Hash_Oil pisze:Próbował ktoś miksa: nikotyna + galantamina + DXM albo inny antagonista NMDA?
anhedonia-trwale-zmeczenie-t35957-1290.html#p1400265
Będzie potrzebna pewnie nieco wyższa dawka nikotyny z tego tytułu, że DXM blokuje receptory nikotynowe, nie pozwalając nikotynie na skuteczne połączenie się z receptorem. Jednakże przy wyższych dawkach nikotyny dochodzi do fosforylacji i downregulacji receptorów i zamiast agonizmu ma się uczucie jakby nikotyna powodowała antagonizm. Połączenie tych dwóch efektów powoduje "podwójny antagonizm" i jest to niezwykle niemiłe uczucie, dlatego zdecydowanie nie należy przesadzać z dawką.
Efekt przy którym nikotyna nie powoduje fosforylacji i downregulacji receptorów, a ich stałe otwarcie powodują pozytywne allosteryczne modulatory receptorów nikotynowych takie jak galantamina i kodeina. Przy czym ta druga z powodu efektów opioidowych jest raczej niewskazana, no chyba że czymś dodatkowo zablokuje się CYP2D6, co równocześnie zwiększy efektywność DXM i zmniejszy agonizm receptorów opioidowych, oraz antagonizm NMDA.
Do blokady można użyć bupropionu (NDRI + antagonizm nikotynowy), hydroksyzyny, bądź prometazyny. Zrobiłem to z tą ostatnią (bez kodeiny), odstawiłem i efektem jest to, że mam więcej energii, która objawia się albo dobrym humorem, albo wkurwieniem, jeszcze do tego trudno mi zasnąć, upregulacji nastąpiły receptory nikotynowe, muskarynowe, histaminowy H1 i sigma-1, a downregulacji receptor 5-HT2C, którego prometazyna jest dość silnym antagonistą, sądzę że ten efekt utrzyma się jakieś 2 tygodnie.
NavyBlue pisze:...
kalandy pisze:Czy to prawda, że kurkumina jest suplementem, który działając uniwersalnie hamuje/cofa negatywne zmiany w układach neuroprzekaźników wynikające z nadużywania używek wszelkiej maści?
Kurkumina oczywiście z pieprzem, a najlepiej jeszcze z olejem i podjęzykowo. Zjeść pieprz, wypić olej, trzymać proszek pod jęzorem 30 minut i popić wodą. Dobrze komponuje się z imbirem -> synergia względem 5-HT1a daje pogłębiony efekt aksjolityczny, a hamowanie 5-HT3 implikuje jeszcze silniejsze zahamowanie procesów związanych z nabywaniem tolerancji; ten receptor jest nadaktywny np. podczas skręta po opiatach, przepływają przez niego stymulujące jony wapnia i sodu.
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Berig pisze: Dobrze komponuje się z imbirem -> synergia względem 5-HT1a daje pogłębiony efekt aksjolityczny, a hamowanie 5-HT3 implikuje jeszcze silniejsze zahamowanie procesów związanych z nabywaniem tolerancji; ten receptor jest nadaktywny np. podczas skręta po opiatach, przepływają przez niego stymulujące jony wapnia i sodu.
Czy kurkuma może być przydatna na skręcie opio? Czy imbir? Czy obydwa na raz koniecznie?
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
JestemSoba-Chyba pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem więc się zapytam.
Czy kurkuma może być przydatna na skręcie opio? Czy imbir? Czy obydwa na raz koniecznie?
a) 5-HT3
b) rec. NMDA
c) kanały wapniowe
d) noradrenalina w jądrze sinawym
Te roślinki mają działanie tonizujące wobec powyższych procesów, szczególnie pierwszych trzech, ponadto polepszają samopoczucie, działają przeciwlękowo (po 2-3 tygodniach), przeciwbólowo i zmniejszają tolerancję na opiaty.
ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
Zapomniałeś o silnym działaniu przeciwdepresyjnym kurkumy które objawia się już po pierwszym spożyciu, dla mnie było to zbawienie jak miałem depresje - nastrój skakał z poziomu "zabijcie mnie" do "jest fajnie i miło" na prawie cały dzień :)
Dodam też że działanie przeciwlękowe pojawiało się u mnie też od razu. Potwierdzam też synergię z imbirem.
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.