Od dłuższego czasu borykam się z brakiem koncentracji, nie potrafię się skupić dłużej niż parę minut na jednej rzeczy, ciężko utrzymać mi jeden temat podczas rozmowy.
Nie zwracałem na to większej uwagi ale zainteresowałem się czemu nie działa na mnie koks jak na innych k doszedłem do wniosku że to może winna mojej głowy(ADHD). Zgłosiłem się do lekarza i przepisał mi wellbox bupropion. Zawsze byłem sceptyczny do brania takich leków przez dłuższy czas, odbieram to jako delikatne ćpanie aby czuć się lepiej. Co będzie jeżeli będę chciał go odstawić, mogę wpaść w uzależnienie ?
I czy ten lek pomoże mi w moim problemie ?
na forum używamy nazw substancji /Devixo
na twoim miejscu celowałbym w MPH, deksamf (tentin) itp.
jakieś objawy odstawienne po dłuższym okresie brania z pewnościa wystapia, ale na pewno nie nazywałbym tego "delikatnym ćpaniem" ani jakimkolwiek ćpaniem.
osoby z ADHD maja (w dużym uproszczeniu) mniej dopaminy i noradrenaliny. przez to musza przyjmować substancje podbijajace dopamine i noradrenaline, aby mieć jej tyle ile przecietny człowiek.
a wiec - jeśli masz ADHD, to biorac lek na ADHD, nie ćpasz tylko sie leczysz. chyba że walisz jakieś pojebane ilości MPH w żyłe
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
o mph pisz dalej w tym watku aby nie robić offtopu.
11:39 Ricsson[257]: w ogóle
11:39 Ricsson[257]: uwierzyłem w boga, w cuda
11:39 Ricsson[257]: miałem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: wypiłem 6 piw
11:39 Ricsson[257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson[257]: mam 3 piwa
neurogroove.info - zarzuć trip raportem
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.