Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
peggybrown pisze: To chyba jakiś mit z tym wycofaniem.
Podrożal tussipect, bo kiedys kupilam po 4.70 a teraz 5.90-6.00
ale nadal jest w aptekach.
Nie ma co się bać.
Piszcie kiedykolwiek
Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
eligarf pisze: Wprawdzie nie po Tussipect, ale chodzę do jednej i tej samej apteki czasem dzień w dzień po 3-4 paczki Antidolu 20. Tylko jednej kurwie muszę tłumaczyć, że babcia ma raka i nie chce się przesiąść na morfinę, ostatnio chciała mnie uraczyć 1 opakowaniem, ale się nie dałem. W ogóle to idioci, zamiast powiedzieć, że na receptę, to tłumaczą mi, że tego nie można łykać w takich ilościach, bo się pojawi uzależnienie. Mówią to mi. Mi! Do cholery mi! Gdybym nie potrzebował ich łaski, to wyjąłbym opakowanie po polfowskiej morfinie i skończyłoby się gadanie. Reszcie załogi czasem się ręka zawaha czy też ktoś spojrzy przez ułamek sekundy krzywo, wtedy sobie przypominam, że przecież miałem też kupić podpaski... Aha, no i jeszcze od razu kupuję strzykawki i igły, ale przecież żadne z nich nie wpadnie na to, co ja robię z tymi tabletkami. Ech, przygody w aptekach. :)
Alexander Shulgin, PiHKAL
Alexander Shulgin, PiHKAL
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.