Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Walenie jakichkolwiek benzo po kablach jest bezsensowne bo prawie wszystkie idealnie wchlaniaja sie przez przelyk.
W jakim celu pruc sobie zyly dla benzo? Juz to bylo walkowane w tym temacie kilka razy.
Jak ktos lubi sobie strzelac to bedzie strzelal byle co, ale zastanow sie czy to w ogole ma sens. Zawsze istnieje ryzyko pirogena i wstrzykniecia sobie do krwiobiegu pelno syfow np po zlej filtracji. Takie ryzyko mozna podejmowac jak faktycznie iv ma duzo wieksze zalety niz reszta metod podania.
Tak jak mowi Dzielnicowy - pukanie ma sens gdy faktycznie biodostepnosc iv jest duzo wieksza niz doustna i sama substancja jest tego warta - tak jak w przypadku morfiny. Czesc substancji ma tez piekne wejscia po puknieciu, ale z tego co czytalem zolpidem to raczej nic specjalnie przyjemnego. Szkoda marnowac okablowanie.
And speak my point of view,
But it's not sane...
25 lis 2012, 13:38
Dzisiaj w nocy była znowu identyczna sytuacja: w dzień klonik i zolpi,a na noc przed snem jeszcze dodatkowo naprawdę porządna dawka tychże dwóch środków i...dupa blada, zero spania. Wiec raz, dwa do nocnej apteki po świeży sprzęt i wodę do pukania, rozpuszczanie, filtracja i 10 mg Nasenu (Zolpidem) wylądowało w moich kabelkach. Po ok pół godziny smacznie kimałem. Coś więc z tym podaniem Zolpidemu i.v. musi być, przynajmniej u mnie już drugi raz uratowało mnie przed zarwaną nocką.
Proszę o sklejenie.
Scalono - Belial
christofanow pisze:Zysk niewielki a ładowanie w kable roztworów masy tabletkowej nigdy nie jest pomysłem dobrym w perspektywie tych kilku lat jakie będzie nam pewnie dane przeżyć.
Ale jeżeli jednak chcemy pożyć trochę dłużej lub krócej (ale z lepszym zdrowiem) to przychylam się do wypowiedzi christofanowa. IV warto brać i tak jedynie relanium lub midazolam (chociaż co do tego drugiego ostatnio zaczęłam mieć wątpliwości), bo tylko te dwa benzo posiadają wjazd. Dla mnie narkotyki nie posiadające wjazdu są bezużyteczne, jeżeli planuję podanie dożylne. Szkoda się kłuć i tworzyć kolejne ścieżki zdrowia, których i tak już jest za wiele na moich rękach :emo:
wsburroughs pisze:- no i hukasz w kanal ale wstrzykuj powoli bo moze troche piec, niektorzy dodaja glikolu do tego zeby nie szczypalo, ale ja nigdy nie dodawalem i nie bylo zle
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.