Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1718 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: forest »
Prawidłowy, smacznego.

Okrągła główka, kolanko gwarancją sukcesu ;]
Uwaga! Użytkownik forest nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3449 / 129 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
A Twoim zdaniem czym się różnią te Twoje od "typowych"? Nie mają nadprogramowo szerokich kolanek raczej.
  • 12 / 2 / 0
Witam!

Dzisiaj przechadzalem sie dzialeczkami i znalazlem taki o to maczek (wyglada troche na stary?):
http://img199.imageshack.us/i/dsc00003y.jpg/

Nie mial zadnych kwiatow, tylko takie dlugie na 1,5 metra makowki, w srodku maczek niepodobny do tego sklepowego, mniejszy i brazowy jakby:P

tnx za odp :)

[A cóż to za mak?]
  • 248 / 3 / 0
mak dobry, ale się spóźniłeś.

[A cóż to za mak?]
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
  • 12 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dereczq »
to jak teraz zrobie cos z maku to nie wypali? zebralem garstke i az kusi zeby cos zrobic...:P

[A cóż to za mak?]
  • 522 / 4 / 0
oazaspokoju pisze:
mak dobry, ale się spóźniłeś.

[A cóż to za mak?]
I tu powinieneś dostać ostrzeżenie a ja to bym ci nawet bana wpierdolił. Toż to zwykły mak polny.
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
  • 3449 / 129 / 8
Nieprzeczytany post autor: Czeslaw »
A po czym wnioskujesz?
  • 2518 / 28 / 0
Pewnie tylko teoretyzuje, a w rzeczywistości nigdy nie widział maku lekarskiego. Prezesy tak mają...

Mak oczywiście dobry, jak najbardziej nadaje się do spożycia.

Najlepiej zrób makiware. Weź garść suszu, wrzuć do garnka. Zalej niewielką ilością wody i gotuj przez 10-15min. Następnie przelej przez sitko do szklanki i wypij. Smacznego
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 762 / 35 / 0
to jest dobre? ma wszelkie cechy oprócz okrągłej makówki. to nie żadne wschodnie gówno?
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
  • 522 / 4 / 0
KiKi(R) pisze:
Pewnie tylko teoretyzuje, a w rzeczywistości nigdy nie widział maku lekarskiego. Prezesy tak mają...

Mak oczywiście dobry, jak najbardziej nadaje się do spożycia.

Najlepiej zrób makiware. Weź garść suszu, wrzuć do garnka. Zalej niewielką ilością wody i gotuj przez 10-15min. Następnie przelej przez sitko do szklanki i wypij. Smacznego
Jest tego u mnie od chuja i ni jak nie przypomina to maku lekarskiego tylko wygląda to jak mak polny bo to kurwa jest mak polny .
Oddam GRZYBY w dobre ręce!!!!! (W następnym sezonie)
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.