Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 415 / 54 / 0
@FocusF13 - teoria spiskowa, która kiedyś okaże się prawdą.
  • 177 / 26 / 0
06 stycznia 2021mariusz9984 pisze:
@FocusF13 - teoria spiskowa, która kiedyś okaże się prawdą.
Profilowanie nas przez big data nie jest teorią spiskową. facebook duckduckgo itp. tworzy nasz wirtualny profil na serwerach żeby chociażby wciskać nam reklamy, nie mówie tu o tym że za x lat to po wpisaniu marichuana w wyszukiwarke policja zapuka nam do drzwi a ziemia jest płaska, tylko wręcz przeciwnie: wiedzą dużo a będą wiedzieć jeszcze więcej. Sztuczna inteligencja postępuje, ale to że ktoś wie nie oznacza że coś robi, to tak jak wojna z narkotykami która wcale nie jest po to żeby te narkotyki zwalczyć. Gdzieś tam w innym miejscu pisałem że jest typ chyba 17 lat co sprzedaje narkotyki na fb i ma w opisie profilu że rozwozi mefedron, profilowe z oczami 5zł i działa już conajmniej rok. Czemu nie siedzi w pierdlu? Z tego samego powodu czemu paczki dochodzą.
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
  • 415 / 54 / 0
@FocusF13 - co się dzieje na świecie to wiedza nie dla nas. My mamy pracować i przynosić zysk. Ogólnie rządzą nami (cały świat) ludzie, którzy zaplanowali już naszą przyszłość. Wiedzą o covidzie, kiedy będzie III Wojna Światowa i o losach narodów. Gdyby nie ważne dla mnie osoby już dawno poszedłbym wolny do zupełnie innego świata.
  • 3901 / 562 / 0
@kaduceusz666
05 stycznia 2021kaduceusz666 pisze:
A po chuja wam jakieś VPNy do zakładania e-maili, wystarczy zwykły telefon kupiony za gotówkę i jakieś publiczne WiFi w parku albo w McDonaldzie. No chyba, że myślicie, że monitoring z kamer też przeglądają w porozumieniu z InPostem i policją :korposzczur:. Tworzysz sobie jednego dnia tyle adresów email ile potrzebujesz i używasz jednego dla jednego zamówienia. Żadne weryfikacje sms nigdy nie były mi potrzebne, nie pierdolcie
tylko tego telefonu nie mozesz zabierac do domu przypadkiem

@ZX
to nie jest wcale taka odlegla przyszlosc. w usa maja takie rzeczy. tez sprawdzają kto skąd z jakiego ip sledzil przesyłkę, jesli jest podejrzana. latwo popelnic proste bledy.
  • 73 / 7 / 0
@lol, czy możesz wyjaśnić jakie newralgiczne dane są widoczne dla stron internetowych, że pozwalają jednoznacznie stwierdzić, że użyty został ten konkretny telefon? Może o czymś nie wiem, ale z tego co wiem to udostępniona jest nazwa OS (jesli wybierzesz "wersja na komputer" w przegladarce to wyswietli sie jako generyczny linux), ilosc rdzeni oraz typ GPU wraz z rozdzielczoscia. Sa to dane do ktorego dostep ma silnik JavaScript.

Myle sie?
Uwaga! Użytkownik kaduceusz666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 177 / 26 / 0
Kurcze problem mam,
Zamawiałem niedawno 5g włada i od połódnia paka wisi jako "przekazana do doręczenia" w inpoście. Nigdy nie miałem żadnego problemu nawet jak wysyłał do mnie sam Morawiecki.
Co mam robić? Dzwonić do nich i mówić że zawartość to odżywki do włosów? Podobno czasem jak się zadzwoni to paka nagle się magicznie znajduje, ale to troche przypał. Z reshipem może być mały problem bo V jest na urlopie.
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
  • 3901 / 562 / 0
@kaduceusz666
nie jestem kompetentny, ale wiem, ze tych danych jest mnostwo. ciastka, twoje dodatki, timezone, ustawienia jezyka, javascript domyslne czcionki, ustawienia kolorow tla, zuzycie pamięci, a nawet takie rzeczy jak ruchy myszki, rolki w myszce, klikając w link stronka wie skąd przyszedles (http referer) itd.

poczytaj sobie np. o supercookie i etag.

są stronki gdzie mozesz sprawdzic jak bardzo twoja konfiguracja jest unikatowa.
np. mnie mozna by bez problemu jednoznacznie zidentyfikowac bo stary system, mozilla, UTC+1, jezyk PL

sprawdz tutaj
https://amiunique.org/
  • 3574 / 582 / 1
Pół dnia dopiero a ty już swirujesz? Poczekaj do jutra i dopiero dzwon.

Moje pytanie:
Jak najtaniej będzie wysłać płytę winylową? Załóżmy że Inpostem. Ile to kosztuje? Bo na allegro ostatnio odkryłem że dodali opcje wysyłki paczkomat za 8.90.
W odpowiedzi proszę o mention
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3901 / 562 / 0
@Retrowirus
to jak masz za 9zl to sie nie zastanawiaj.

rozne firmy maja rozne umowy. na Vinted maja najtansze. paczka w ruchu 5zl, a inpost z 7.
  • 3574 / 582 / 1
Ale czy ja muszę wygenerować coś na allegro ? W sensie etykietę. Raz w życiu tylko korzystałem z paczkomatu
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.