Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 316 / / 0
No uważajcie bardzo z tą substancją, mało brakowało, a w piątek zostałbym pierwszym przypadkiem śmierci przez tego skurwysyna. Sytuacja wyglądała tak, że podałem przez przypadek podskornie i wkurwiony brakiem wjazdu stwierdziłem, że zapodam jeszcze trochę. Dzięki Bogu pompka zacięła się w połowie od jakiegoś skrzepa, bo chwile po podaniu wywrocilem tylko oczami do góry i się osunalem na łóżko. Ifau, która wtedy była przy mnie myślała, że po prostu mam grubo, ale jak przez kilkanaście sekund nie wydałem nawet żadnego dźwięku, to ogarnęła się, że coś jest nie w porządku. Wtedy już byłem nieprzytomny i nie oddychalem, trzeci płaski w ryj mnie obudził, zareagowałem jak ryba wyrzucona z wody, wielkie oczy i ogromny wdech, normalnie jak z filmów jak kogoś reanimuja hehe. Potem była prawdziwa jazda żeby utrzymać mnie przy zyciu, bo tracilem przytomność i budziłem się na przemian, ale nie ze noddy tylko po prostu ciemność i brak oddechu. Akcja ratownicza polegała na przyjebaniu ogromnej sciechy z 2-FA, potem wapo tegoż a na końcu przekurewsko mocny strzał w kanał również z 2-FA, po którym oprzytomnialem. A więc drodzy opio-userzy, stimy waszymi najlepszymi przyjaciółmi!
Uwaga! Użytkownik UsmiechnietaMorda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2950 / 248 / 0
Albo druga osoba, która nam pomoże w takiej sytuacji ;)

Macie po palonym BF-ie reakcje histaminową ? Ja odczuwam mocniejszą niż od kody, z tym że nie jest ona 'punktowa', a występuje na całym ciele i nie wiem nawet gdzie się drapać hehe..

Skręt po przepaleniu 100mg w 3-4 dni będzie ciężki czy raczej gdzieś tam w tle będzie sobie leciał ?
  • 316 / / 0
Myślę, że możesz coś tam poczuć, ale wątpię żeby był jakiś szczególnie ciężki.
Uwaga! Użytkownik UsmiechnietaMorda nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1680 / 269 / 0
tur3k pisze:
Skręt po przepaleniu 100mg w 3-4 dni będzie ciężki czy raczej gdzieś tam w tle będzie sobie leciał ?
No i tutaj się zaczynają schody, o których nikt w tym temacie nie wspominał a których kilka osób jest świadoma. Hehe. Paul Janssen i jego ekipa, ci którzy odkryli i opatentowali fentanyl (sublimaze) jechali równo wszystkie jego analogi, odkryli, opisali i opatentowali (po czym wszystkie wprowadzono do lecznictwa) takie substancje jak alfa-metylofentanyl, 3-metylofentanyl, acetylo-alfa-metylofentanyl, remifentanyl, sulfentanyl, ohmfentanyl, para-fluorofentanyl, alfa-metylotiofentanyl.... i inne. Większość z tych analogów jest na prawdę trudna w syntezie. Z dziwnych powodów Paul Janssen nie publikował prac nt. butyr-fentanylu, którego synteza jest prościutka, idzie tak samo jak fentanyl, tylko w ostatnim etapie zamiast chlorku propionylu daje się chlorek butyrylu. Janssen i jego ekipa na 100% znali ten związek, nie wiadomo jednak czemu go nie opisali, skoro opisywali takie tak alfa-metylo-tiofentanyl.
Ktoś mądry po ciągu na B-F dokopał się do info i wysunął pewną hipotezę, że to dlatego, iż B-F, jak i jego analogi takie jak alfa-metylo-BF mają troszkę inną farmakokinetykę i skręt po nich jest o wiele silniejszy niż po zwykłym fencie. A kto nakurwiał fenta przez miesiąc albo dłużej (oxan i inni) wiedzą co to jest skręt prawdziwy. Heroina, morfina czy inne oksykodony nie robią takiego gówna z człowieka na skręcie, jak fent. Stawiam skręt po 2-miesięcznym ciągu na helu równy intensywności 40% skręta po miesięcznym ciągu na fencie. I teraz w przypadku sytuacji takiej, że jakiś analog, a konkretnie butyr-fentanyl, w przypadku dłuższych ciągów powoduje jeszcze gorsze skręty to logiczna wydaje się decyzja o nie wpuszczeniu go do obiegu jako środka farmaceutycznego. Bo to w takim razie jest trucizna, a nie lek.

Wam, szczurki drogie, przyjdzie sprawdzić czy mój znajomy miał rację. :*)
Największy przegryw na forum
  • 316 / / 0
W dziale sprzedawcy widziałem post @tur3ka, który pisał, że po wapo butyr fenta boli go głowa. To fakt, mnie także w małych dawkach bolał łeb, zaczynało się około 10-15 minut od ujebania i trwało przez jakieś pół godziny, godzinę maks. Tak samo było przy ifauowaniu ilości pokroju 0.5mg. Po prostu przykurw w kabel 1mg i wtedy będzie bardzo si.
  • 185 / 3 / 0
Wrzuciłem ok 4mg i trzymam pod językiem jakies 20min; efekty prawie niezauważalne. Z góry zaznaczam, że mam raczej niewyrobione recptory, próbowałem kodeiny z 7 razy i nigdy nie działała. Raz morfinę w malej dawce doustnie i leciutko tylko posmyrało. Teraz też nie czuję jakiejś euforii, ledwo co, może coś jeszcze wejdzie. Ile to się łąduje podjęzykowo i czy mogę dorzucić do tego alpre(ile)/ i dopalić maczanką. Wole narazie poczekać i nie dorzucać za szybko na wszelki wypadek, ale efekty są mizerne póki co ("coś" tam czuję). Proszę o szybką odpowiedź jeśli ktoś czyta, bo w opio mam malutkie doświadczenie.
  • 2950 / 248 / 0
Weź to zapal z folii, jak dasz za dużo to się najwyżej porzygasz, ale i tak będzie fajnie. Podjęzykowo tylko w formie freebase'u.

UsmiechnietaMorda: faktycznie, na początku tak miałem. Po przerobieniu jakiś 20-30mg i paleniu dalej problem zniknął.
  • 316 / / 0
Ja po przerobieniu jakichś 15mg IV nadal miałem ten problem, więc nie wiem czy to kwestia małych dawek, czy czego. Poświęć się proszę dla dobra nauki, spal małą ilość i daj znać czy wystąpiło to dziwne zjawisko :D
  • 1680 / 269 / 0
Po fentanylu i jego analogach boli głowa z początku spożywania. To normalne.
Największy przegryw na forum
  • 316 / / 0
Czyli po prostu trzeba napierdalać więcej %-D
A tak serio to przeraża mnie potencjał uzależniający tegoż. Dużo bardziej wolę ketony, a po fentowym weekendzie czułem wjebanie jak w nic innego, poważnie przez całe życie chyba nawet od alkoholu nie czułem takiego uzależnienia jak od bfa.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.