Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 279 / 2 / 0
W przewiewnym miejscu, bez padającego na nie światła, będzie ok. Nie musi być parapet.
@Paoliusz - próbowałeś już coleusa? :P
  • 459 / 2 / 0
@UP
Jeszcze mi było żal obrywać, ale chyba trochę materiału wykorzystanego do sadzonek mi się zmarnuje (sprzedali mi gówniany ukorzeniacz - nie dość że podzdychały sadzonki, to jeszcze zdechła mi ostra papryka :-( ), więc w następny weekend spróbuje się załadować co-nieco do bonia i zobaczymy. ;-)
Uwaga! Użytkownik Paoliusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 279 / 2 / 0
Jak chcesz chili klonować przez sadzonki/szczepki z ukorzeniaczem - to Ci powiem, że się nie da. Jedynie C. Pubescens można próbować jakieś efekty chyba są, głównie wśród przedstawicieli Rocoto ;) C.Chinese i C.Annum nawet nie ma co próbować.

Do tematu: może kiedyś się za koleusa wezmę. Ale najpierw niech ktoś przedstawi jak to działa. Bo jak salvia-like, to ja dziękuję. Pójdzie fejm i zdelegalizują :D
  • 118 / / 0
Jak narazie to to nawet nie ma zadnych potwierdzonych substancji aktywnych, aczkolwiek imho coś w tym jest :)
Z resztą watpie zeby ktos delegalizowal kwiatek ktory jest w co trzecim domu a wlasciwosciami interesują sie tylko na jakimś cpunskim forum i to w temacie odwiedzanym raz na miesiąc :)
  • 104 / / 0
Coś w tym Coleus'ie musi być, bo nawet TERENCE MCKENNA, jak oprowadzał po lasach deszczowych, to pokazywał psychodelicznie aktywne rośliny. Właśnie w tym wymienił tą jedną Coleus Blumei. Rośnie u mnie to na podwórku, muszę chyba przenieść to do większej doniczki, dusi się z innymi roślinkami.
"Bitch" - Jesse Pinkman
  • 118 / / 0
wg mnie to nie jest kwestia 'na mnie/na ciebie' a raczej 'ten klepie/ten nie'
  • 104 / / 0
Działa! %-D Dobre połączenie do ziela, spaliłem najpierw bongo z zapalniczką żarową, smak ma niezły jak na takie liście ;) zapach też. Połączenie z mj, wzmacnia działanie, albo pozwala dzięki temu działać mj trochę bardziej psychodelicznie niż zwykle, nie jestem w stanie opisać co dokładnie, ale czuć taką aure, nutkę psychodelicyzmu ;) Moim zdaniem to zależy, i od krzaczka, i od miejsca w którym się suszy, nie od osoby. Bo na 4 osoby, które próbowały, wszyscy poczuli efekty kolumbusa, nie był to na pewno efekt placebo ;)
To byl jeden czy dwa takie suche liscie?
Co dokladnie masz na mysli piszac:",,,, nutke psychodelizmu...."? Miales uczucie sennosci czy raczej uczucie powrotu jakis wspomnien?
  • 118 / / 0
Upał se ciutke i zobaczysz ocb :)
Nie spodziewaj się jazd :)

Polecam jakieś miejsce wieczorem z dużą ilością słabych źródeł światła :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.