Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 109 / 9 / 0
Trochę odkopię ale co mi tam. Chcę dorzucić neo do thio i lepiej będzie odfiltrować tymianek czy zarzucać w całości?
  • 12713 / 2460 / 0
Kupowałem neo tylko w sytuacji "podbramkowej" (gdy np była niedziela, i nie udało mi się kupić wystarczającej ilości Thio). Łykałem w całości, ale smak tego jest obrzydliwy i długo się utrzymuje. Być może coś tam odfiltrujesz... spróbuj : )
  • 13 / 3 / 0
Czasem mnie boli brzuch po tej Neoazarinie. Nie zawsze. Od tymianku? On jest jakiś szkodliwy w większych ilościach?
Specjalnie to jem ostatnio, żeby sobie za bardzo nie rozwalić żołądka, bo tymianek brzmi lepiej niż ten sulfoshit, co mnie przeraża samą nazwą.
  • 1683 / 126 / 0
ziola w duzych ilosciach czyli 10 tabletek na raz wywoluja srake
ja wpierdalam dziennie 4 paczki sulfosyfu pare lat i nic mi nie jest
tymianek moze i lepiej brzmi ale to nie nadaje sie do jedzenia w takich ilosciach
  • 1916 / 335 / 2
Dokładnie, sulfo to nic przy tych "zdrowych" ziolach.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2121 / 266 / 0
A dla mnie Neo było najlepszym, choć w tamtym czasie najdrozsszym źródłem kody. Jak ćpałem kodę najtańszy był antidol. Bardzo lubiłem utrzymujący się aromat tymianku. Na początku połykałem w całosci i klepało jak trzeba a przytkładowo thio w całości działał średnio. Później wszystko już gryzłem, ćpuńskie myślenie, ze lepiej jebnie.
  • 12713 / 2460 / 0
Jak dla mnie Neo była taką ostatnią deską ratunku, kiedy nie mogłem kupić Thio / Antidolu.
Działała zdecydowanie gorzej + ten cholerny smak tymianku, którego niczym nie można "przykryć". Dodatkowo masa tabletkowa np 450 mg kodeiny z Neo była o wiele większa, niż ta z Thio. Wielkie, wyglądające jak zrobione z końskiego kloca tablety, niemiłosiernie niesmaczne... do tego tylko 10mg kodeiny.
  • 13 / 3 / 0
Mnie też obrzydza ten smak, jakbym miała to gryźć to bym się zrzygała od razu. Nawet połknąć więcej niż 20 tabsów nie daję rady. Rozpuszczam je w wodzie i piję z zatkanym nosem.
  • 1683 / 126 / 0
nie wiem jaki jest sens rozpuszcania w wodzie czegos czego smaku tak bardzo sie nienawidzi, wtedy przeciez tymbardziej czujesz smak
polykaj te tabletki po 5 na raz popijajac czyms gestym i nic nie poczujesz
  • 13 / 3 / 0
Sens jest taki, że wypicie połowy szklanki roztworu trwa szybciej niż połykanie kolejno tylu tabletek, jeszcze takich ogromnych. Może sprobuję jeszcze z czymś gęstym, dzięki (ale 5 na raz, takich wielkich ?!). Zresztą i tak raczej z tego zrezygnuję, skoro piszecie, że ten tymianek wcale nie jest taki fajny na jaki brzmi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?

Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.