Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam, właśnie skończyłem jeść 1 paczke (20g) gałki firmy Konkret. Probował ktoś już kiedyś? Zaraz myślę poprawić sobie jeszcze pół paczki i czekać na efekty. Wcześniej jadłem ale mało bo z 1/3 paczki (wiecej nie miałem) metodą "bombki" czyli chusteczka, kuleczka i popijam wodą. No i bania niewiem czy była, ale po 3-4h weszło mi jakby na gały, lecz strasznie słabo. Zaraz jeszcze opale lufkę po sztuni mj, może to jakoś przyspieszy.
  • 906 / 36 / 0
1/3 paczki to mało, spokojnie zjedz te 20 czy nawet 30g. gałka zmielona fabrycznie nie jest tak świeża i mocna jak cała, o tym też trzeba pamiętać.
297 dni czystości (05.01)
  • 1709 / 11 / 0
rastorr pisze:
metodą "bombki" czyli chusteczka, kuleczka i popijam wodą.
Wy tak serio z tymi bombkami? Jak można szamać chusteczke? :scared: Chyba nie dane mi będzie to zrozumieć.
  • 130 / / 0
W niedzielę wieczorem zjadłam 1,5 gałki, bo tyle w domu było akurat, a wcześniej trochę o niej poczytałam i postanowiłam spróbować. Wiem, że to nie dużo, ale jak tak zawsze za pierwszym razem obniżam dawkę.
Szczerze mówiąc to nie spodziewałam się, że w ogóle coś poczuję. Ale nie była taka zła w smaku, normalnie ją pogryzłam... nic strasznego :D
W nocy się obudziłam i coś było nie tak. Ciężko powiedzieć dlaczego, ale to się czuje. Od razu się zorientowałam, że te słynne czerwone oczy po gałce mnie dopadły, oprócz tego czułam taką trochę lekkość i intensywniej mi się myślało. Wyobrażenia były takie realne, ale szybko zmieniałam temat, wyobrażałam sobie coś innego i zapominałam o czym myślałam wcześniej.
Rano po przebudzeniu otworzyłam oczy i obraz mi skakał... śmieszne to, ale żadna atrakcja :D
No i zmulona trochę byłam przez cały dzień, podobno wolniej mówiłam. Dawka była za mała, ale coś się działo (a dodam, że ta gałka dobrą chwilę w domu leżała). Na straszne oczy pomogły krople visine- to polecam :D
Oprócz tych pozytywnych wrażeń (słabych, ale zawsze- ta inność, myśli i mocniejsza wyobraźnia) były też minusy- momentami czułam się jak na kacu po juwenaliach :< i żołądek troszkę dawał o sobie znać.

Przy okazji kilku wolnych dni z dala od domu spróbuję gałki w stosownej dawce :D
We may be stupid, but we're not clever
  • 618 / 113 / 0
Dwa miesiące temu pierwszy raz spróbowałem gałki. kompletnie nie wiedziałem ile wziąć, gdyż jedni tu piszą że minimum 3 paczki/kilka orzechów a i tak będzie ledwo czuć, a niektórzy że nawet po jednek paczce mielonej mieli nieźle. Uznałem wziąć 2 paczki mielonego Kotanyi (nie znalazłem świeżych orzechów). Zjadłem w 'bombkach'. Już po dwóch godzinach czułem miłe rozluźnienie, ciekawsze myśli, lekką euforię itp. a po 4-5 godzinach weszła prawdziwa pizda. oceniam to na naprawdę mocno, ciężko się było dogadać, ewidentnie było widać po mnie, że się czymś naćpałem. A doświadczenie z dragami mam na prawdę sporę, na przestrzeni ostatnich 10 lat przepaliłem mase zielska, wciągnąłem pojemnik na cukier fety, reklamówke tablet, kwasy, metkaty, akodiny, kodeina (z której jeszcze nie do końca wyszedłem i odradzam każdemu) i inne gówna.

Więc proszę was, nie piszcie głupot typu '3 paczki spokojnie na pierwszy raz bierz albo więcej najlepiej' gimbusom bo to zrobią. Fakt faktem, nie umrą od takich ilości, ale to są porady całkowicie trefne, NA KAŻDEGO gałka DZIAŁA INACZEJ, na niektórych nawet wogóle. 'wdupiłem 8 orzechów i nic, słaba ta gałka' później gówniarz przeczyta, zje 12 i się zdziwi. jak już ktoś ocenia działanie, niech zaznacza, że to na niego tak a nie inaczej zadziałało, a nie 'ja czterech paczek mielonej galeo wogóle prawie nie poczułem, lepiej dorzuć kilka' jak ja bym takiego czegoś posłuchał to bym później nie ogarnął. na mnie gałka działa mocno. pozdrawiam.
  • 906 / 36 / 0
Oczywiście masz rację, ale każdy trzeźwo myślący człowiek powinien wiedzieć o tym że każda substancja działa inaczej na każdego, czy to alkohol czy cokolwiek innego. Każdy powinien wziąć też pod uwagę swoją masę ciała, bo chłop co ma 90kg potrzebuje dużo większej dawki niż chucherko co ma 60kg.

Ale myślę że są to sprawy fundamentalne i każdy kto w ogóle wszedł na to forum, powinien myśleć co robi, a jak nie pomyśli to nie jest wina kogoś na forum kto pisał żeby brał 3 paczki, tylko wina najczęściej dzieciaka który sam nie wie tak naprawdę co bierze i nie potrafi realnie myśleć. Jeszcze pół biedy jak chodzi tylko o gałkę.
297 dni czystości (05.01)
  • 117 / / 0
Mój pierwszy raz był wczoraj, miedzy 18 a 20 zjadlem 2 i pol calych od kamisa, myslalem ze sie porzygam. O 22 załadowałem 675mg dxm. Moj blad ze sprobowalem jakiejs substancji pierwszy raz w mixie. Obie substancje załadowały mi się w okolicach 23. Nie był to bad trip ale chwilami były male problemy z oddychaniem/przyspieszone bicie serca przez co troche sie balem i chcialem zeby trip sie az tak nie rozkrecal. Rano pare minut po wstaniu zaczalem sie caly pocic przez ok. 5 minut, miał ktoś tak? Mixował ktoś jeszcze te 2 substancje?

Scalam. -dsn

zapomnialem pisac o masakrycznym bolu brzucha i zapominaniu tripa.. nic nie pamietam, po dexie sie juz srednio pamieta tripa a po tym mixie w ogole nie pamietam x)

czy wezme jeszcze raz.. dexa pewnie tak, galke nie wiem, a czy zmieszam - tym bardziej nie wiem
  • 6 / / 0
Mój pierwszy raz był ładnych pare miesięcy temu ale jakoś sie jeszcze nie zebrałem żeby o tym opowiedzieć. Nie jestem do końca pewien ile dokładnie zjadłem podejrzewam, że równowartość 2 czy 3 całych orzechów. Konsumowałem gałkę marki Drogheria Alimentari sprzedawaną w formie grubo pokruszonej od razu z gotowym młynkiem. Moim zdaniem bardzo wygodna forma choć cenowo sie nie opłaca. gałkę zapakowałem w żelowe kapsułki co choć upierdliwe bardzo sobie chwale bo nie przepadam za smakiem gałki a przy tym w ten sposób uniknąłem nudności. Faza trwała praktycznie cały dzień, mało negatywnych odczuć poza zmuleniem na które pomogła kawa i przypominała fajne upalenie. Do rana następnego dnia praktycznie całkiem mi przeszło i byłem tylko ciut zmęczony. na pewno powtórze
This place is kinda... juicy
  • 31 / / 0
Mój pierwszy raz polegał na zwymiotowaniu wszystkiego pod wieczór. Nie spotkało mnie nic "narkotycznego". Ok. 4 starte samemu gałki.
Uwaga! Użytkownik lisu277 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 67 / 0
http://talk.hyperreal.info/anonimowa-an ... 40191.html - zapraszam do wypełnienia ankiety :)
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.