Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
Zablokowany
  • 72 / 18 / 0
05 marca 2022Celebryta pisze:
@MarlaSinger Też funkcjonuję z ADHD i wiele rzeczy przerobiłem skrupulatnie obserwując jak na mnie dokładnie wpływają. Wiele się dowiedziałem o tym specyfiku, gadałem z lekarką i mogę spokojnie działać z sele. Przez to co napisałaś o pracy nad sobą, jestem zadowolony i uspokojony że są tacy ludzie co myślą mniej więcej jak ja. Dzięki ci jeszcze raz, fajnie empirycznie uzupełniłaś moją wiedzę. Powodzenia w doskonaleniu siebie!
Fajnie, że mogłam pomóc :)
Mam pytanie odnośnie tego: " i wiele rzeczy przerobiłem" a co stosowałeś oprócz medi i sele?
Długo nie mogłam się pogodzić z diagnozą, jednak męczył mnie też ten mega nieogar, brak kontroli nad życiem. Dużo zaczęłam czytać o ADHD u dorosłych i zadziwiło mnie jak to do mnie pasuje ... Kiedyś usłyszałam fajne zdanie: "Most of life's burdens, with a little help, can become a gift" (można to przetłumaczyć na: "Z małą pomocą prawie każde przekleństwo może stać się darem") i jakoś tak mi utkwiło w pamięci.
Medi uważam za bardzo dobry lek, ale ma tą wadę, że ma działanie doraźne, przestajemy brać i jest z powrotem jak było. Sele ma tą przewagę, że działa cały czas i dyskretniej, przynajmniej ja tak to odczuwam. Powodzenia z sele ;)
Pozdro!
  • 116 / 10 / 0
Czy to normalne ze 30mg sniff nie powoduje u mnie szczękościsku i nie rozszerza źrenic? Nie żeby mi to przeszkadzało %-D Pytam z ciekawosci.
%-D
  • 494 / 134 / 0
@lvckyy normalne pod tym względem, że nie jest to nic niepokojącego - widocznie taką masz tolerancję. patrząc z drugiej strony - nienormalne, bo 30mg sniffem w domyśle powinno być co najmniej mocnym doznaniem
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 116 / 10 / 0
@ImGoingHighIn505 Dziwne, bo jedyne stimy jakie brałem to metkat 2 razy, pseudoefka może ze 3 i MPH z 5 razy. Kofeine chłone w dużych ilościach bo +-1g dziennie.
Możliwe żeby tolerancja zwiększana się przed cos innego niż branie danej substancji?
%-D
  • 73 / 6 / 0
@lvckyy nie, w takim przypadku jak napisałeś - nie masz żadnej tolerancji.
Uwaga! Użytkownik nieuzalezniony4 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 105 / 26 / 0
@MarlaSinger
Długo się biłem ze swoimi problemami związanymi z zachowaniem i tak dalej. Po czytaniu o ADHD, notowaniu swoich zachowań itd, udało mi się bodajże 6-7 lat temu poddać się badaniom i zdiagnozowano mi właśnie ADHD...4 razy u różnych lekarzy przez okres paru lat xDD Wszystko też się właśnie wzięło od tego że zacząłem podejrzewać o wszystko dopaminę. Jeden z lekarzy który mnie diagnozował, dr. Kołakowski polecił mi swoją książkę o ADHD i czytając ją nie dość że uzgodniłem się w swoich podejrzeniach to jeszcze pozwoliła mi jeszcze bardziej krytycznie obserwować siebie. Ogólnie polecam ci tą lekturę, może i jej większość tyczy się okresu dzieciństwa ale jest tam rozdział traktujący o funkcjonowaniu w życiu dorosłym.

Nie wiem czy "stosowałem" to odpowiednie słowo, miałem tu na myśli obserwowanie siebie i notowanie swoich zachowań i po używkach i po lekach. Jeśli chodzi jednak o stosowanie przewlekłe przez całe swoje życie przerobiłem chyba sertalinę, duloksetynę, bupropion, pregabalinę i metylo, choć jestem pewien że o czymś zapomniałem. Każde z nich działało na mnie inaczej, ale też żadne z nich nie pomogło mi w odpowiedni sposób zająć się sobą. Koniec końców najwięcej mi dała jednak konsekwentna praca nad sobą i nie oglądanie się na leki, cała ta reszta działała tylko i wyłącznie w tle jedynie maskując negatywne wrażenia z życia, co szczerze nie było potrzebne bo wcześniej wspomniana praca dawała i cały czas daje 100x lepsze efekty, i po prostu świetnie mi się "ćpa" dobre zachowania xD. Z "używek" najbardziej pasuje mi fenibut i baklofen, tylko że brane odpowiedzialnie. Powiedzmy że traktując je jako taki dużo lepszy zamiennik weekendowego piwka. Jeśli chodzi jeszcze o leki to pregabalina działa na mnie w świetny, bardzo subtelny sposób, pomaga mi być systematycznym gdy się "potykam". Z medi mam ten problem że może i pobudza i jak się bardzo chce to może nakierować w odpowiedni sposób, ale ma też dużo efektów ubocznych z których najgorszym chyba jest to takie wycofanie społeczne.

Jeśli chodzi o sele, jesteśmy już razem 8 dni. Mam już wrażenia i notatki, ale nie chce jeszcze nic o nich mówić żeby nie zapeszyć. 8 dni to jednak za mało by odpowiedzianie powiedzieć co się zmieniło i jak wpływa na codzień.
  • 93 / 5 / 0
Jak sobie radzić z wypłukaniem elektrolitów podczas brania MPH?

MPH działa na mnie moczopędnie, a biorąc go cały dzień (po ok. 15 mg co 2h, łącznie ok. 100mg dziennie) sprawia, że wypłukuję wszystkie elektrolity. Przez to ostatnio po drugiej dawce mam problem z ciśnieniem, omdleniami, skurcze mięśni itd. Na początku brania metylo tego nie miałem, więc podejrzewam, że przez długotrwałe branie go nabawiłem się niedoborów.

Zauważyłem, że gdy wrzucę w siebie potas lub magnez, to ten atak/ przechodzi, ale tylko na chwilę - do kolejnej porcji oddanego moczu... Zastanawiam się w jakiej dawce suplementować magnez i potas, aby to było bezpieczne. Póki co standardowa dawka magnezu z ulotki mi nie wystarcza.
O ile powiedzmy dawka magnezu dla "normalnego" człowieka to chyba coś około 400 mg jonów magnezu dziennie (ok. 2000mg cytrynianu magnezu). To ja chyba biorąc MPH w tak dużej dawce musiałbym brać ok. 1000 mg jonów magnezu dziennie (4-5g cytrynianu magnezu)
  • 186 / 36 / 0
Gastrolit sobie kup. I jak pani w aptece powie Ci, że jest na receptę, to powiedz niech sobie to sprawdzi, bo się zmieniło.
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 849 / 289 / 0
10 marca 2022kavva6 pisze:
Jak sobie radzić z wypłukaniem elektrolitów podczas brania MPH?

MPH działa na mnie moczopędnie, a biorąc go cały dzień (po ok. 15 mg co 2h, łącznie ok. 100mg dziennie) sprawia, że wypłukuję wszystkie elektrolity. Przez to ostatnio po drugiej dawce mam problem z ciśnieniem, omdleniami, skurcze mięśni itd. Na początku brania metylo tego nie miałem, więc podejrzewam, że przez długotrwałe branie go nabawiłem się niedoborów.

Zauważyłem, że gdy wrzucę w siebie potas lub magnez, to ten atak/ przechodzi, ale tylko na chwilę - do kolejnej porcji oddanego moczu... Zastanawiam się w jakiej dawce suplementować magnez i potas, aby to było bezpieczne. Póki co standardowa dawka magnezu z ulotki mi nie wystarcza.
O ile powiedzmy dawka magnezu dla "normalnego" człowieka to chyba coś około 400 mg jonów magnezu dziennie (ok. 2000mg cytrynianu magnezu). To ja chyba biorąc MPH w tak dużej dawce musiałbym brać ok. 1000 mg jonów magnezu dziennie (4-5g cytrynianu magnezu)
Musisz obniżyć dawkę i się najadać do tych minerałów. Pewnie masz hipoglikemię, przez którą większość minerałów jest wydalana.
Odpłatne konsultacje na temat diet, nootropów, stymulantów, suplementów, uzależnień, zbijania tolerancji, anhedoni, depresji, porycia ponarkotykowego, harm reduction i innych.
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
  • 26 / 2 / 0
Czy stosował ktoś jednocześnie rano MPH w postaci
Medikinet cr + Concerta naraz rano?
Medikinet cr i concerta mają innny sposób uwalniania i z tego co wywnioskowałem takie połączenie powinno dać największą stabilną dawkę leku przez cały dzień.

Niech ktoś mnie poprawi ale wywnioskowałem, że medikinet cr uwalnia się w większości na początku a potem połowa dawki uwalnia się przez resztę dnia
a concerta uwalnia się z początku mało, w połowie dnia więcej i potem znów mało.
raz dwa i siedem
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.