Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Sposób na dwie paki
Na dwa paragony poproszę
99
37%
Ale jak to jedna? U konkurencji dają dwie
15
6%
Prawienie komplementów
4
2%
Symulowany kaszel / ból zęba
23
9%
Udawanie nieobliczalnego ćpuna/ bycie nieobliczalnym ćpunem/groźby
11
4%
Załatwienie recepty
12
5%
Podrobienie recepty
3
1%
Branie na litość
8
3%
Podejście do drugiego okienka
25
9%
Wyjście z apteki i ponowne wejście
43
16%
Łączenie różnych produktów z kodeiną np antek + tjoko
16
6%
Łapówka
7
3%

Liczba głosów: 266

Zablokowany
  • 1683 / 126 / 0
ja to normalnie sie zaprzyjaznilem z moim farmaceuta, gosc po 50tce
odwiedzalem go codziennie jak nie pracowalem, a to dal mi syrop za darmo, a to acodin
jak nie mialem kasy to mi recke zrealizowal za 50zl
ja tam w aptece czuje sie jak u siebie
@WrakCzlowieka powiesz mi jesli wiesz oczywiscie, jak lepiej wrzucac clona 0,5? zgryziony czy polkniety
  • 384 / 39 / 0
Z tego co wiem najlepiej rozpuszczac tabletke pod jezykiem ew. pogryziona po dziaslach do pelnego rozpuszczenia. Czasem tak robie lecz czesciej normalnie polykam i zapijam woda.

Do konca pewny byc nie moge, lecz suma sumarow nie ma twardej otoczki, zeby rozpuszczala sie dopiero w jelicie wiec wynika z tego, ze chyba najlepiej polykac jak kazda inna lub ten sposob pod jezyk lub wcierajac w dziasla tez dobry.

Ja osobiscie preferuje normalne spozycie z dwiema szklankami wody.
Uwaga! Użytkownik NicNieBralem2000 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2198 / 715 / 0
Ja to rozpuszczam pod językiem każde benzo. klony nie mają przedłużonego uwalniania więc dużej różnicy nie zrobi. Z tych dwóch opcji jednak bym gryzł, małe to i fajne w smaku, nie to co thio.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 8103 / 914 / 0
A co do klona to ja rożnie, ale przeważnie po pijam czymś.Nie chce mi się pierdolić z trzymaniem pod językiem.Tak czy siak wejdzie.Może różnica w czasie wchłaniania jest...ale to parę minut.Obydwie opcja działają tak samo.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 48 / 5 / 0
23 kwietnia 2019Drevolt pisze:
mysle czy wrzucic jutro pake sudafedu czyli 720mg pseudoefedryny i do tego kode, bez dexa
ale nie wiem czy wtedy poczuje to mistyczne uczucie
sa jakies tabletki ktore maja pseudoefke i dexa jednoczesnie? bo te syropy sa obrzydliwe
ogolnie to dex chyba daje mi w pewnej dawce takie wyluzowanie i wyjebanie na swiat + uspokojenie, ale musze sie wstrzelic w dawke i chyba ta pseudoefedryna w ilosci 600 przy 200mg dexa wlasnie wzmacnialo ten efekt, nie wiem teraz kurde bo mi dwoch wyjadaczy pisalo ze efka do kody to bez sens
Nie wiem czy zauważyłeś, ale Acti-trin poza pseudoefedryną i DXM zawiera też triprolidynę - antyhistaminę 1. generacji. Dodatkową sedację i ujebanie zatem pewnie masz od niej, podobnie jak w USA miksuje się kodę z prometazyną. A od pseudoefedryny to jedynie serce ci szybko i mocno bije przez kilka godzin, fazy z tego nie ma.
  • 8103 / 914 / 0
^
Nie zgodzę się co do pseudoefedryny.W połączeniu z kawa nieźle mnie wyspidowala, może żadnej wielkiej euforii nie ma, ale daje kopa.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1683 / 126 / 0
25 kwietnia 2019fentanyl pisze:
23 kwietnia 2019Drevolt pisze:
mysle czy wrzucic jutro pake sudafedu czyli 720mg pseudoefedryny i do tego kode, bez dexa
ale nie wiem czy wtedy poczuje to mistyczne uczucie
sa jakies tabletki ktore maja pseudoefke i dexa jednoczesnie? bo te syropy sa obrzydliwe
ogolnie to dex chyba daje mi w pewnej dawce takie wyluzowanie i wyjebanie na swiat + uspokojenie, ale musze sie wstrzelic w dawke i chyba ta pseudoefedryna w ilosci 600 przy 200mg dexa wlasnie wzmacnialo ten efekt, nie wiem teraz kurde bo mi dwoch wyjadaczy pisalo ze efka do kody to bez sens
Nie wiem czy zauważyłeś, ale Acti-trin poza pseudoefedryną i DXM zawiera też triprolidynę - antyhistaminę 1. generacji. Dodatkową sedację i ujebanie zatem pewnie masz od niej, podobnie jak w USA miksuje się kodę z prometazyną. A od pseudoefedryny to jedynie serce ci szybko i mocno bije przez kilka godzin, fazy z tego nie ma.
wiem o tym skladniku ale to raczej nie to bo po dexie tez tak mialem, odpuszczam ten mix bo jest drogi bo syropek po 11zl chodzi a na raz go trzeba wziac
wole apapem noc podbijac
  • 567 / 56 / 0
48h na czysto!. Nie sądziłem że pierwszego dnia klony tak ładnie wszystko zamaskują (to ile brałem benzo można policzyć na palcach obu dłoni, Nie licząc tygodnia czy dwóch na 0.25 alpry w LO.) I całkiem ładnie to poszło. Mimo podkładu alko i mj nie mogłem tylko zbytnio usnąć, nada. Wrzuciłem aż 1mg klona pod język i po 5-10 minutach zasnąłem zanim się cały rozpuścił xd. Teraz wiem że dzisiejszy dzień będzie gorszy, i bardzo żałuję że nie mam jutro wolnego. Chciałbym dotrwać do 3-go dnia który jest jeszcze gorszy od drugiego (choć drugi często już jest ostrą suką), I wtedy pieprznąć sobie oxy bo chciałbym sprawdzić jak kurewsko fajne to będzie na skręcie. Za tydzień spróbuje wziąć jakieś wolne i rzucić to gówno już na dobre. Najpierw się klonami powspomagam i jak będzie za ciężko to GBL który do mnie idzie. Wiem wiem, ładowanie się w klony wychodząc z opio to ładowanie się w większe gówno, Ale ja nie przepadam za benzo, Wiem jakie kurwy z tych miętowych krzyży i biorę minimalne dawki, mam tabsy 2mg i biorę 1/4 tabletki na dzień, lub dwa razy dziennie. No, wczoraj był pierwszy dzień i wziąłem pół tabsa w sumie nie licząc tego kolejnego pół na sen, ale to przez to że zapomnialem kupić apapu noc. Dobra, czas wstać z łóżka zobaczymy jak się dzisiejszy dzień potoczy bo czuje się zaskakująco.. do życia w miarę. No, poza tym że czuje już jak mi się coś ciśnie na tył mimo wpieprzania loperamidu co jakieś 4h.
  • 3455 / 565 / 2
Temat jest o kodeinie, za duzo luzu tu widze. Ale dodam swoje trzy grosze ja lubie sam Thiocodin 3-4 paczki i czasem grzeje nawet kilka godzin.

Aktualnie jestem na cold turkey only smoke and coffe 2 dzien nic. I tak zamierzam do wyplaty do 10tego.

W ankiecie nie ma opcji "bez paragonu poprosze" a to jest najlepszy sposob na kilka opakowan, gdyz Farmaceuta sobie powbija Thicodiny miedzy innych pacjentow. Metoda na "bez paragonu poprosze Pani sobie powbija miedzy klientow no blagam" uwazam za najlepsza.

Ps. Niby to margines, ale polecam juz w aptece powyrzucac opakowania do aptecznego smietnika i zostawic sobie same blistry. Niby szansa, ze jakiemus policjantowi w cywilu uda sie doczepic do zakupu wiekszej ilosci lekow niedo konca legalnym sposobem w aptekach jest rowna zero, lecz po co robic sobie problem. A i zebyscie wiedzieli, iz po opakowaniu niemily pan moze doprowadzic kasjerke do zaplaty przez Was kolosalnych pieniedzy aby odzyskac koncesje. Nie siejmy paniki lecz na wszelki wypadek wyrzucajcie je juz w aptece wtedy mowicie "a wczoraj kupilem i wprzedwczoraj" i z ropuchy nici.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1794 / 124 / 0
Chcę się czymś pochwalić - od przez 3 doby nie brałem opio i ani jednej oznaki skręta :D. Jednak walenie 1 op naraz robi swoje. Taka ilość nie wywołuje większego efektu niż endorfina, od której się jednak nie uzależniamy fizycznie :). No, to teraz mogę w spokoju ćpać następne miesiące bez wyrzutów sumienia %-D.

Wszedłem na hajpa po długiej przerwie, żeby rozpocząć pewną dyskusję. Bardzo się ucieszę, jak weźmiecie w niej udział. Trzymajcie kciuki, żebym częściej wchodził, bo za każdym razem jak tu wracam to to sobie ustalam i zaraz potem dopada mnie depresja i totalna fobia społeczna (choć raczej nie fobia, a niechęć)
mozliwe-drogi-rozwoju-do-stadium-nadczl ... 65720.html
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Zablokowany
Newsy
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.