Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 267 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: makabaka »
kiedy po wyjeciu z lodowki mam juz roztwor kodeiny odcedzony filtrem od paracetamolu. co dalej?
bezposrednio wypic ten plyn?
  • 1680 / 270 / 0
Tak.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2006 przez Sterylny Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Największy przegryw na forum
  • 1680 / 270 / 0
Obrazek: [ external image ] (widać?)

Czarny kolor- butelka po wodzie mineralnej
Czerowny- lejek
Niebieski- woda z kodeiną
Biały- pracetamol
Patyk wystający z lejka- cieńka bagietka którą od czasu do czasu lekko mieszam
Sączek/filter- pominięto

Ekstrakcja trwa 15 minut.

Można wstawić do lodówki, ale nie trzeba. W temperaturze pokojowej, w wodzie nie powinny rozpuszczać się ilości paracetamolu większe niż mikroskopijne, nie przesadzajmy. Roztwór po mojej metodzie jest przezroczysty. Wypijamy go, popijając sokiem grejpfrutowym (250ml) i czekamy na wejście (około 20 minut).
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2006 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Zmień format - .bmp są za duże zwykle, daj też bezpośredni link, ułatwi to dotarcie do pliku.
Dobrze, że temat o ektrakcji został oddzielony - jest to dość wciąż niejasna kwestia, jednocześnie bardzo ważna.
Od siebie dodam, że niegłupim pomysłem jest podzielenie rozdrobnionych tabletek na dwie części i wykonanie dwóch jednoczesnych ekstrakcji - tyczy się filtra do kawy. Poza tym z chęcią bym zobaczył metodę z lejkiem, gdyż czuję, że zwykłe przepuszczanie przez filtr nie jest do końca trafne. :-/

EDIT: żeby nie dodawać zbędnych postów, po sprawdzeniu GetRigthem okazuje się, że są jakieś problemy z połączeniem do serwera, w celu pobrania obrazka. Może to tylko tak u mnie. :rolleyes: Jak możesz to wrzuć obrazek na http://www.imageshack.us/
ok?
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2006 przez nvm, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1680 / 270 / 0
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2006 przez sprawdzone_info, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 114 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: h0b »
Szczerze mówiąc, mam średnie zaufanie co do ekstakcji itd. Jakoś nie mogę się przekonać... btw. gdzieś w domu widziałem 2 opakowania antidolu :) może jak będę miał czas to się w to zabawię :)

Zamiast filtrów do kawy czy papieru toaletowego można użyć rozciętego z jednej strony woreczka po herbacie?

Pozdrawiam. :)
  • 1680 / 270 / 0
Co to za brednie, prawom fizyczno-chemicznym nie wierzysz? Paracetamolu w paczce Antidolu 15 jest 5g. Po ekstrakcji i osuszeniu paracetamolu, ważymy go na wadze, lub poprzez znaną zależność d= m/v. Jeśli wyjdzie około 5g to uwierzysz?

Można użyć woreczka po herbacie.
  • 267 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: makabaka »
Czy antidol 200mg/cale pudelko ,rozpuszczone w 50ml wody to srednia przecietna dawka na jedna porcje?

aha i jeszcze jedno. tu chodzi o lodowke czy zamrazalnik?? czy temperatura musi byc ujemna aby wyodrebnic paracetamol,,,,czy sama lodowka(polka na zarcie)wystarczy?
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2006 przez Sterylny Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 114 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: h0b »
drag pisze:
Co to za brednie, prawom fizyczno-chemicznym nie wierzysz? Paracetamolu w paczce Antidolu 15 jest 5g. Po ekstrakcji i osuszeniu paracetamolu, ważymy go na wadze, lub poprzez znaną zależność d= m/v. Jeśli wyjdzie około 5g to uwierzysz?

Można użyć woreczka po herbacie.
Dobra przekonałeś mnie :) Robię ekstrakcję.
Zablokowany
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.