamine.
Albo 2 tyg cwiczen i po klopocie. Samemu niestety mialem 2 razy a 2 razy bylem bliski.
Raz wyszedlem z ld, ale wciaglo mnie do ciala po kilku sekundach. Raz spalem, sen znikl zaczelo mnie wciagac i miotac na boki. 2 razy bylem w glebokim transie, cialo spralizowane i piszczenie w uszach, z tym ze za 1szym razem sie tego wystraszylem i ledwo mi sie udalo z podniesc z lozka, w ciele fizycznym rzecz jasna.
  • 382 / 8 / 0
Ja nawet nie umiem się skupić...
Zaś do obe mam o tyle "mieszanouczuciowy" stosunek, że nie do końca wierzę w odrębność/rozdzielność ciała i duszy. Ciało jest duszą, a dusza ciałem; dualizm to wielki błąd filozofii.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 185 / 2 / 0
nie rozdziela sie cialo od duszy tylko cialo od ciala.
Ciało astralne od fizycznego dokładniej. A dusza to bym powiedział, że jest nasza swiadomoscia. To nie jest zadne cialo. To jest to czym jestesmy. Wszystko powstalo z energii, my jestesmy energia,, energia jest w nas, a po dlugim czasie egzystowania wyrobilismy sobie swiadomosc, odlaczylismy sie od zrodla i xzyjemy tutaj aby w koncu polaczmy sie ze zrodlem znowu i je wzboigacic o doswiadczenia.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.