Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
22 grudnia 2024Kratos1 pisze: @Vetulani44 u mnie reakcja paradoksalna, taka mocna zdarzyła się raz gdy zabrałem lorazepam żeby pozbyć się lęku i wtedy kiedy tabletka zaczęła działać lęk nabrał dużo większego nasilenia i czułem się jeszcze gorzej i zabrałem wtedy drugą tabletkę i druga tabletka zadziałała już tak jak należy i poczułem się lepiej.
Nie wiem co powinno się robić gdy wystąpi reakcja paradoksalna ale ja wtedy zabrałem drugą tabletkę i mi pomogła.
Jeszcze raz dzięki za pomoc :)
Edit:Zdarzyło się to przy dawce 1mg (jeden z pierwszych razów kiedy zabrałem lorazepam).*
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
@DobryWujas nie powiedziałbym, że klon jest na 2 miejscu jeśli chodzi o potencjał uzależniający. lorazepam przez intensywne i krótkie działanie potrafi bardzo ciągnąć do dorzutek nawet kilka razy dziennie.
25 sierpnia 2014Melancthe pisze: Ja pierdole, jaka bieda umysłowa.
Niech zgadnę: mieszkasz z rodzicami/rodzicem, nie zarabiasz, studia Ci nie poszły, zainteresowania liczne acz powierzchowne.
Ale do standardowej, już obniżonej dawki opiatowej i tak spowoduje blackout xD.
Mnie obecnie interesują te srarsze leki. Glutetymid, metyprylin, pirydytion (?) No i jeszcze jeden z ulubionych narkotyków samego Presleya. Etchlorwynol, ew Metylopentynol, lecz piszą coś o "wyjątkowo niskim indeksie terapeutycznym". Poza tym, ten pierwszy był z powodzenirm stosowany w medycynie. Czemu nikt nie próbował syntezy? Przecież to prościutkie.
22 sierpnia 2025Vetulani44 pisze: U mnie dalej występuje reakcja paradoksalna której nie idzie przewidzieć. Czasem wejdzie prawidłowo, czasem paradoksalnie.
@DobryWujas nie powiedziałbym, że klon jest na 2 miejscu jeśli chodzi o potencjał uzależniający. lorazepam przez intensywne i krótkie działanie potrafi bardzo ciągnąć do dorzutek nawet kilka razy dziennie.
Były tu osoby co twierdziły, że mają padaczkę, ale najczęściej po prostu nie byli go w stanie odstawić poniżej danej dawki bo biorąc go przez lata tą padaczkę po prostu nabyli. I próby odstawienia zwykle kończyły się napadami padaczkowymi na co lekarze byli często bezradni i pisali dalej klona.
Przykładem była pamiętam @Jamedris, która twierdziła, że ma padaczkę i musi do końca życia brać 2mg dziennie.
Okazało się jednak, że i klona w końcu odstawiła a po padaczce nie było śladu. Tak, że to takie często napady padaczkowe z odstawienia, nie wrodzone/nabyte przez osoby niebiorące wcześniej benzodiazepin.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.