Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 834 / 17 / 0
@up, Mam jeszcze tabletek na tydzień to 1 co noc będę jadł aż się skończą.
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 27 / 1 / 0
Karbamazepina potęguje działanie kwetiapiny czy osłabia. Na internecie polska wiki mówi że potęguje, a zagraniczne strony z interakcjami leków piszą, że zmniejsza stężenie kwetii we krwi. Co prawda jedno nie wyklucza drugiego, ale trafiłem też na notkę, która wyraźnie mówiła że karbamazepina osłabia działanie. I mi się coś pomieszało, że już sam nie wiem.
  • 361 / 12 / 0
Wg polskiej ulotki - zwiększa stężenie w osoczu czynnego metabolitu karbamazepiny – 10,11-epoksydu. Ten powstaje w wątrobie i jej jej aktywnym metabolitem. W skrócie: podbija działanie.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 4 / 0
Bralem to regularnie w psychozie ok 400mg na dobe, w manii 600mg, a podtrzymujaco w schizie 150. Raz bedac na podtrzynujacej walnalem 800mg. Bylo bardzo nieprzyjemnie, duza akatyzja, gleboka zmiana percepcji, wszystko cholernie dziwne i mroczne, widzialem zdeformowane twarze pod powiekami, porownalbym jazde do mocnych deliriantow. Ogolem koszmarnie. Spedzilem faze lezac, do kibla na czworakach, czekajac az zejdzie. Zadnej wartosci rekreacyjnej, a dawki 2400mg sobie nie wyobrazam. Juz 800mg pod wzhledem odczuc negatywnych przewyzszalo psychoze. Jedyna wartosc takiegp tripa to to, ze mozna na jakis czas wystraszyc sie psychodelii, hehe.
  • 23 / / 0
Dosc mocny neuroleptyk o podbno bardzo slabym dzialaniu sedatywnym... Cos wikipedia klamie bo sedacja po tym jest dosc duza a na pewno wieksza niz po chlorze.
Mnie tuli do snu juz dawka rzedu 25-50mg. Nie biore wiecej bo nie czuje juz roznicy w wiekszych dawkach a czuje sie znacznie gorzej, akatyzja wystepuje i ogolnie rano czlowiek zombie.
Szczerze na bezsennosc wole jak lekarz mi przepisuje zolpidem, zopiklon ale jakies benzo, a tym sie truc i nie moc wstac rano, no nie wiem gdzie tu logika psychiatrow.
Uwaga! Użytkownik adam2500 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 834 / 17 / 0
Ja akatyzji nie miałem przy dawkach 100mg
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 351 / 12 / 0
Hehe ja zjadłem kiedyś jakieś 3g kwetiapiny i z 1g sertaliny na ostrej psychozie po a-pvp w celu skrócenia męczarni, nie wyszło... na sorze wylądowałem, byłem w chuj przećpany, siedziałem z bananem na mordzie nodując, jednak instynkt samozachowawczy zadziałał i powiedziałem lekarzowi że wziąłem maksymalną dawke dobową i chciałem tylko wyciszyć objawy schizofreni i tak oto ominął mnie psychiatryk. Co ciekawe psychozy nie zaleczyło i nawet na sorze "oni" tam byli a ja nie zasnąłem bo wiedziałem że jak zasne to mnie zabiorą na oddział zamknięty i spisek wisi w powietrzu. Moc psychozy jest zadziwiająca, normalnie po 400mg śpie jak zabity i powieki same sie zamykają a tu się przy 3g powstrzymałem o 1g sertaliny nie wspominam...
  • 173 / 8 / 0
Też tego nie rozumiem - przepisywania kwetiapiny przy problemach ze spaniem. Po 25 mg ciężko mi było się obudzić rano, a po 100 mg przysypiałam przez pół dnia. Działanie sedatywne ma bardzo silne jak dla mnie - na samym początku potrafiła mi po prostu przywalić w głowę - znaczy, musiałam się od razu do łóżka położyć. Zdecydowanie lepiej sprawdza się jako usypiacz chlorpotiksen (15 mg). U mnie dostać jakieś benzo od psychiatry graniczy z cudem...
A little water clears us of this deed. How easy is it, then!
  • 469 / 29 / 0
Kurwa, wziąłem z ciekawości 800 mg kwetiapiny(normalnie 2) i jestem ujebany jak prosię.
  • 834 / 17 / 0
@up, zdaj relacje jak to wygląda
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.