Jakie są długotrwałe skutki zażywania go? Np pół roku codziennie tylko raz dziennie.
Czy pamięć jest tymczasowa jak po fecie czy mamy wyraźnie polepszone zapamiętywanie trwałe?
Jak wygląda uzależnienie od metylofenidatu?
Czy degeneracja organizmu i mózgu jest tak zauważalna jak po fecie?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Nie każdy potrafi uczyć się na amfetaminie MPH nierozwiązane problemów od strzała.
Napewno uzależnia psychicznie.
Nie nie wypisze ci MPH od strzała.
Nauka na stimach to sztuka da się na tym uczyć ale to wymaga przygotowania!!!!
Degeneracja mózg nie jest zauważalna hehehe.
Są jakieś kontrolę nad tym czy to klauzula sumienia?
I co masz do tej nauki? Ja chcę tylko siąść na dupie i wykorzystać bardziej swoje zdolności umysłowe żeby w krótszym czasie bez frustracji przyswoic i zrozumieć materiał żeby finalnie się w głowie utwierdził i pozwolil mi za pół roku zaliczenia na 5.0 zrobić.
Bralbym tylko w godzinach porannych od 6 do 11 a potem do roboty na etat, krótki trening, odżywienie i spać
A co do takiego porycia chodziło mi czy po pół roku nie będę miał problemów psychicznych które wyklucza mnie z życia społecznego w mniejszym lub większym stopniu z długim okresem rekonwalescencji.
Bo to jest lek receptę narkotyczną
2.
To się nie uda bo przy MPH dobieranie dawki na początku kuracji zajmuje od 2 tyg do 4 tyg czasem dłużej kwestia indywidualna mi to zajęło 8tyg
Zaczynasz od 5mg MPH a najlepiej od 2.5mg
Ps
Chyba że masz doświadczenie nauki
na amfetaminie to powinno pójść ci łatwiej.
Jeśli masz skłonności do zaburzeń psychicznych to tak ale ryzyko jest nie duże.
Plus dieta odpowiedni poziom elektrolitów + czynniki zewnętrzne.
Ps 2
I to też zależy czego się uczysz.
23 listopada 2021pomasujplecki pisze: Dobra krótka piłka bo czuję się zmuszony żeby zdać dobrze egzaminy w tym roku. Czy jest szansa że lekarz który od kopa strzela benzosami nie mając żadnych dokumentacji może bez przypalu mi wypisać metylofenidat?
ale wielu lekarzy jeśli zdiagnozuje u swoich dorosłych pacjentów ADD, albo ADHD przypisuje MPH. Na pewno jednak jest to lek, który dużo ciężej dostać niż benzo.
Więc musisz się przygotować do rozmowy.
23 listopada 2021pomasujplecki pisze: Jak wygląda uzależnienie od metylofenidatu?
23 listopada 2021pomasujplecki pisze: Czy degeneracja organizmu i mózgu jest tak zauważalna jak po fecie?
Każdy myśli że jak ma się wyjebane przez pół roku i dużo zaległości to plls to za niego to ogarnie.
Ja jak biorę się za robotę to popierwsze porządek w miejscu pracy wszystko co mi jest potrzebne jest w zasięgu ręki jak się w coś wkręcę to i 12h zapierdalam z przerwami na picie i jedzenie ale pamiętam swoje początki jak potrafiłem spędzi 12h na FB i allegro eeeeehhhh
23 listopada 2021pomasujplecki pisze: Dobra krótka piłka bo czuję się zmuszony żeby zdać dobrze egzaminy w tym roku. Czy jest szansa że lekarz który od kopa strzela benzosami nie mając żadnych dokumentacji może bez przypalu mi wypisać metylofenidat?
Jakie są długotrwałe skutki zażywania go? Np pół roku codziennie tylko raz dziennie.
Czy pamięć jest tymczasowa jak po fecie czy mamy wyraźnie polepszone zapamiętywanie trwałe?
Jak wygląda uzależnienie od metylofenidatu?
Czy degeneracja organizmu i mózgu jest tak zauważalna jak po fecie?
Chyba że zaczniesz wciągać lub podawać to iv(wrażenie wg niektórych lepsze niż kokaina)
Dobry lek jeśli sie zdrowo odżywiasz, uzupełniasz witaminy itd i śpisz normalnie
Tylko jest ryzyko że mając tendencje do stanów nerwicowych będziesz czuł rozdrażnienie na zjeździe
Benzo pomaga ale na krótką mete, ktoś pisał ze brał przed dluzszy okres MPH+benzo na zjazd i teraz ma jakieś dziwne zwiechy, głos mu sie przycina
Jednak w dawkach do 20mg/doba raczej te zjazdy są minimalne.
Dobrze z pregabaliną sie miksuje i jest clearhead, ale tu lepiej żeby też wypowiedział sie jakiś ekspert bo nie chce cie na mine wpierdolić
Wiele osób też poleca miks ssri+MPH, podobno niwelują skutki uboczne nawzajem
W tłuszczach lepiej sie rozpuszcza więc zawsze po posiłku brać
Podejrzewam u siebie ADHD w formie ADD, mam mega problemy ze skupieniem i rozpoczynaniem wielu rzeczy na raz niekończąc ich. Czy moja autodiagnoza jest prawidłowa? Nie wiem.
Chciałbym spróbować, czy metylofenidat pozwoli mi lepiej funkcjonować.
Mam do Was 2 pytania:
1. Jak zdiagnozować u siebie ADHD? Do jakiego lekarza powinienem się udać? Lepiej na NFZ czy prywatnie?
2. Czy próbowaliście załatwić sobie ten lek z drugiego obiegu? Jeśli masz jakiś sprawdzony sposób, proszę napisz. (wydaje mi się że raczej preferowałbym Medikinet o natychmiastowym wchłanianiu (tzw. IR jak mniemam), tak żeby móc samemu manipulować dawką, a w razie czego szybko zaprzestać jego stosowania)
06 września 2021ADHDjestem pisze: Ja dostałem info o paru lekarzach którzy nie wymagają divy na rozpoznanie ADHD i wystawiają metylofenidat. Nie wiem czy by sobie życzyli tutaj podawać dane więc paru osób mogę podesłać jak ktoś chętny.wizyta online
Mixy sobie odpuszczę żeby nie psuły mi koncentracji, próbowałem już różne combo z antydepresantami, chuja dały jedynie łatwiej było mi unikać nauki bo koncentracja kwiczała, chce tylko wzmocnić swoje szanse na pełne zaliczenie egzaminów jeśli się do nich przyłożenie bo inaczej czekaja mnie bardzo zle rzeczy.
Dzisiaj spróbuję załatwić receptę od swojego lekarza co mi benzo wypisuje ile chce bez wywiadu, dam znać czy się uda. Jak nie to poszukam dobrego psychiatry i pójdę na wywiad.
Czyli mówicie że przy dawkach terapeutycznych organizm nie odniesie żadnych szkód ?
Jak jest z depresją po skończeniu takiego brania?
Jak jest z dzieleniem tabletki?
Zamówić sobie 5mg czy od razu 20ke żeby mieć większą ilość?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut-ekranu-2025-01-15-o-12.17.13.png)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowoczesnoscnahaju.jpg)
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/gdansk2110.jpg)
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/ksionckrystian.jpg)
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego
Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/niemowlekokaina.jpg)
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.