Generalnie pytałem, bo to będzie "baza" moich pestek na przyszły sezon. Może do tego czasu jeszcze coś "wpadnie", lub kupię jakiegoś w miarę sprawdzonego sezona i automata.
Byłem dziś na swoim spocie. Zmienił się nie do poznania i zrobił jeszcze bardziej niedostępny (choć znalazłem przejście suchą nogą przy niskim stanie wody - jeśli się umie daleko skakać :)). Znalazłem nawet kilka gadżetów pouprawowych - aż się łezka w oku zakręciła z sentymentu ; ) Serio - uwielbiam tą "robotę".
Niemniej oglądam liczę że może za jakiś czas trochę ziemi nabędę albo okażą się inne spoty albo sytuacja w tym kraju drgni jeśli chodzi o legalne uprawy nie mniej kurwa od jakiegos czasu taktyczny janek i kibicuje takim organiczkowskim inicjatywom.
Jakby co to jest tylko licentia poetica.
Dzięki : ) Ciężka praca to była 2 poprzednie sezony, gdzie musiałem biegać po jakiś łąkach obładowany jak wół butelkami z wodą i nawozami. Krew, pot i łzy - a na koniec "nagroda" od losu w postaci straty krzaków.
Ta uprawa była bardzo lajtowa w porównaniu do tamtych.
Miałem też więcej czasu i zrobiłem fotorelację od A do Z właściwie dzień po dni. Brakuje może 4-5 dni.
Zapowiadałem, że coś takiego urządzę i słowa dotrzymałem : )
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.