Moze ktos na forum cos ciekawego w ten sposob widzial? Xd
No przed snem.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
02 grudnia 2021Retrowirus pisze: trafił mi w ręce niby banalny blister supla o nazwie "megasleep" (w 1 kaps = 1 mg melatoniny) Zażyłem 2 kapsulki bez wiekszej nadziei (bo po kocie) i jakież było moje zdziwienie, gdy połączenie pregabaliny (dawka ok 600) i tych dwóch wywołało ziewanie (!) i SKUTECZNIE poszedłem spać, choć bez tego pewnie bym jescze chodził ze 3-4 godziny do zmęczenia.
Kurwa, jestem pod wrażeniem!
Mialem z tym przewlekły problem i faza ta trwała u mnie naprawdę krótko. Obudziłem się wyspany i dużo lepiej wypoczęty. Czas posuplementować ją troszkę.
do niebezpiecznych środków.
Bo tu masz hormon w kapsułce a nie jakies kurestwo spod lasu
12 maja 2022Gacek4545 pisze: Ja nigdy nie wierzyłem w jakieś naturalne leki które realnie pomogą mi zasnąć Dopóki nie natknąłem się na melatoninę.
Po drugie leki są modyfikowane, aby nie strawiono ich, a nat. subst. często w dużej większości są stracone w trawieniu.
Jedno to działanie subst. na oun a drugie to pierw ją tam w ogóle dostarczyć
Melatonina w małym procencie z tego co łykamy przenika niby do oun, ale to wystarczy.
Można suplementować, nawet jak się nie ma kłopotów ze snem, ma pełno funkcji.
Chyba najsilniejszy przeciwutleniacz, chroni mitochondria w komórkach. Gasi napady alergiczne w chwilę, rózne takie tam kurfa, pare jeszcze rzeczy.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.