Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 920 / 163 / 0
Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem.

Koncentrat nanosze na susz i przykrywa suszem. Wszystko w kapsle dozujące.

Od samej tej podkładki na koncentraty brudzi się cały wejp i mało to wydajne w porównaniu do mojej metody wapowania kkncemtratow z mighty
  • 1943 / 315 / 0
Dobrze wiedzieć. Bardzo dbam o mighty regularnie czyszczę itp stąd miałem pewne obawy przed koncentratami. Nie chcę wymieniać dolnego screena po prostu, nie wychodzi jak robię zgodnie z instrukcją z yt, nie chce mi się tego ogarniać więc po prostu dbam i używam wyłącznie kapsuł po każdej sesji szczoteczka. Dolny screen pozostaje nienaruszony, jak nowy. Ludzie na reddicie piszą, że użytkując w ten sposób w ogóle nie muszą go wymieniać. Co jest w sumie logiczne, bo para leci do góry i wszystko osadza się w jednostce chłodzącej /eot

Teraz wiem jak to ogarnę (w przyszłości, jak będę w posiadaniu aptecznego koncentratu 80%THC). Załaduję kapsułę suszem ABV nasączonym 1 kroplą- podejrzewam, że bezpieczny sposób i nic mi nie spłynie w baterię czy coś.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 12 / 7 / 0
w razie czego dostaniesz zestaw do waporyzacji vape pen
  • 99 / 25 / 0
ludzie nawet wsadzają vape wool i nasączają koncentratem, zawsze to trochę czyściej niż z ABV, vape wool powinnien być zupełnie pozbawiony smaku. do dynavapów używałem dynacoila ale to raczej dobrze działało tylko z jakimiś live rosin badderami i koncentratami w bardziej stałej formie
  • 1943 / 315 / 0
Pierwsze słyszę o vape wool....@jozef_k ale wygląda na dobry pomysł pod wapowanie w mighty w kapsule. Bezpieczniej niż abv. @wonszgrzybojad szczerze ja bym się obawiał, że ta kropla którą nasączasz abv/zioło jakoś skapnie czy ki... i zepsuje wapka. Ta kapsuła to
w końcu sito. Pewnie paranoja, ale czytając o vape wool piszą, że ma właśnie takim sytuacjom zapobiegać. Nwm na jakiej zasadzie inna konsystencja czy coś ale taka ma być tego funkcja, żeby nasączyć koncentratem i opiec w waporyzatorze. 1.5g to koszt 10 zł (na szybkości 1 ofka jaka wyskoczyła)
  • 2267 / 391 / 0
Ktoś z mojego ABV zrobił ciasto w stylu keto i jestem w szoku jak edibles inaczej wchodzą.
  • 99 / 25 / 0
@mietowy3 a Ty miałeś ABV bardziej złociste prawda ? Jak wymierzyłes dawkę ? Czy jednak jest to zawsze nie przewidywalne ? Ja mam cały słoiczek brązowo złocistego ale nigdy z tym jeszcze nic nie robiłem, myśle nad zrobieniem oleju a potem żelek, na YT jest dużo ciekawych przepisów a wydaje mi się ze to będzie dość dobra forma do porcjowania.
  • 2267 / 391 / 0
ABV złocisty, bo waporyzuje głównie na 180 stopni. Wyszla mała blaszka ciasta i jem na poczatek kwadracik, patrzę jak na mnie działa i już mam punkt odniesienia, czy next time trochę więcej , czy trochę mniej. O wiele głębsza i spokojniejsza faza.
  • 1943 / 315 / 0
Kosztem fazy w wapku. Bo jeśli ktoś liczy, żeby ABV faktycznie klepło, to musi być jak u mietowy3 - 180 stopni i jasno złoty kolor a nie brąz. Brąz/ciemny brąz odpadają. Zrobiem z takiego brązku kiedyś masło i zero działania ale ja zawsze kończę na 220 stopniach. A w przypadku tego masła używałem akurat jeszcze VapCap'a czyli abv prawie na granicy spalenia xd Ale i w mighty wolę wyższe temperatury waporyzacji bo ogólnie jest tak że do 190 faza siada głównie na banię a powyżej 190 wchodzi couchlock i siada bardziej na ciało jak lubię. Także reasumując ABV jest nieco przereklamowane co potwierdzam (wszystkie doświadczenia na bazie medycznej, czyli nie kwestia zioła). Z edibles jedyne co mnie zrobiło to mighty milk czyli wygotowanie smaru/pozostałości czystego THC z wapka w mleku z dodatkiem masła.
  • 12563 / 2435 / 0
Śmiem wątpić, że to co osadza się w waporyzatorze jest czystym THC (co z innymi związkami).

Ja szykuję się do czegoś z małego słoika pełnego listków cukrowych bardzo oszronionych i małych kwiatków / pojedynczych kielichów, których nie warto było trzymać z resztą. Myślę nam masłem i odpaleniem większości mamuśce, która nie sypia po nocach. Tam najwięcej jest Gelato, to powinno być dobrze. Muszę tylko pierwszy raz być z nią, żeby coś nie poszło nie tak. Muszę też wcześniej samemu spróbować, żeby wiedzieć, jak dawkować.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.