07 września 2021anonymmouse pisze: Szybki update :)
Mam kontynuować z Elvanese 20mg i ewentualnie otworzyć kapsułkę, odsypać troszkę i zobaczyć jak będzie. Paczka 30 sztuk kosztuje tutaj ok. 400 zł.... czekam za przyznanie dodatku (nie wiem jak w Polsce się to nazywa, sorry).
Na noc mam od dzisiaj zacząć olanzapine, która wg lekarza pomoże mi się "uspokoić". Macie jakieś doświadczenia z tym lekiem, a dokładniej leki na adhd i olanzapina?
Jeśli to pytanie jest w złym wątku to z góry przepraszam moderatorów.
Mam kontynuować z Elvanese 20mg i ewentualnie otworzyć kapsułkę, odsypać troszkę i zobaczyć jak będzie. Paczka 30 sztuk kosztuje tutaj ok. 400 zł.... czekam za przyznanie dodatku (nie wiem jak w Polsce się to nazywa, sorry).
Na noc mam od dzisiaj zacząć olanzapine, która wg lekarza pomoże mi się "uspokoić". Macie jakieś doświadczenia z tym lekiem, a dokładniej leki na adhd i olanzapina?
Jeśli to pytanie jest w złym wątku to z góry przepraszam moderatorów.
ja mam wrażenie że e-pet smakuje mi bardziej biorąc metylofenidat, do tego mam wieksze checi na palenie po nim...
Palę vape + snus czasem palę siek ale bardzo rzadko.
10 września 2021kavva6 pisze: do palaczy (zwykłe fajki albo epety) - jak się czujecie paląc i biorąc MPH jednoczesnie? synergia nikotyny i MPH?
ja mam wrażenie że e-pet smakuje mi bardziej biorąc metylofenidat, do tego mam wieksze checi na palenie po nim...
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
10 września 2021kavva6 pisze: do palaczy (zwykłe fajki albo epety) - jak się czujecie paląc i biorąc MPH jednoczesnie? synergia nikotyny i MPH?
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
16 sierpnia 2021KapitanAizen pisze:Inny mechanizm działania nie chroni przed tolerancją. Nawet jeśli w odpowiedzi na MPH liczba transporterów DAT oraz NET zostanie zwiększona co ma pozytywny wpływ na działanie amfetaminy to jeszcze istnieją inne aspekty jak downregulacja receptorów dopaminowych i noradrenergicznych, czy zmniejszenie ilości produkowanych neuroprzekaźników. Ludzie na zagranicznych forach potwierdzają istnienie tolerancji krzyżowej pomiędzy MPH a amph. Być może nie jest ona 1:1, ale jednak występuje. Ludzie, którzy twierdzą, że tak nie jest zazwyczaj nie mają osobistego doświadczenia, a jedynie opierają się na teoretycznych przesłankach. Jedyna osoba, którą znam stosująca te leki zamiennie i twierdząca, że nie odczuwa tolerancji krzyżowej to Tyler. Jego głos jest zdecydowaną mniejszością.12 sierpnia 2021Stteetart pisze: @LuckyLexy a co ma tolerka na fetę do MPH ?
Przecież mechanizm działania jest kompletnie inny, powiedziałbym, że nawet odwrotny![]()
Receptory to inna sprawa. Przy rozsądnym użytku (dieta, sen, suplementacja, antagonisty NMDA, zioła) tolerka na receptorach prawie wcale nie rośnie. Warto zajrzeć do fizjologii (np. Konturka). Wyraźnie jest napisane, jak działają receptory jonotropowe i metabotropowe. Są początkiem kaskady, która zmienia środowisko wewnętrze komórek. Głównie zmiana stężeń poszczególnych kinaz i zmiana ekspresji genów "robi robotę". Na odwracanie tolerki po nierozsądnym użytkowaniu są inne sposoby, aczkolwiek nie należy na nie liczyć i głupio postępować. Jest to wystawianie Pana Boga na próbę (dla ludzi wierzących). Ewolucja tak nas stworzyła, że lepiej głupio nie postępować (dla ludzi niewierzących - ja tam jestem przyjacielem całego świata :)).
20 sierpnia 2021Zniszczony34 pisze: A na jakieś wyjście ze znajomymi raz w tygodniu coś można by było dodać żeby bardziej rekreacyjnie zadziałało i gadka sie kleiła?
Np bupra+MPH lub lorazepam+MPH?
15 sierpnia 2021Morfeo pisze: Mnie ciekawi jak to jest bombić metylofenidatem. Sam się okropnie czuję po dawkach większych niż 25mg. Biorę dziennie z 10mg + 15mg a mam przepisane 60mg.
21 sierpnia 2021Inter trade 2 pisze: po 2 tygodniowym nie braniu 20mg ir wystrzelilo mnie w kosmos psychicznie i poznawczo wzialem pozniej jeszcze 3 dawki ktore dzialaly juz gorzej pozniej pilem łyche i dzisiaj 20mg ani nawet jak dorzutke zrobilem 10mg nie zadzialalo ktos ma jakis pomysl o co chodzi?
22 sierpnia 2021procent20 pisze: 2. Przeciwbólowe.
Co za środek mogę bezpiecznie brać? Lekarz powiedział, ze z tym tramadolem nie powinienem się bać, on to konsultowała jeszcze z innymi lekarzami i niby, jeżeli nie było w przeszłości problemów z padaczką, to można brać (w charakterystyce leku nie ma wskazanej interakcji), no ale, że naczytałem się już tutaj, że to takie złe kombo, to się teraz boję. kodeiny też się boję tykać, a to dlatego, bo po prostu zauważyłem, że podoba mi się ta 'faza' i zamiast brać przeciwbólowo, to żarłem po prostu żeby było miło. Co mocnego, działającego naprawdę przeciwbólowo (problemy z plecami) polecacie? Leki bez recepty nie działają, przeciwzapalne pokroju naproxen czy rantudil też nic, ketonal 200mg raz na kiedyś czuć, ale też słabo. baklofen, czy pregabalina odpadają. Coś, co nie wchodzi w interakcje z MPH, nie ma potencjału uzależniającego, a jednocześnie działa super przeciwbólowo? (tak, wiem, brzmi zbyt idealnie :()
A , i bym zapomniał. MPH to jest jednak agonista 5HT1a. Dodatek serotoniny z trampka spowoduje bardzo szybką downregulację tego receptora. Jest to autoreceptor. Jeśli masz fabrycznie za dużo 5HT1a (zbyt duży poziom w hipokampie osłabia pamięća w VTA powoduje lęki), to spoko, ale jeśli nie, to będziesz miał przejebane. 1a zmienia działanie ACh na przyjemne, powoduje wyrzut endorfin i oksytocyny. Aktywacja D1 i D5 zwiększa wyrzut ACh. Skumuluje ci się ACh (jeszcze się rozłoży do choliny i ona będzie zalegać w przestrzeni pozakomórkowej antago-agonizując nikotynowe, to ja pierdole). Zdownreguluje AUTOreceptor serotoniny i SERT, to więcej serotoniny pójdzie na jej nieprzyjemne receptory. To + niedobór minerałów = smutek po kilku dniach stosowania MPH.
Dlatego wolałem 4fmph, który nie ma takiego działania.
BTW Zna ktoś sposób na upregulację 1a presynaptycznego, bez ruszania innych receptorów serotoniny?
26 sierpnia 2021Błazen pisze: Mam dużo metylofenidatu i chuj wie, co z tym zrobić, bo ani to to nie działa jakoś rekreacyjnie na mnie, ani nie niweluje za bardzo ADD. Chociaż na innych działa euforycznie, podobno, to na mnie tylko tak jakoś, dziwnie...
05 września 2021anonymmouse pisze: Czy lepiej podnieść dawkę metylofenidatu i dać mu jeszcze szanse? Maksymalna dawka dobowa tutaj wynosi 150mg. Mam bardzo dobrego psychiatrę, który jest również specjalista w leczeniu ADHD.
Jakie są wasze doświadczenia z tym lekiem ? Wiem ze w Polsce Elvanse jest bardzo ciężko dostępny (o ile jest).
10 września 2021nCuX pisze: U mnie na + do ir likwiduje to w kurwienie fenidatowe i czuję wyraźniejszy speed;)
Palę vape + snus czasem palę siek ale bardzo rzadko.
11 września 2021xrem789 pisze:ICD-10 F90 bez hiperaktywności (chyba, że CHaD odpali mi się w tryb manii xD) here, kompletnie odechciewa mi się palić na MPH, ba nawet dym tytoniowy mnie odrzuca.10 września 2021kavva6 pisze: do palaczy (zwykłe fajki albo epety) - jak się czujecie paląc i biorąc MPH jednoczesnie? synergia nikotyny i MPH?
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Dobra, od kilku dni testuje MIX Tramal 150mg + metylofenidat 10mg. owy mixik dość ładnie siada. Nie mam tolerki ani na jedno ani drugie dlatego takie dawki. Tramc jest SNRI więc podbija serotoninke i niestety adrenalinkę. Jak ktoś ma lipny,smutny, szary nastrój po samym MPH to polecam dorzucić coś co podbija wspomnianą serotoninę. Najlepiej coś co działa od razu, ładuje się od razu. Odradzam prozac i inne co ładują się dwa tygodnie.
Minusem to napierdalające serducho nawet gdy już nie czuć pobudzenia, zgaduje że te dwie substancje wzajemnie nasilają adrenaline i jest jej najwięcej w porównaniu do dopaminy i serotoniny. Stąd walące jak młot serducho.
Nie namawiam do takich mixów.
Podsumowanie tramc + MPH
-dłuższe bicie przyspieszonego serca
-poprawa nastroju
-stan przypomina bycie pod amfetaminą (powtarzam przypomina, nie czuć takiej samej mocy, faza raczej łagodniejsza)
-brak działania opioistycznych tramca,
-spuchnięta szyja (czuć jakby coś nam rosło w szyi, typowe dla wysokich dawek tramca).
Powyżej to moje obserwacje.
Post nie jest nawiązaniem do postu użytkownika wyżej. Czysty zbieg okoliczności O.o
07 września 2021Zniszczony34 pisze: Jeszcze ktoś sie wypowie jak działa ta cała lisdeksamfetamina?
Bliżej temu do zwykłej amfetaminy od metylofenidatu?
Załóżcie wątek tej substancji może
Tu masz szczegóły https://psychonautwiki.org/wiki/Lisdexamfetamine
A jak wolisz po polsku, to jest jakieś nędzne minimalne info https://pl.wikipedia.org/wiki/Dekstroamfetamina
Tu jest ulotka do leku Elvanse, który zawiera Lisdexamfetamine, ale "mundrym" językiem ;)
https://www.gdziepolek.pl/produkty/9610 ... 43?ns=true
A olanzapina to gruby temat.... Nie próbowałeś na początek czegoś lżejszego, tzn. np. magnezu i melatoniny godzinę przed porą snu? Albo jakąś melisę?
Na moje oko, to jakiś hardcore'owy doktorek Ci się trafił...
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/globalimage.png)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut-ekranu-2025-01-15-o-12.17.13.png)
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/davidnutt030118.jpg)
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii
Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/juremapreta.jpg)
Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.
Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mefedron-zastepuje-ziolo-.jpg)
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat
Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.