Chyba zostaje odwyk tak jak pisałem, z ograniczeniem wszelakich bodźców dopaminowych (nawet zwykłej muzyki z radia) i powinno być OK.
Co sądzicie o jakiejś medytacji by ograniczyć natłok myśli przy np. tym zasypianiu? Możecie polecić jakiś kurs/film? Ewentualnie na PW.
12 maja 2019Dzinks9x pisze: Chyba zostaje odwyk tak jak pisałem, z ograniczeniem wszelakich bodźców dopaminowych (nawet zwykłej muzyki z radia)
imo przesadzasz. Twoje wyniki nie sa zle. Moze masz nawet troche za niska prolaktyne i stąd Twoje problemy? Ogranicz bodzce, ktore prowokuja Cie do wkladania reki w gacie, a nie graj w jakiegos ascete co bedzie sie tylko umartwial.
Chodzi mi o to, aby jak najszybciej mózg polubił zwykłe czynności. Chcę na razie być tak ograniczonym jak w Korei Północnej (+ oczywiście nie słuchania radia Kima Dżona:)) co wydaje mi się, że spowoduje przyspieszenie procesu odwyku. Bo np. nie słuchając danej piosenki przez x czasu powoduje że nagle odzyskuje swoją "moc" dawania przyjemności, tak samo z innymi rzeczami.
13 maja 2019picabia pisze: Moim zdaniem całkowity brak masturbacji/seksu szkodzi bardziej niż pomaga.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.