Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
Walenie po kablach oczywiście nie wchodzi w grę, co?
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Nie wiem, czy po batach, nie ma w ampułkach >?
Ja jem 200mg i śpię całą noc.
Ale to Ja.
Nie wiem, czy jest fenobarbital w ampułkach, ale gdzieś widziałam informację, że podawanie zastrzyku z tym barbituranem powinno trwać przynajmniej 4 minuty. W tym aspekcie ma on podobnie, jak kodeina dożylnie. Tylko nie znam mechanizmu.
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
[...]
Boć to ciało rzekł szukacz było w życiu dziwne. Zawżdy wszystkiemu przeciwne I domyślać się mam pewne powody, Że popłynęło z rzeką przeciw wody
Mam w domu przeterminowane ze 4 paczki bellegrotu i czy opłaca się to brać ? Czy raczej era barbituranów się już skoczyła
Ale mało który lekarz to przepisuje.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat
Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.