Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
Blazen pisze:Zostaje w głowie na pewno, na życie ale czy da się przemóc czy to już gwóźdź do truny?
Dopamina uwalnia sie w mózgu, gdy czegoś pragniemy, wyznaczamy sobie jakiś cel i do niego dążymy, rozwijamy zainteresowania etc.
Opioidy (w mózgu peptydy) uwalniają sie podczas relaksu, gdy osiągniemy już cel i możemy odpocząć. Szczęście to bez zewnętrznego podania opioidów z tego co pamiętam może trwać do 3 dni. Później naturalny zapas sie wyczerpuje.
To powyżej w Charakterach kiedyś wyczytałem.
Niebezpieczeństwo uzależnienia więc polega na tym że jedynym dążeniem stanie sie załatwienie towaru, lekarstwem i profilaktyką więc na uzależnienie jest rozwój zainteresowań, oczywiście jakaś tam niezależność finansowa, cele, ciekawość świata itd. Opio to tylko jeden z przykładów uzależnień, uzależnić sie można od wszystkiego, a zawsze najgorsze jest, gdy coś jest dla nas jedynym źródłem przyjemności, wtedy gdy tego zabraknie łatwo możemy sie posypać...
Tyle w kwestii psychologii.
Bf'a łatwo też przedawkować.
Aczkolwiek cieszy mnie swiadomosc, ze jest cos takiego pod reka, tak na wszelki wypadek jak zycie przycisnie do muru, to nakupie tego w chuj i bede Wasza pierwsza ofiara b-fa :-(
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.