01 sierpnia 2019nanawacin pisze: czy pokruszenie połowy tabletki i zesniffowanie jej da jakieś efekty?
Z reguły powinno się dawkę zmniejszyć o 1/4 ~ 1/3 w stosunku tego co byś brał w wersji oral.
Myślę że jest w miarę porównywalna do grzybów lub LSD, jeśli tych drugich są małe dawki (np 2-3g suszonych cubensisów, lub 100-150ug kwasa).
Chciałem żeby mipro dogoniła grzyby i podbijałem dawki 4-ho-mipta ale jednak nie skaluje się miprocynka tak jak grzyby czy LSD.
Dużo czytałem trip raportów ludzi po dawkach typu 500 - 1500 ug LSD, McKenna także zachęcał do heroicznych dawek nawet 10-20g suszonych grzybów i u niektórych to działa, ale prawie wcale (i nie jest to kwestia że to RC, czy nowa substancja) nie czytałem raportów z ponad 100mg miprocyny, jakoś negatywne efekty mocno przeważały, a tych "life-changing" momentów brakowało.
Chyba że ktoś miał takiego NAPRAWDĘ grubego tripa na miprocynie to właśnie szukałm takich osób i niech się ujawnią w temacie :P bo dla mnie ona przy wyższych dawkach wypłaszcza się, a nie skaluje tak fajnie jak lsd/grzyby.
miprocyna dobra jest na microdosing. Łatwo się dawkuje i proch jest w miarę stabilny, jesli dobrze się go trzyma.
No widzę że koledzy się ze mną zgadzają, a już myślałem że to tylko moja obserwacja lub coś ze mną nie tak, ale jednak po 1,5 roku testów doszedłem do takich wniosków i znalazły potwierdzenie :)
02 sierpnia 2019blackgoku pisze: Brałem w dużych dawkach około 45 w porywach do 47mg. I więcej było negatywnych efektów. Powyżej 40 wchodzi mega nieprzyjemny bodyload i zbiera na wymioty. No ale to może być sprawa indywidualna.
Miprocyna w dużych dawkach nie zapewnia enteogennych doznań, ale w mniejszych i w mixach jest unikatowa. Wydaje mi się, że przy miprocynie działa zasada w stylu „diminishing returns”. Różnica między dawką X a 2X jest dużo mniejsza niż między dawką Y a 2Y kwasa. Powyżej 50 mg nie ma co wchodzić specjalnie. Ale i tak znajduje miejsce na podium moich ulubionych psychodelików, pięknych chwili jakie na niej przeżyłem nic mi nie odbierze :)
Przechowywane w worku strunowym + drugim worku strunowym (nieprzeźroczystym) + pudelko na plyty CD. Sam jestem zaskoczony.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.