Thirteen pisze:Nie była podawana rozpuszczalność w tym wątku tak więc:
Rozpuszczalność fenazepamu w etanolu to około 0.2mg/ml.[1] Dla glikolu propylenowego 1mg/1ml.[2]
Przypisy:
[list=1][*]Product Information - Phenazepam[PDF]
[*]Phenazepam solubility (drugs-forum.com)[/list]
Czyli jak się wrzuci 25mg do 100ml to rozpuści się tam tylko 20mg a reszta będzie pływać w roztworze?
Jak to jest? Nie chce przypadkiem zamiast 0.5mg wziąć 5mg...
Thirteen pisze:Rozpuszczalność fenazepamu w etanolu to około 0.2mg/ml.[1]
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
BlackBlackBlack pisze:Jak to jest? Nie chce przypadkiem zamiast 0.5mg wziąć 5mg...
"w 100ml mieszanki spirytusu i glikolu propylenowego w stosunku 3:1 można rozpuścić ok 250mg fenazepamu."
Ja na razie rozpuszczę w 100ml spirytusu95% ~12mg, albo ~8mg.
surveilled pisze:Mi się udało 25mg w 25ml rektyfikowanego (95%) rozpuścić (=1mg/1ml), tylko trzeba było trochę potrząść.
Mam ostatnie grosze na koncie bankowym, więc będę musiał poczekać na zamówienie z allegro i rozpuszczać w alkoholu etylowym. Na aukcjach gdy jest napisane glikol propylenowy 1,2 a gdy nie ma nic napisanych tych "1,2", to jakaś różnica? Wiem, co te cyferki oznaczają, ale wiem tyle co uczeń LO i czytelnik Hypka :)
Nie wiem co robić. Jeżeli wierzyć przepisowi "3:1", to jest on droższy i musiałbym kupić 100ml G.P. - (tyle często jest najmniej na allegro, a i tak zużyję mniej, i musiałbym mieć 200ml spirytusu(też mniej potrzebuję)- czyli około mnie to będzie kosztować 32złote-spiryt drogi dosyć i przez wielu mniej zaufany). W takim wypadku będzie trudniej dawkować raczej, no bo jak 0,125 odmierzyć - chyba, że mogę wlać to do strzykawki i dodać spiryt, ale to i tak niepotrzebny zachód.
(mam 500mg łącznie u siebie) Różnica między 100ml, a 500ml glikolu to 10 złotych (10 i 20 kosztują)
Opcja druga - kupuję 500ml glikolu i wsypuję cały mój zapas tam (20zł będzie mnie kosztować). Mogę też wsypywać np.100mg do 100ml i trzymać w mniejszych pojemniczkach. Boję się, że gdy cały zapas zużyję po 6 miesiącach, to coś się może zpsuć/rozłożyć-zdupić.
Ostatnie męczenie dupy (czyt. pytanie):
Czy i co - glikol/spiryt/benzo jakieś może rozpuścić plastik, szkło (głupota), czy kapsułki, najczęściej żelatynowe? Na podróż bym takie zabierał :-D
Chciałem też wypróbować jakość swojego płynu (ogólnie porównać to co ja zrobiłem, bo proszek jest 100% pewny), więc chciałem zakupić coś w roztworze na próbę. Jaką cenę za 25 mg byście proponowali? Nie wiem ile mu zapłacić :)
Proszę o odpowiedzenie na wszystkie moje pytania, a jak coś było, to napisać "SZUKAJ PONOWNIE!".
Nie zamierzam jednak stawiać kroku w tył, etizolam z pewnością sprawdzi się jako usypiacz i after-party drug. Byleby nie siedział mi w głowie przez 60 godzin.
LSD, hera, koka i hasz – podziel się z kolegami czym masz”
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Za każdym razem wymieszam przed podaniem. Więc wiesz jak działa 1 mg, a jak 0,2, czy 0,5? Chodzi o to skąd wiesz, że 1ml zrobił cię jak 1mg.
Dzięki za pomoc.
Zastanawiam się, czy jeśli ktoś ma ogromną tolerancję i rozpuści (1mg/1ml) fenka w glikolu i będzie dziennie zażywał z 5ml, to czy nie odbije się to na jego zdrowiu ze względu na glikol, szkodliwy w większych (ale jakich?) ilościach i jak często brany. Więc nie wiem czy nie dopłacić i nie kupić do glikolu spirytus i zastosować:
Blu:
"w 100ml mieszanki spirytusu i glikolu propylenowego w stosunku 3:1 można rozpuścić ok 250mg fenazepamu."
W służbie nauki!
awzan pisze:Płynu w kapsułkach to raczej niebardzo, albowiem kapsułki są stworzone aby rozpuszczać się w płynie.
Znalazłęm takie info że w produkcji farby do kulek paintballowych, wykorzystuje się mieszankę glikolu, wosku i żelatyny. Farba taka jest jednorodna co mogło by sugerować że żelatyna i wosk rozpuszczają się w glikolu. Jednak jest jeden haczyk, bo jeśli do tej farby dodaje się też wodą (mieszalną z glikolem) to całą teorie szlak trafia, bo żelatyna rozpuszczała by się w takim wypadku w wodzie, więc rozpuszczalność glikol/żelatyna nie miała by znaczenia.
Apropo fenka to mam pytanie zakładając że mam proszek dobre jakości tzn 1mg działa świetnie to jaka dawka dla kogoś kto miałby pierwszy kontakt z jakimkolwiek benzo 0,75mg? czy 1mg ? :-D
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.