"...Może to prowadzić - w zależności od ilości - do potęgowania odczuć, halucynacji, również do trwałych zmian w strukturze powiązań między neuronami (raz wykorzystane powiązanie będzie mogło łatwiej być wykorzystane następnym razem - nawet, gdy LSD przestanie działać) - co może mieć zarówno dobry, jak i zły skutek. Dosyć częstym (według różnych badań u 20%, 28% przyjmujących LSD) zjawiskiem są flashbacki - po tygodniach, miesiącach, nawet latach od zażycia środka przejawiają się epizodycznie, krótkotrwale (od kilku sekund do kilku godzin), niektóre efekty LSD."
arabski dres pisze: hmm flesze... raz miałem po thc z lufy z kumplem jaralismy... w taki trans sie wkręciłem ze dostałem napadu histerii i kumpel sie w ten czas pożygał ]
boze....
yam'teoretyk pisze: sieka
ale takie fleszbeki możesz sobie wkręcać? Kiedys miałem tak jak grzyby zarzuciłem, że się przeniosłem na koncert ostrego bo akurat obok mnie kumple samplowali kawałek i cos zapętlali. I się wkręciłem w tego loopa że się przeniosłem na ten koncert trwało to kilka sekund bo po chwili wynosili mnie jak zemdlałem i wtedy widziałem siebie jakby z zewnątrz. Z różnych perspektyw jak mnie wynosili. Wtedy chyba się strułem, bo jeszcze wymioty sie pojawiły. Wydawało mi się że takie fleszbeki to same z siebie bez mojej ingerencji powinny się wbijać. Kurde to nie wraca samo z siebie ale teraz mogę czasem z łatwością takie jazdy sobie wkręcać nie zarzucając nic. A może mi się to wydaje.
jak ja tego pragne... jak kwarka ;d
pzdr dla tych farciarzy co maja do tego dostep ;d
bo ja nie mam :'(
wujek supra
Albo 2 tyg cwiczen i po klopocie. Samemu niestety mialem 2 razy a 2 razy bylem bliski.
Raz wyszedlem z ld, ale wciaglo mnie do ciala po kilku sekundach. Raz spalem, sen znikl zaczelo mnie wciagac i miotac na boki. 2 razy bylem w glebokim transie, cialo spralizowane i piszczenie w uszach, z tym ze za 1szym razem sie tego wystraszylem i ledwo mi sie udalo z podniesc z lozka, w ciele fizycznym rzecz jasna.
Zaś do obe mam o tyle "mieszanouczuciowy" stosunek, że nie do końca wierzę w odrębność/rozdzielność ciała i duszy. Ciało jest duszą, a dusza ciałem; dualizm to wielki błąd filozofii.
Wracam na forum?...
Ciało astralne od fizycznego dokładniej. A dusza to bym powiedział, że jest nasza swiadomoscia. To nie jest zadne cialo. To jest to czym jestesmy. Wszystko powstalo z energii, my jestesmy energia,, energia jest w nas, a po dlugim czasie egzystowania wyrobilismy sobie swiadomosc, odlaczylismy sie od zrodla i xzyjemy tutaj aby w koncu polaczmy sie ze zrodlem znowu i je wzboigacic o doswiadczenia.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.