Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12686 / 2456 / 0
Był przypadek śmiertelny na detoksie w krakowskich Suchym Jarze. Z tego co wiem, śmierć była spowodowana uduszeniem się wymiotami (w trakcie snu). Pacjenci podjebali bunondol z gabinetu z lekami.
  • 791 / 7 / 0
oczywiscie ze nie jedyny, bupra u osob bez tolerancji jest bardzo silnym opioidem, tj. posiada ok. 20-40x mocy morfiny. w bolach pooperacyjnych/powypadkowych podaje sie 0,3mg IV - ktore znosi umiarkowanie silny bol u osob bez tolerancji
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
  • 358 / 8 / 0
Parnowie proszę o odpowiedź - mam bunondol i muszę go z głową uzywać żeby mi starzyło - czy podanie IV jest ekonomiczniejsze? (tj mniejsza dawka)
  • 565 / 7 / 0
Oczywiscie, ze tak, kolego koprus. Jesli nadal robi Cie 300 kody, 2-4mg starcza.

Mnie natomiast interesuje jak to jest z uzaleznieniem, bo czytalem troche, a opinii w stylu 2 tyg. bezsennosci i bolu nog+chujowe samopoczucie+2 miesiace depresji bylo niemalo. Ja chce zejsc z opiatow a nie sie w nie wpierdolic jeszcze bardziej.
W ogole, gdzie jest temat uzaleznienie?
Feel free. Of me.
  • 425 / 33 / 0
Efektem metabolizmu B jest norbuprenorfina, która jest dużo mocniejsza od heroiny. Jednakże dużo słabiej wiąże się z receptorem i jest wypierana przez B przy większych ilościach. Istnieje teoria, iż biorąc mało bupry część receptorów będzie zajęta przez nasz super mocny metabolit czyli tzw. faza będzie mocniejsza. Na anglojęzycznych forach pojawia się fraza: less is more w odniesieniu do bupry. Większość opinii jest zgodna i mówi, że dawki poniżej 2 mg działają mocniej niż wyższe. Spróbujcie zacząć od 1 lub nawet 0,5 mg ponieważ może być mocniej. B można dorzucać oraz nie ma mocno zaznaczonego wejścia więc można dobrać jak będzie za słabo. Poza tym biorąc duże dawki nie będziecie nigdy trzeźwi a więc nie będziecie czuć, nawet dużych, dawek branych codziennie. Biorąc 1 mg co drugi dzień będziecie prawie trzeźwi w dniu drugim a więc podanie świeżej porcji będzie odczuwalne lepiej. Branie codzienne powoduje kumulację i B b.szybko przestanie być odczuwalna. Jeszcze lepiej brać co 2.5 - 3 dni.

Jeśli chodzi o skręty to są słabsze niż po pełnych agonistach ale trudne do wytrzymania ze względu na czas trwania. Przy kodeinie to pobierz sobie B przez tydzień, skręt od kody zniknie i możesz zrobić przerwę. Możnesz np. brać przez 2 tygodnie i później z 7-10 dni przerwy, tak żeby nie mieć skręta fizycznego. Psychicznie i tak jesteś uzależniony więc chociaż unikaj opcji fizycznej. U mnie nawet przy dawkach ok.grama kody bupra była mocniejsza i łapałem stany podobne do nodów. Do tego difergan brałem - tylko doustnie ziom bo żyły popalisz.
  • 565 / 7 / 0
Nie sadze. Mysle, ze jest jakis prog. Niemniej jednak stosowac najmniejsza dzialajaca dawke byloby okej, raz na 2-3 dni, okej.

A co sadzicie o tym, ze bupra nie zejdziesz z opiata tylko przesuniesz jego skret, a jak sie wjebiesz w bupre to skrety sie zsumuja?
Jesli tak to branie tak jak powyzej mialo by sens.
Nie cpac, a tylko zabijac skreta.

Dziwne, przy takim dragu nie ma tematu uzaleznienie, a to bardzo wazne, bo krazy rowniez opinia, ze to nie az takie grozne.

Bylem wjebany w ak, skret obejmowal bole kazdej komorki ciala, srake i depresje. bupra zabila go na 36h, podana iv.
Feel free. Of me.
  • 358 / 8 / 0
ILE czasu blokuje bupra?

bo z moim organizmem jest chyba coś nieteges...

przykładowo biorę:

1 dzień - 4 mg bupry
2 dzień - pół ćwiary - później reszta i NIE ROBI MNIE NIC A NIC (towar pewny)
3 dzień - 2 mg bupry IV
4 dzień - 450 mg kody CZUJĘ JAK ZAWSZE
EKSTRA - oxy zawsze na mnie działa - nawet w tym samym dniu kiedy brałem bupre.
  • 791 / 7 / 0
bupra IV ma bardzo krotki half-life w porownaniu do podania podjezorowego - 2,2-7h, czy cos takiego
Knowledge itself is power, for wisely used knowledge is the most lethal of weapons
So as the shots sing out like a piper, everyones scared of the neighbourhood sniper!
luminal_100
  • / / 0
Pierdolenie oltun waliłem teraz od września tylko iv bupre i jakoś nie zauważyłem żeby jej działanie kończyło się po 7godz a nadto dopiero po 8do 10godz czułem porządnie bupre typowo opiatowy haj a przebić się mogłem nawet 50mg majki zaraz po strzale z b a małych dawek nie brałem nie mogłem się tylko przebić fentanylem niewiem dlaczego. wszystko działało jak trzeba
  • 791 / 7 / 0
zanim zaczniesz gadac "pierdolenie" to najpierw dowiedz sie co to jest half-life
bupra jest bardzo dziwna i tajemnicza substancja, widac to w badaniach m.in. np takowym http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17919544
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.