Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 658 / 10 / 0
Tylko po co? Ok moze biodostepnosc jest wieksza, ale z tego co czytalem zolpidem iv daje wejscie podobne do delirium, poza tym mozna dosyc latwo przedawkowac.
Walenie jakichkolwiek benzo po kablach jest bezsensowne bo prawie wszystkie idealnie wchlaniaja sie przez przelyk.
W jakim celu pruc sobie zyly dla benzo? Juz to bylo walkowane w tym temacie kilka razy.
Jak ktos lubi sobie strzelac to bedzie strzelal byle co, ale zastanow sie czy to w ogole ma sens. Zawsze istnieje ryzyko pirogena i wstrzykniecia sobie do krwiobiegu pelno syfow np po zlej filtracji. Takie ryzyko mozna podejmowac jak faktycznie iv ma duzo wieksze zalety niz reszta metod podania.
Tak jak mowi Dzielnicowy - pukanie ma sens gdy faktycznie biodostepnosc iv jest duzo wieksza niz doustna i sama substancja jest tego warta - tak jak w przypadku morfiny. Czesc substancji ma tez piekne wejscia po puknieciu, ale z tego co czytalem zolpidem to raczej nic specjalnie przyjemnego. Szkoda marnowac okablowanie.
All I can do is just pour some tea for two
And speak my point of view,
But it's not sane...
  • 520 / 8 / 0
Czyli MOŻNA, ale nie warto. Mi to się jednak czasem kalkuluje i podejrzewam, że kilku innym smakoszom zolpiego też. Co do delirium nic takiego nie zauważyłem, wręcz przeciwnie niedawno po po nieudanej próbie zaśnięcia za pomocą kilku mg klona (p.o.) i kilkudziesięciu mg zolpi (p.o. i donosowo) dopiero dodatkowe 5 mg zolpi puknięte w kabel elegancko mnie uspało (chociaż może te wcześniejsze leki akurat zaczęły działać, nie wiem). I mimo, że sam wstawiłem posta do tematu o benzo mając na uwadze liczne podobieństwa Zolpidemu do benzodiazepin i częste mylne nazywanie zolpi benzodiazepiną to jednak przypominam, że Zolpidem to NIEBENZODIAZEPINA i mimo podobnego działania to zupełnie inny związek chemiczny (musiałem to ostanie napisać).

25 lis 2012, 13:38

Dzisiaj w nocy była znowu identyczna sytuacja: w dzień klonik i zolpi,a na noc przed snem jeszcze dodatkowo naprawdę porządna dawka tychże dwóch środków i...dupa blada, zero spania. Wiec raz, dwa do nocnej apteki po świeży sprzęt i wodę do pukania, rozpuszczanie, filtracja i 10 mg Nasenu (Zolpidem) wylądowało w moich kabelkach. Po ok pół godziny smacznie kimałem. Coś więc z tym podaniem Zolpidemu i.v. musi być, przynajmniej u mnie już drugi raz uratowało mnie przed zarwaną nocką.

Proszę o sklejenie.

Scalono - Belial
  • 640 / 7 / 0
Ostatnio ( w święto zmarłych)dostałem kroplówke 10 mg relanium Efekt był taki jakbym paczke zeżarł.
  • 12 / / 0
zolpidemu nie ma sensu walic po kablach ,cpałem go na ukrainie z kompotem tam on sie nazywa sonnat i jest bez recepty ,dodawałem do kompotu klepie ale krótko wejscie jest mocniejsze siada na banie a tak sam to dajcie spokój ,naprawde uwierzcie staremu cpunowi i wyrzuccie strzykawki z benzo ,jak walic to towar do walenia .pozdrawiam
  • 520 / 8 / 0
Co może mi się stać jak dalej będę pukał smakołyki rozpuszczone w zwykłej, przegotowanej kranówie, a nie wodzie do wstrzyknięć czy nawet roztworze soli fizjologicznej? Zaznaczę, że w moim mieście jest bardzo bobra woda :-D
  • 1360 / 180 / 0
Zwykle nic, wiekszosc cpunow uzywa nieprzegotowanej kranowy mimo ze aqua pro inj jest tanie i na wyciagniecie reki. Nie zawsze jednak jest opcja zeby miec "na juz", a majac sprzet wiadomo ze uzyje sie kranowy, nawet nieprzegotowanej gdy sie komus spieszy zeby podac juz- a zwykle sie spieszy w takich przypadkach :-) . Czasem jednak w zbiornikach dla danego miasta moga pojawic sie bakterie, o czym nieraz sie slyszy. Wtedy skutki podania nieprzegotowanej kranowy moga byc nieciekawe. Nie wiem, ale wowczas moze rozwinac sie pewnie nawet i sepsa, jednak zwykle leczenie antybiotykami pomoze w wiekszosci przypadkow i nic sie nie stanie, znaczy poza zakazeniem bakteryjnym ktore ustapi po wzieciu antybiotykow. Lepiej jednak dmuchac na zimne, oslabiony organizm cpuna moze wowczas roznie zareagowac. Tak ze lepiej imho uzywac przegotowanej wody ostatecznie i ostudzonej do temp pokojowej, trzymanej w czystym pojemniku- najlepiej sterylnym. Czyli nawet czysta szklanka np- niekoniecznie sterylne pojemniki dostepne w aptece np. Naczynie/szklanka Imho najlepiej przemyta alkoholem, nie jedynie umyta ciepla woda ("obsikujac" spirytusem salicylowym scianki, potem splukac wszystko ciepla woda z kranu). Nie polecam myc jakimis ludwikami, zawsze moze zostac cos w naczyniu. Ja zawsze przemywalem spirytem scianki, potem ciepla woda i odstawienie do wyschniecia. Pozniej wiadomo- kranowa, przegotowana wystygnieta woda lub najlepiej- woda do iniekcji :-) . Wazne jest zeby nie pic raczej z tego naczynia, pirogen wisi wowczas w powietrzu. Jednak slyszac o oblizywaniu igly przez niektorych cpunow w 99% nic sie nie stanie. Jednak ten 1% szans trafienia "piro" kiedys moze nastapic niestety.
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 1 / / 0
czy rozpuszczone dormicum w wodzie nadaje sie juz do podania?
Uwaga! Użytkownik zakrecona1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 669 / 10 / 0
Po przefiltrowaniu... Tak ogólnie to moim zdaniem nie warto brać benzodiazepin i.v. gdy nie ma się ampułek. Zysk niewielki a ładowanie w kable roztworów masy tabletkowej nigdy nie jest pomysłem dobrym w perspektywie tych kilku lat jakie będzie nam pewnie dane przeżyć.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 69 / 1 / 0
christofanow pisze:
Zysk niewielki a ładowanie w kable roztworów masy tabletkowej nigdy nie jest pomysłem dobrym w perspektywie tych kilku lat jakie będzie nam pewnie dane przeżyć.
Jeżeli będzie nam dane przeżyć tylko kilka lat, to myślę, że można spokojnie nawalać wszystko czego dusza zapragnie :cheesy:

Ale jeżeli jednak chcemy pożyć trochę dłużej lub krócej (ale z lepszym zdrowiem) to przychylam się do wypowiedzi christofanowa. IV warto brać i tak jedynie relanium lub midazolam (chociaż co do tego drugiego ostatnio zaczęłam mieć wątpliwości), bo tylko te dwa benzo posiadają wjazd. Dla mnie narkotyki nie posiadające wjazdu są bezużyteczne, jeżeli planuję podanie dożylne. Szkoda się kłuć i tworzyć kolejne ścieżki zdrowia, których i tak już jest za wiele na moich rękach :emo:
Uwaga! Użytkownik Lesbia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 198 / 1 / 0
wsburroughs pisze:
- no i hukasz w kanal ale wstrzykuj powoli bo moze troche piec, niektorzy dodaja glikolu do tego zeby nie szczypalo, ale ja nigdy nie dodawalem i nie bylo zle
Moze mi ktos powiedziec DOKLADNIE co to za glikol czy to jakis skrót od nazwy jakiejs substancjii czy co. BO na temat glikolu przeczytalem na wiki i to jakieś toksyczne,trujace G.
ODPOWIEDZ
Newsy
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.