...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2213 / 1
Ja kiedyś stosowałem MSM jako dodatek do trenigów siłowych. Zauważyłem wyraźną poprawę perystaltyki, zmniejszenie ilości wzdęć. Co do innych elementów, trudno jednoznacznie stwierdzić, czy jest preparatem aż tak wszechstronnym, bo trzeba by zrobić dłuższa próbę porównawczą, a kto ma na to chęć i czas. Niemniej jak ktoś ćwiczy, to polecam ten preparat.

Jaka jest różnica pomiędzy odtruciem, a detoksykacją. Jak sama nazwa wskazuje - odtrucie - to pozbycie się trucizn z organizmu, a detoksykacja - usunięcie toksyn. Brzmi podobnie, ale nie wszystkie toksyny są truciznami, a nie wszystkie trucizny mają działanie toksyczne na organizm.
Przykład: Człowiek z moczem pozbywa się toksyn - czyli powstałych między innymi na skutek metabolizmu środków przemiany materii, a np wątroba jest filtrem dla trucizn, by nie przedostały się np do mózgu. To tak bez zbędnego bełkotu medycznego najłatwiej zrozumieć. @Survivor
  • 468 / 98 / 0
@szanuj sie mordo może to nerwobóle związane z rzucaniem palenia?

Ja narzuciłam sobie detox i odstawiam MST iv i idzie mi bardzo dobrze. Schodzę z dawek i każdego dnia czuję się coraz lepiej.
If I could be free from the sinner in me
  • 530 / 141 / 0
OK, codziennie człowiek uczy się czegoś nowego (a i tak głupi umiera) ;) Dzięki za wyjaśnienie.
Nie zmienia to faktu, że jest coś poważnie nie tak z twierdzeniem, że suplement diety jest doskonałym środkiem leczniczym.
  • 3 / / 0
baklofen
Czy są tu osoby, które miały były w dłuższym ciągu z wyżej wymienionym lekiem. Mam na myśli - pół roku lub dłużej. Jak wyglądał Wasz detoks, jak długo i jakie efekty uboczne były najbardziej uciążliwe? Sam zaczynałem ponad rok temu, dochodząc z czasem do 8 tabletek dzienne w dawce 25mg. Od ponad tygodnia jestem jestem na szybkim detoksie. Dziś tylko 25 mg, plus osłonowo 4 mg clonazepamu, 600 mg pregabaliny. Jest ciężko, ale znosnie. W żadnych źródłach/ badaniach naukowych, nie znalazłem informacji na temat czasu upregulacji receptora gaba b. Czy macie wiedzę na ten temat?
  • 8103 / 909 / 0
Detox to ciężka sprawa.Same oczyszczenie organizmu z substancji psychoaktywnych to pestka, ale ciśnienie co siedzi w głowie daje o sobie znać.Jedni wytrzymają tydzień, drudzy miesiąc a trzeciego złapie ciśnienie na drugi dzień. %-D .Sam wytrzymałem około 4 miesiące i naszła mnie myśl ``zjedz klona`` i tak zaczął się nowo ciąg.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 468 / 98 / 0
27 marca 2019UJebany pisze:
Same oczyszczenie organizmu z substancji psychoaktywnych to pestka, ale ciśnienie co siedzi w głowie daje o sobie znać.
O taaak, to jest najgorsze.

//
Ja poszłam do lekarza, przepisał mi trampka i klony oraz 2 inne antydepresanty i nie biorę już majki iv 6 dzień po 6 tygodniowym ciągu. Da się. Może to mało, ale naprawdę chciałam tego "domowego" detoksu.

Za jakiś czas pewnie wrócę i mam nadzieję, że tylko na sportowo.
If I could be free from the sinner in me
  • 44 / 4 / 0
01 kwietnia 2019kanda pisze:
//
Ja poszłam do lekarza, przepisał mi trampka i klony oraz 2 inne antydepresanty i nie biorę już majki iv 6 dzień po 6 tygodniowym ciągu. Da się. Może to mało, ale naprawdę chciałam tego "domowego" detoksu.

Za jakiś czas pewnie wrócę i mam nadzieję, że tylko na sportowo.
Ty na serio myslisz, ze to jest detoks, czy sie zgrywasz? To nie jest zadna sztuka m zamienic na na trama+benzo.
Jeszcze bardzo, ale to bardzooo mądre (to ironia) jest laczenie tramadolu z antydepresentami :x
Poczytaj chociaz cos na ten temat zanim zrobisz sobie krzywde.
NIE DAWAĆ MI KARMY!
NIE JESTEM PSEM.
  • 4603 / 2213 / 1
Tak czy siak łatwiej jej będzie zejść teraz z tramadolu niż z majki i.v. Dla ludzi którzy są uzależnienie od narkotyków podawanych dożylnie przejście na tramadol jest sukcesem. Co do łączenia tramadolu z antydepresantami, to zagrożenie ZS przy "normalnych" dawkach niwelujących skręta jest praktycznie zerowe (oczywiście zdarzają się osoby szczególnie podatne, ale to są wyjątki).
  • 917 / 235 / 0
Też schodziłem z majki,oxy i PST na trampku ,i niestety popełniłem błąd zacząłem brać Tramalu więcej i zrobił się ciąg ,z którego wcale tak łatwo wyjść nie było ,do klasycznych opiatow
wracałem na sportowo i w zasadzie zawsze na podkładzie z trampka. Próbowałem redukowac t. ale i tak przy 50mg sie załamywałem i dopiero gdy poprosiłem lekarza o bunondol udało mi sie rzucić trampka i inne opio,redukcja dawek i bromozepan. Zchodziłem dwa miesiące i udało się. Byłem czysty 2 tygodnie.
  • 44 / 4 / 0
Faktycznie co do ZS, kierowałem się po prostu swoim doświadczeniem. U mnie sam tramadol czy wiekszosc ssri wywołuje hipomanie juz po 2-4 dniach ciągu.. do tego pojawiają się typowe serotoninowe cev'y.
Ogólnie lekarz powinien wziąć pod uwagę, że cpun nie zastosuje się do jego zalecen i na cisnieniu przywali z pol grama trama bedąc juz powiedzmy tydzien na ssri, a wtedy nie powiesz mi że nie ma ryzyka...
Co do pukania i.v. też masz w jakimś sensie racje, ale nie czarujmy się że 1,5 msc ciagu to nie jest tak dużo i zamiana tego na słabszy opioid p.o. miksowany z benzo całkowicie zmniejsza ciśnienie na grzani, do tego moze pojawić się uzależnienie mieszane.
Problem zacznie się gdy skończy sie tram i klony.
Wtedy wszystko zaczyna się od nowa, bo co z tego ze fizycznie będzie czysta, skoro pojawi się na 99% mega ciśnienie. No ale może jest wyjątkiem (każdy tak myśli) i w kazdym badz razie nie życzę jej źle.

Moim zdaniem dtx musi troche poboleć, wtedy są większe szanse by się ogarnąć
~taka to zbrodnia i musi być jako taka kara..
NIE DAWAĆ MI KARMY!
NIE JESTEM PSEM.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.