Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
No ok, troche mi to przeszkadza, szczególnie jak wieje wiatr a ja lekko mokry nie chce wylądować w łóżku z gorączką :] Jesli przez weekend nie minie to zobaczymy, zaraz bedzie dawka kolejna i zmierze temperature jak tylko poczuje ze cos nie tak. Po za tym, jestem zadowolony blokady schodza :] Zadnego cisnienia na kode, na mj lepiej slysze np. słowa po angielsku, dużo rzeczy przypomniałem zobaczymy :]

Teraz sprawdzam i raczej 37 stopni nawet nie mam to od tego potu uderzenia zimna, zobaczymy bede pisał na bierząco.
  • 1 / / 0
po prostu chory jesteś. :D ja dziś wrzucam drugi dzień. pierwszego nic nie czułem, a dziś rano bardzo przyjemne pobudzenie ale bez uczucia, że jest to czymś stymulowane. po prostu mam ochotę coś zrobić, nudzi mnie stanie i gapienie się w ścianę, gdzie bez noopeptu taka czynność bardzo mnie absorbowała. ale równie dobrze może to być kwestia tego, że się wreszcie wyspałem. efektów ubocznych na razie brak. źródło: ebay/UK
Uwaga! Użytkownik pepok_firma nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 22 / 15
Jak byście porównali działanie noopeptu i piracetamu?

Jakiś czas temu szamałem noopept i działał wyśmienicie, podobnie jak niektórzy tu opisują. Zdecydowałem się na zakup piracetamu (właśnie do mnie jedzie), gdyż wydaje mi się, że przyjmowanie go jest bezpieczniejsze niż przyjmowanie noopeptu, a przynajmniej na dzień dzisiejszy, gdy noopept jest w sumie dalej nowinką. Też tak uważacie?

No i jakie są różnice w działaniu?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2877 / 100 / 0
Piracetam ma znacznie więcej efektów ubocznych (przynajmniej mówię o tych które widać na codzień, długofalowych jeszcze nie znamy) i jest po prostu słabszy. Ciężko mi je porównać szczegółowo bo piracetam żarłem tylko kilka tyg, na noopepcie jadę już pół roku prawie.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 42 / / 0
Panowie a zioło można jarać z tym? Ja odkąd to biore chodzę zajebiście rozdrażniony i mam zwiotczałem mięśnie no i wszystko mnie wqrwia nawet że szynka jest nie taka w lodówce... Może to jeszcze po 4 dniowym fetowaniu pozostało ale mija już 2 dzień i dalej ręce mi się lekko trzęsą, zwiotczałe mięśnie, niecierpliwość, nadpobudliwość co to qrwa jest?
  • 35 / / 0
Pół roku a przerwy ? Ile dawkujesz ? No i pomogło ? W sumie czy pomogło to głupie pytanie bo bys nie żarł tyle czasu. W każdym bądz razie nie mam ocohty na używki które wprowadziły mnie w błędne koło. mj - na odmułe na drugi dzień energetyki, w najlepszym wypadku yerba ale teraz kasy mało - czasami koda. Dzisiaj nawet na uczelni błyszczałem a to dopiero 4 dzien :*)
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2013 przez Zielonogłowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1174 / 22 / 15
Podobno piracetam jest na rynku od lat 70 ubiegłego wieku, albo może mi się coś pomyliło. To chyba wystarczający czas na to, aby zaobserwowane zostały empirycznie lub doświadczalnie niepożądane zmiany zdrowotne użytkowników?
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 591 / 8 / 0
@rsyzf bardzo możliwe że po fetowaniu, bo 4 dni bez snu (i bez amfetaminy) same potrafią zrobić rozpierdol, a po spidowych ciągach zwykle jest się rozdrażnionym. Lecz nie jestem pewien, ale chyba w tym wątku pare osób wspominało o rozdrażnieniu po noopepcie. Mój znajomy tak miał, a oprócz tego miał jeszcze inny skutek uboczny - alkohol na niego nie działał co spotęgowało wkurwienie
  • 1251 / 4 / 0
Noopept może powodować rozdrażenienie.

Na podstawie własnych obserwacji oraz badań dowodzących działanie na gospodarkę dopaminową, wnioskuję że faktycznie tak jest.

Jest to pewien skutek uboczny, z którym trzeba się liczyć i dużą miarę pełnią tu osobiste preferencje.

Jeśli chcesz jarać blanty i brać noopept to jest to moim zdaniem bez sensu - lepiej odstawić i jedno i drugie a wyjdzie to i na dobre i na zdrowie.

Uczucie swego rodzaju rozdrażnienia może być potęgowane faktem, iż wiele osób zażywa go w dawce większej niż zalecana przez producenta (tj. 2-3x 10mg)
a silne doraźne a za razem krótkie działanie jak najbardziej temu sprzyja.

Zakładając, że noopept działa najwyraźniej przez 4 godziny, polecam brać właśnie 3 dawki po 10-20mg.

Powinno to zminimalizować rozdrażnienie do poziomu niezauważalnego lub nieprzeszkadzającego.

Z każdym rodzajem stymulacji wiąże się pewna niecierpliwość i nerwowość i jest to rzecz jak najbardziej naturalna. Ciężko to w 100% wyeliminować.

Ktoś próbował może łączyć noopept z acetylo-l-karnityną?
Oba te związku silnie oddziałują na układ współczulny (dopamina i acetylocholina) i zastanawiam się jak w praktyce wyglądałoby ich połączenie.
  • 42 / / 0
dzięki wielkie za odpowiedź musiałem się napić i zjarać bo taki chodziłem wściekły jak wilk ;/ odstawiłem na dzisiaj noopept i jutro też nie wezme zobaczę co będzie..
ODPOWIEDZ
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.