Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 2940 / 245 / 0
pride95 pisze:
Napisałbym coś niemiłego ale pozostanę przy "duckduckgo nie gryzie" ;) w sklepie z suplementami możesz dostać coś takiego jak mental focus jedynie a tak to pozostaje ci to co znajdziesz w internecie.
Wiem, miałem na myśli sklepy stacjonarne, ale nawet w dużych miastach o niej nie słyszeli (magistrzy farmacji %-D ).

Pytanie: czy L-Acetyl-L-Tyrozyna jest o wiele lepsza w działaniu od zwykłej L-Tyrozyny ? Ponoć ta pierwsza dzięki byciu zacetylowaną pochodną znacznie lepiej przenika BBB (podobnie jak M i H ;]), ale w necie znalazłem raptem dwie pozytywne opinie odnośnie tej formy. Warto czy nie ? Miło jakby się wypowiedział Johny alby Tyler ;)
  • 103 / 1 / 0
Dajcie sobie spokój z acetylo-l-tyrozyną. Szybciej downreguluje receptory, ma lepszą wchłanialność, lepsze i dłuższe działanie i po prostu najzwyczaniej w świecie mniejsza jej dawka wystarczy. Podobny efekt można uzyskać przy l tyrozynie z tym, że dawki muszą być większe. Mi osobiście nie podeszła i nie polecam.
  • 2940 / 245 / 0
A jakie dawki i przez jaki czas stosowałeś ?
  • 103 / 1 / 0
300-600 mg, maksymalnie sprawdziałem 1.2g. Już lepsze DL-PA:)
  • 84 / / 0
zgubiłem prawie 5 g epha w 1 krysztale ;/
szybkie zamówienie , szukam kogos kto wysle pake w 24h, znalazł sie taki co lubi zbierac przedmioty.

Przychodzi paka, miałbyc kryształ, ja tu widze proszek. W dodatku widzialem troche epha w proszku, ale ten smierdzi mydlem, i taki znam pod nazwa feta na osiedlu.

zajadłem 15 mg, potem kolejne , potem jeszcze 50, i dopiero cos poczułem, byłem nijaki umysłowo a dzis sporo nauki, dosnifowałem 0,25 i ? czuje sie nafecony, nie ma stanu umysłu, nie ma limittles, mózg zasną, myslenie poziom 0. Analityka też. Kto łyka epha ten wie jak to jest byc styranym ON, mózg dalej pracuje na wyzszych obrotach, napierdalają oczy pali w miesniach, ale mozna uczyc sie i pracowac 48 godzin. A tutaj ?
nic, powiedziałem ze przezyje na tym , bo jak zaczeło schodzic robiło mi sie jakos smutno i stan takiego nieistnienia, wiem ze kłopot ze snem bedzie, bo jak wspominałem ciało pracuje na wyzszych obrotach. Sedzi w sercu, cisnienie skoczyło. No co za gówno _-_ jeszcze dali mi jakies pseudo zioło dla cpających gimbusów. Sklep mnie chciał upokorzyc, a ja troche w kropce postawiłem na to ze sort bedzie chocby tego najgorszego poziomu. A tu nawet nie wiem co żre. Po serduchu moze bufek, po reszcie jak osiedlowa feta.

Nasuwa mi sie pytanie, to naprawde wyglada smakuje i kopie jak feta, wiec moze jest tym co sie u nas sprzedaje. Ale w takim razie, co sie u nas sprzedaje?

Dobra, postanowiłem dosniffac to do momentu az przyjdzie kryształ i l-dopa. Wtedy przezyje 48 h off na wszystkim, łykne same ldopa i urosept x 2 na dłuzej przed snem . w drugi dzien walne pewnie wiecej uroseptu i tez troche ldopa.

Potem juz wg planu , rano ldopa i tabs acodin, 2 h pozniej EPH, minerały cały dzien, gdzies na 3 h przed snem ostatnia porcja EPH , a juz półtorej godziny pozniej urosept. Rano i w południe sesja.
Czasowo to odpowiada ? epha co 3 godziny ~20 mg, dawki dobowej nie licze bo odkształcam czaso pzestrzen i spac ide jak zrobie wszystko co zaplanowałem, czasem po 16, zasem po 30 godzinach.
raz w tygodniu chillout i sage mode na małych ilosciach dodatkowo GBL. Zastanawiam sie czy moge sobie pozwalac na wielogodzinne bieganie, to odwadnia tym bardziej ze idzie słonce, a j lubie się wyjebac nie tylko umysłowo
  • 2940 / 245 / 0
doctorblack pisze:
300-600 mg, maksymalnie sprawdziałem 1.2g. Już lepsze DL-PA:)
Tak rzuciłem okiem na szybko w duckduckgo:
Suplement aktywuje i wzmacnia działanie preparatów opium w ciele - endorfin, dynorfin i enkefalin, które są kluczowymi substancjami samoregulacyjnych i samoleczniczych procesów ciała. Oprócz innych funkcji tłumią ból i wywołują dobry nastrój.
I jeżeli te informacje mają pokrycie z rzeczywistością, to nie jest to raczej tym, czego szukam (choć może mogłoby to wzmacniać kodę - kto wie %-D).

Mój problem jest taki, że coś nie halo z dopaminą - mam fizycznego lenia, jakaś blokada, brak motywacji do czegokolwiek, odwlekanie wszystkiego na ostatnią chwilę. Wiem, problem po części jest psychiczny, ale fizyczny również. Świetnie reaguję na pirybedyl, na moklobemid trochę mniej, ale utwierdza mnie to w przekonaniu, że głównym winowajcą tego stanu rzeczy jest właśnie DA. I tak pomyślałem, żeby iść w drugą stronę - zamiast wpierdalać tablety zastępujące dopaminę czy spowalniające jej rozkład zarzucić sobie jej prekursor, bo tak naprawdę układ ten (podobnie jak inne zresztą) jest dość złożony i problemu muszę szukać głębiej, co swoją drogą jest dość ciekawe.

Kurde, jestem trzeźwy a rozpisuję się jakbym był nafurany.. i weź ktoś to ogarnij :nuts: :-D
  • 0 / / 0
Cześć, jestem nowy w te klocki, wiec proszę o pomoc oraz ocenę mojego mixu :-)
Do tej pory jechałem na:
+noopept 2x 20mg
+2x piracetam 1g,
+1x 1g choline biratrate,
zależało od dnia czasem odczuwałem efekt czasami nie. Efektami ubocznymi były bóle głowy. :wall:

Chciałbym teraz zmienic mix na :
2.4g PIracetam
1g Aniracetam
200mg Pramiracetam
40mg Noopept
250mg CDP-Choline
+ 2x dziennie carnitine3

Co o tym sądzicie :) ?
Chciałbym osiągnąć efekt bliski działaniu nzt-48 z filmu "Limitless"

Przeniosłem z nowo zaczętego przez Ciebie wątku. Szukaj zawsze pasujących istniejących już tematów
  • 168 / / 0
Ozzovaty pisze:
Co o tym sądzicie :) ?
Chciałbym osiągnąć efekt bliski działaniu nzt-48 z filmu "Limitless"
Ja sądzę, że to chujowy miks, nic nie da mieszanie różnych racetamów, a o limitless to sobie możesz pomarzyć co najwyżej, bo nic tak nie działa, no chyba, że będziesz napierdalać stymulanty typu feta, już nie wspominając o skutkach ubocznych.
  • 1081 / 32 / 0
Gdyby mieszac kurkume z metylofenidatem zaobserwujemy znacznie silniejsze jego dzialanie? Kurkuma jest inhibitorem iMAO do tego ma dzialanie dopaminergiczne. Co o tym sadzicie ?
  • 84 / / 0
dopisuje pytanie do kolegi wyżej . kukume łączymy z pieprzem, ale mao + metylofenidat uważał bym tym bardziej za nienajlepszy pomysł, tym bardziej ze zwykle na tolerke leci DXM, mam racje
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.