najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
kobaia no zobaczymy co bedzie z tego lr :)
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
jerozolima
  • / / 0
Nieprzeczytany post autor: jerozolima »
.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2008 przez jerozolima, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kayaman »
Czesc Jerozolima w cannabis.fr.pl śą chyba zwykłe regular nasiona , a czy z innego seedbanku ? sam nie wiem , chyba ze cie to taniej wyniesie , ja sam zamawiałem z seedboutique.com i byłem bardzo zadowolony , nasionka dobre , orginalne + darmowe nasiona ,wysłałem we wtorek a juz w środe za tydzień dostałem paczuszke . Ja wysyłałem kaske listem , a jak masz konto i da sie tam przelać kase to jeszcze lepiej dostaniesz szybciej i będziesz wiedział ze kasa doszła . A jak nie chcesz czekać to kup z cannabis , wegług mnie sklep dobry (chociaż sam nie zamawiałem ) Zrobisz jak bedziesz chciał . przy okazji Jerozolima wysłałm ci wiadomość , zobacz PEACE
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
kayaman pisze:
Czesc Jerozolima w cannabis.fr.pl śą chyba zwykłe regular nasiona , a czy z innego seedbanku ?
Nie ma nasion LR femi]
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Nie można kupić LR z innego seedbanku - produkuje go tylko jeden. ;P
Mozna od innego dystrybutora. [ hmm eee.. zreszta jak zwał tak zwał..]
Wiekopomna chwila poprawiam shakira :cool:

Nasiona lowrydera mozesz kupic z innego seedsbanku
(bank nasion) ale masz do wyboru tylko jednego breedera (producenta nasion) a jest nim Joint Doctor chyba...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 76 / / 0
Fubar pisze:
kayaman pisze:
Czesc Jerozolima w cannabis.fr.pl śą chyba zwykłe regular nasiona , a czy z innego seedbanku ?
Nie ma nasion LR femi]
hmmm femi raczej napewno nie ma ale chyba nie tylko na cannabis.fr.pl da sie je kupic, bo widzialem fotorelacje zagraniczne lowrydera a reczej nie pochodza one z nasion z canna.fr.pl
Uwaga! Użytkownik ganjasmoker=) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / / 0
aaa i no te nasiona z cannabis.fr.pl sa regular
Uwaga! Użytkownik ganjasmoker=) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: michallw »
Apropo lowrydera, mam zamiar podciągnąć go przez maj w boxie a potem na początku czerwca przesadzić na miejscowke. ufam że dojdzie na początku lipca. Dlatego mam jedno pytanie. Czy jeśli zbierając nasiona z tych roślineg będe mogl posadzic ponownie na w połowie lipca????????
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="LeonardoDaVinci"]

Wiekopomna chwila poprawiam shakira ]

hmm.. ja jednak - dalej byłbym za rozumieniem seedbank - jako - producent nasion :
[ hmm .. dawiej gdy w necie nie było - takich dystrybutorów jak - SD- obecne SB -- etc.. nazywało sie tak raczej producentów..]

Sklep w necie : czy - stacjonarny - to raczej dystrybutor ;)

A tak patrzac na znaczenie tego terminu ;>

Definition - The place where seeds of rare plants or obsolete varieties are sotred in carefully controlled conditions to preserve their genetic material for research and possible future use.

albo definicja tu ;- http://en.wikipedia.org/wiki/Seed_bank

Hmm.. Jakoś do Butiku : czy sklepiku mi to nie pasuje ;-)
[ do breedera czy producenta...także nie bardzo]

ps: A tak wracajac do : Sedna :

LR to przereklamowana "tandeta" - To Rasa CIEKAWOSTKA - Coś co można miec dla zabawy : sportu : [ zabawy w hybrydyzacje...np ;P ] itp.
Uprawa LR w jakimkolwiek innym celu niż zabawa nie ma sensu : Każda "normalna" rasa in bedzie lepsza / podobnie out - praktycznie każda wczesna rasa da wielokrotnie wieksze plony + jakość.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kayaman »
Uprawa LR w jakimkolwiek innym celu niż zabawa nie ma sensu
czesc , z jednej strony masz racje ,ale i tak sie nie moge z tobą zdogdzić . Nigdy nie sadziłem i chciałbym zasadzić , w koncu rośnie to bardzo sybko i np. zasasdzisz dzisiaj i na wakacje masz z 10 g z jedniego krzaczka nienajmocniejszego palonka ( z tego co wiem ) jest ona mała i mozesz ją nawet na własnym podwóku zasadzić . Wegłu mnie nie wato sadzić tylko SAMOSIEJI . wzuciłbym fotke ale nie wiem jak . Miałem ja przez 5 misiąców i zebrełem z 15 g palenia słabego jak chuj . To jest moje zdanie PEACE
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.