Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 196 / 7 / 0
Mi raczej chodziło o biodostępność, czy ktoś się orientuje - czy lepiej kapsułki. Bo sniffem próbowałem, troche piecze ale mi nawet 4-CMC nie straszne :D.
Never give up !
  • 210 / 17 / 0
Sniff jest oczywiście bardziej biodostępną drogą podania.
  • 849 / 289 / 0
Próbował ktoś miksa: nikotyna + galantamina + DXM albo inny antagonista NMDA?
  • 361 / 13 / 0
Hash_Oil pisze:
Próbował ktoś miksa: nikotyna + galantamina + DXM albo inny antagonista NMDA?

anhedonia-trwale-zmeczenie-t35957-1290.html#p1400265
Będzie potrzebna pewnie nieco wyższa dawka nikotyny z tego tytułu, że DXM blokuje receptory nikotynowe, nie pozwalając nikotynie na skuteczne połączenie się z receptorem. Jednakże przy wyższych dawkach nikotyny dochodzi do fosforylacji i downregulacji receptorów i zamiast agonizmu ma się uczucie jakby nikotyna powodowała antagonizm. Połączenie tych dwóch efektów powoduje "podwójny antagonizm" i jest to niezwykle niemiłe uczucie, dlatego zdecydowanie nie należy przesadzać z dawką.

Efekt przy którym nikotyna nie powoduje fosforylacji i downregulacji receptorów, a ich stałe otwarcie powodują pozytywne allosteryczne modulatory receptorów nikotynowych takie jak galantamina i kodeina. Przy czym ta druga z powodu efektów opioidowych jest raczej niewskazana, no chyba że czymś dodatkowo zablokuje się CYP2D6, co równocześnie zwiększy efektywność DXM i zmniejszy agonizm receptorów opioidowych, oraz antagonizm NMDA.

Do blokady można użyć bupropionu (NDRI + antagonizm nikotynowy), hydroksyzyny, bądź prometazyny. Zrobiłem to z tą ostatnią (bez kodeiny), odstawiłem i efektem jest to, że mam więcej energii, która objawia się albo dobrym humorem, albo wkurwieniem, jeszcze do tego trudno mi zasnąć %-D, upregulacji nastąpiły receptory nikotynowe, muskarynowe, histaminowy H1 i sigma-1, a downregulacji receptor 5-HT2C, którego prometazyna jest dość silnym antagonistą, sądzę że ten efekt utrzyma się jakieś 2 tygodnie.
NavyBlue pisze:
...
Pytanie brzmi: Jaka dawka nikotyny z plastra i ile galantaniny/bupropionu/hydro/prometazyny?
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 849 / 289 / 0
Jeszcze by się przydało wymienić efekty.
  • 785 / 16 / 0
co dodac jak mam brak checi motywacji oglnie nie odczuwam orzyjemnosci z gierek co polecicie ?
  • 766 / 136 / 6
kalandy pisze:
Czy to prawda, że kurkumina jest suplementem, który działając uniwersalnie hamuje/cofa negatywne zmiany w układach neuroprzekaźników wynikające z nadużywania używek wszelkiej maści?
Antagonizm NMDA to raz, ale on jest raczej słaby. Przede wszystkim kurkuminoidy podwyższają poziom BDNF, a więc neurotrofiny, która stymuluje tworzenie nowych połączeń neuronalnych. Nie bez znaczenia jest inhibicja HDAC, enzymu deacetylującego histony, istotnego w procesie adaptacji mózgu - blokuje w ten sposób zmiany w materiale genetycznym. Jako, że bodźce zewnętrzne są dużo silniejsze niż wewnętrzne, ingerencja w ten proces nie wpływa negatywnie na naturalne procesy adaptacji. Ponadto kurkuminoidy hamują wydzielanie glutaminianu, więc chronią przed ekscytotoksycznością.

Kurkumina oczywiście z pieprzem, a najlepiej jeszcze z olejem i podjęzykowo. Zjeść pieprz, wypić olej, trzymać proszek pod jęzorem 30 minut i popić wodą. Dobrze komponuje się z imbirem -> synergia względem 5-HT1a daje pogłębiony efekt aksjolityczny, a hamowanie 5-HT3 implikuje jeszcze silniejsze zahamowanie procesów związanych z nabywaniem tolerancji; ten receptor jest nadaktywny np. podczas skręta po opiatach, przepływają przez niego stymulujące jony wapnia i sodu.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 2881 / 302 / 0
Berig pisze:
Dobrze komponuje się z imbirem -> synergia względem 5-HT1a daje pogłębiony efekt aksjolityczny, a hamowanie 5-HT3 implikuje jeszcze silniejsze zahamowanie procesów związanych z nabywaniem tolerancji; ten receptor jest nadaktywny np. podczas skręta po opiatach, przepływają przez niego stymulujące jony wapnia i sodu.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem więc się zapytam.

Czy kurkuma może być przydatna na skręcie opio? Czy imbir? Czy obydwa na raz koniecznie?
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 766 / 136 / 6
JestemSoba-Chyba pisze:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem więc się zapytam.

Czy kurkuma może być przydatna na skręcie opio? Czy imbir? Czy obydwa na raz koniecznie?
Najlepiej obydwa naraz. Skręt to nadmierne pobudzenie neuronów via:
a) 5-HT3
b) rec. NMDA
c) kanały wapniowe
d) noradrenalina w jądrze sinawym

Te roślinki mają działanie tonizujące wobec powyższych procesów, szczególnie pierwszych trzech, ponadto polepszają samopoczucie, działają przeciwlękowo (po 2-3 tygodniach), przeciwbólowo i zmniejszają tolerancję na opiaty.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 62 / / 0
@Berig
Zapomniałeś o silnym działaniu przeciwdepresyjnym kurkumy które objawia się już po pierwszym spożyciu, dla mnie było to zbawienie jak miałem depresje - nastrój skakał z poziomu "zabijcie mnie" do "jest fajnie i miło" na prawie cały dzień :)

Dodam też że działanie przeciwlękowe pojawiało się u mnie też od razu. Potwierdzam też synergię z imbirem.
Uwaga! Użytkownik cardimon2011 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.