Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 370 / 13 / 0
Oczywiście czy ktoś jest naćpany, ma znaczenie. Po prostu ja z kolei odniosłem się, a raczej czepiłem się wcześniejszej wypowiedzi, że niby tylko na nietrzeźwą głowę można komuś zrobić krzywdę. Naćpany ma dużo większą szansę, ale na trzeźwo to ryzyko jest nadal wystarczająco wysokie.
Przy bieżącym stanie ludzkiej cywilizacji wydaje się niemożliwe wyeliminować masowe morderstwa zwierząt, a jednak są ludzie, którzy mimo wszystko rezygnują z mięsa, bo nie chcą się do tego przyczyniać. Więc jak ktoś jest równie konsekwentny w dążeniu do nieczynienia krzywdy, będąc za kółkiem, również mógłby przestać jeździć :)
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 38 / / 0
Tu się faktycznie zgodzę, zresztą główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest przyzwyczajenie do wygody większości ludzi. Pamiętam jak w podstawówce oddalonej od większości dzieciaków nie dłużej niż 5 minut rodzice często gęsto przywozili je do szkoły :D
  • 3523 / 56 / 0
Moja głupota nie zna granic więc od razu proszę o nie moralizowanie mojej jednostki.Wnioski z tego co zaraz napiszę wyciągnąłem i jeżdżę już tylko na trzeźwo. Pierwszy przypadek dotyczył tramadolu i padaczki potramalowej. Nigdy wcześniej jej nie miałem więc myślałem,że problem mnie nie dotyczy, a jednak. Pierwszy raz dopadła mnie właśnie za kółkiem :-/ :-/ :-/ skutkiem czego przeleciałem przez skrzyżowanie , później między drzewami i wylądowałem o zgrozo na płocie ogródka szkolnego. Cały przód rozbity bo przypadkiem skosiłem jakiś znak. Na szczęście było po 21 więc dzieci w szkole nie było , a sam ruch minimalny. Nawet nie chcę myśleć co mogło by się wtedy jeszcze wydarzyć. Drugi raz dużo bardziej lajtowy, a więc zjadłem trochę zopiclone i zasnąłęm też coś ok 21.00 na środku skrzyżowania. Nie wiem ile tam spałem, ale na szczęście obudził mnie telefon od mojej laski. Po tym pierwszym przypadku rano policja na głowie, a samochód który miałem 2 miesiące skasowany. Ot tyle odemnie...
ODPOWIEDZ
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.