Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 504 / 2 / 0
wyhodować zapewne da się samą roślinę jako taką, ale owoc będzie znikomy lub wcale roślina nie obrodzi.
Holi3, z kąd zamawiałeś nasiona?
W ogóle kto ostatnio i z kąd zamawiał nasiona?
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 2129 / 30 / 0
antraxkelso pisze:

Ja zamawiałem z MO. Nasiona są ze zbiorów z 2007 ale są aktywne, aczkolwiek trzeba zjeść 7,8 i więcej nasion żeby odczuwać ten specyficzny psychodeliczny klimat po LSA. Po 5 nasionkach odczuwałem jedynie euforię i efekty podobne do alkoholu.

Edit : Właśnie zauważyłem, że na MO już nie ma hawajskich nasion. Jest nowy sort z Madagaskaru. Ja bym jednak brał, niekoniecznie z MO. Dobry powój z Madagaskaru jest też na smartshop.pl
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 89 / / 0
Nieprzeczytany post autor: holi3 »
antraxkelso pisze:
wyhodować zapewne da się samą roślinę jako taką, ale owoc będzie znikomy lub wcale roślina nie obrodzi.
Holi3, z kąd zamawiałeś nasiona?
nie zebym nie napisal w poprzednim poscie ale zrobie dla ciebie wyjatek i podam nawet dokladnego linka
http://www.shamanshop.pl/sklep/product_ ... ucts_id=31

a jesli linkowanie zabronione to ShamanShop i wszystko jasne, bardzo szybko wyslali, bo przyszedl mi mail ze dzis rano poszlo a wczoraj wieczorem zamowilem.
EXP:
DXM,LSD,BDF,DOC,GBL,SalviaDivinorum,lotofMJ,feta,pseudoefedryna,tramadol,kodeina,klony,lorazepam,alkohol, kofeina,Spice Gold/Diamond, banzai, dust,magic dragon, smoke the next generation,absynt,tabaki,tyton
...i`m back in game biatch.
  • 2129 / 30 / 0
Zamówiłem dziś 5g powoju z Madagaskaru z MO. Ponoć jest ze zbiorów z 2008. Póki co, mam jeszcze w domu 3g hawajskiego powoju, ale kupiłem prewencyjnie jakby mieli go wycofać w marcu. Nigdy nic nie wiadomo.
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: cokolwiek »
kilka dni temu sprobowalem po raz pierwszy argyreia nervosa - zakupionych w Magicznym Ogrodzie nasion z Madagaskaru (2008).
6 nasion pokruszylem nozem (niezbyt dokladnie, strasznie byly twarde a mnie brak cierpliwosci i lepszych narzedzi), wsypalem do szklanki i zalalem sokiem; biorac niewielkie lyki gryzlem wieksze czesci przed polknieciem. ze cos sie zaczyna poczulem po doslownie 10-15 minutach, wzrost intensywnosci trwal nastepne 45-50 minut. zero mdlosci.

wprowadzilo mnie w stan euforii, nawet ekstazy. pieknie doswiadczalo sie muzyki; kazdy pomysl byl ekscytujacy i wart poswiecenia mu calej uwagi (czesto jednak nie na dlugo, jakkolwiek wielkiej przyjemnosci dostarczala mi jakas czynnosc, tak nietrudno bylo mi z entuzjazmem przejsc do nastepnej, rownie interesujacej); raz wywolany usmiech nie schodzil z twarzy przez wiele godzin, na nieco powykrecanej w roznych grymasach twarzy rysowala sie radosc; juz po czasie najwiekszego uniesienia naturalna konsekwencja okazalo sie spowolnienie, lekkie wyciszenie, wciaz w pozytywnym nastroju.

zadnych OEV ani CEV, ale znaczna intensyfikacja kolorow i kontrastow, tendencja do dostrzegania rzeczy (materialnych) w codziennym rytmie niedostrzegalnych - polecam przebywac w miejscach mogacych byc interesujacymi, ale rowniez wzglednie schludnymi (raz czy dwa prawie wyprowadzila mnie z pozytywnej rownowagi brudna podloga) - po prostu set&settings skomponowane w odpowiedni sposob, zgodnie z wlasnym doswiadczeniem.

niestety zabraklo w mojej przygodzie "mysli" - niekoniecznie przewodniej, raczej pewnych torow, po ktorych przebiegajace mysli odczuwalbym niekoniecznie z takim entuzjazmem, ale raczej zaciekawieniem, zafascynowaniem "innoscia" czy "nietypowoscia" pochlaniajacym cala moja uwage. bardziej odczulem fizyczne niz psychiczne dzialanie powoju.

polecam!
  • 504 / 2 / 0
każdy poleca. każdy kto ma rozum.

@ edit. a te 6 nasion i to w dodatku słabo rozgniecionych i na krótko w wodzie/ soku maczane to nie ma co się dziwić, że obyło się bez cev'ów i oev'ów
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 2129 / 30 / 0
W zeszły weekend zjadłem osiem nasionek powoju hawajskiego i o dziwo, obyło się bez nudności, czułem tylko lekki ucisk na żołądku przez 15 minut. Faktycznie, jeżeli chodzi o działanie to nie ma porównania- po zjedzeniu nasionek efekty są dużo mocniejsze niż po ekstrakcji.
  • 504 / 2 / 0
ja zawsze jak maczam w wodzie, to nie pierdolę sie i wszystko do dna wypijam. a ekstrakcja to jedynie butanem raz w życiu mi sie udała.

a tak poza tym natrafiłem na wątek Madagaskar i zniechęciłem sie do kupna. niech ktoś mi w mówi że Madagaskar jest na 100% psychoaktywny i wcale nie gorszy niż hawajskie cuda.
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 2129 / 30 / 0
Ciężko teraz kupić powój hawajski w sklepach stacjonarnych, wszędzie teraz sprzedają nasionka z Madagaskaru. Mam jeszcze zapas hawajskich, na szczęście. A Madagaskar jest już w drodze :-) W stosownym czasie zdam relację z jazdy próbnej %-D
  • 28 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: dudeml »
prosze o szybką odpopwiedz do godziny 12 dzisiejszego dnia :), pozniej nie bede mial dostepu do neta, zamowilem na sklepie szamanszop czy jakos tak 10g lsa.. tylko nie wiem jak to przyjac, moze jakis ekstrakt, prosze o konrety, co i jak, zeby jak najmniej "bolalo" a jak najlepiej weszlo i pokazalo swoją strone. ;]

pierwszy raz z lsa, zeby nie bylo to mam za sobą duze doswiadczenie, ale nie z tym specyfikiem.
68' into the world born
And the Seventies, a breath after the war
Life was confusing because of my age
Should my eyes open for tomorrow’s gains?
I can't help the way I am
There's no trust and there's no end
What is my name?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes

Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.