Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Witam chce sobie kupić Poltram, i czy jeżeli pójde do lekarza internisty prywatnie i powiem "prosto z mostu" że przyszedłem po recepte na Poltram/Tramal butle 96 ml to może mi wypisać czy raczej powie abym spierdalał? Nie chce ściemniać że mnie coś boli, po prostu powiem że potrzebuje tego leku.
Wiem że to głupie pytanie ale właśnie jutro mam zamiar taką akcje przeprowadzić i zastanawiam się czy warto, a może sobie raczej odpuścić.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Hehe ludzie ja czasami nie mogę uwierzyć w co wy piszecie, ja na poltramie jade już z rok, przez ten czas zużyłam pewnie ze sto paczek i w większości miałam je wypisane na legalnych druczkach od lekarza pierwszego kontaktu. To naprawdę da się zrobić! :huh:
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
[quote="zielona"]
Hehe ludzie ja czasami nie mogę uwierzyć w co wy piszecie, ja na Poltramie jade już z rok, przez ten czas zużyłam pewnie ze sto paczek i w większości miałam je wypisane na legalnych druczkach od lekarza pierwszego kontaktu. To naprawdę da się zrobić! ]

Luz, tylko nie odpowiedziałaś na moje pytanie. Pierwszy raz chce wysępić od lekarza Trama/Poltram i nie wiem czy bajerować że coś boli czy od razu poprosić o wypisanie recki.
Myśle że gdy pójde prywatnie do jakiegoś internisty to nie będzie z tym problemu, tylko koszt wizyty będzie z 50 zł, ale da się to przeżyć.
Czy się myle?? Piszcie pzdr
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 53 / 5 / 0
no to pierwszy raz z Tramalem zaliczony. wczoraj ok. 18.30 wziąłem 9 tabletek po 50mg co ok. 5 minut. wszystko zgadzało się zgodnie z opisem, ból brzucha, strata apetytu - ale poza tym nic. lekkie rozluźnienie jak po 3 piwach nastąpiło ok. 1,5 godziny od zażycia. żadnej euforii, jakiegoś hiper szczęścia, ot miła faza. ok. 21.20 doszło jeszcze 150 mg tramalu retard + piwo. zachowywałem się jak podczas upojenia alkoholowego, ale miałem większą swobodę panowania nad własnym zachowaniem. problemy życia codziennego nie odpłynęły całkowicie, wydawały się po prostu mniej ważne, ale myślałem o tym co mnie zazwyczaj męczy, czyli nie było do końca tak jak miało być.

z wczoraj pamiętam wszystko, czyli pamięć nie została zachwiana. jak na taką dawkę (600 mg+alko) i to na dodatek brane po raz pierwszy efekt mnie nie zadowolił. co mi po tym, że mi się literki podczas czytania rozmazywały, czułem się senny a mimo to nie mogłem zasnąć, nawet muzyka mnie nie cieszyła. dziwne.

dzisiaj efektów ubocznych praktycznie brak, lekkie drżenie z rana, zwężone źrenice i trudności z oddaniem moczu. zawiodłem się.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2007 przez american motor over smoldered field, łącznie zmieniany 1 raz.
Real lives are the reason why
We want to live another life
We want to feel another time
Another time...
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
I dobrze, ze ci sie specjalnie nie spodobalo. Moze sie nie wpierdolisz jak duzo ludzi w to. Ja jem od ponad 4 lat trama (ciagi najczesciej po 2-6 miesiecy, ostatnie 2 lata z benzo (uzaleznieniem krzyzowe) ). W tym roku mialem dwa mega ciagi na tramalu, benzo (glownie klony i rolki w duzych dawkach), baclofenie i innych, pierwszy niecale 3 miesiace- od kwietnia do konca czerwca- zejscie masakra! Zwaly po tramie nie mialem, ale odstawka klona to byl lekki koszmar. Teraz kolejny ciag od 6 wrzesnia do 15 listopada na jeszcze wiekszych dawkach klona i trama. Trama nie biore ponad tydzien, zwaly nie bylo. Klona wzialem 4mg ostatnie w srode, czyli 4 dni temu. Chyba nie wyszedl jeszcze bo nic mi nie jest, zero lekow, paranoi itp.itd. Moze to znak, ze czas z tym skonczyc calkowicie? W ogole w tym roku to zjadlem, zapodalem i.m., i.v. z pol kilo tego syfu (czytaj tramalu), co mi sie w zadnym z 4 lat nie zdazylo. Teraz biore lexapro, klona starsza mi daje, ale nie chce jak widze, ze nic mi nie jest. To tyle. Nie bierzcie tego syfu ludzie, bo wpierdolic sie latwo. I nie pierdolcie, ze moralniaki pisze jakies, jestem tak samo jebanym lekomanem/narkomanem jak wiekszosc tutaj. Ostrzegam tylko.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2007 przez Gargamel, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 53 / 5 / 0
nie chcę wiedzieć jak wygląda twoja wątroba.
Real lives are the reason why
We want to live another life
We want to feel another time
Another time...
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
To ja napisze po raz któryś już z kolei: jestem tramadolowym żarłochem, wstrzyknęłam go już naprawdę mnóstwo. Miałam robione niedawno badania. Wątrobę mam jak u noworodka. Tramal nie niszczy wątroby!
  • 1154 / 35 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Mnie rowniez nie zniszczyl watroby, ale na pewno naruszyl. Przez 3 lata przyjmowalem go tylko doustnie (czasem i.m. lub i.a.), w tym roku bralem doustnie (ale mniej), wiecej i.v. oraz i.m. i ASPAT/ALAT lekko podwyzszone mialem po pierwszym ciagu. Qrde, trzeba zrobic badania po drugim ciagu. Z tym, ze on to byl w wiekszosci i.v. to nie porylo tak. Tak mysle przynajmniej. Chociaz benzo do tego w duzych ilosciach jadlem. Nie wiem, zrobie badania to napisze. Teraz to nawet wstyd isc na badania, poklute rece, na jednej mam strupa. Szkoda gadac.
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: neurastenia »
czy ktoś mozę mi wytłumaczyć dlaczego nie można łaczyć imao z tramadolem>
  • 3192 / 374 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
Tramal to SNRI (Serotonin-Norepinephrine Reuptake Inhibitor), jego połączenia z MAOI może powodować wystąpienie syndromu serotoninowego.

Dlaczego? Dlatego :
MonoaminoOksydazy zajmują się niszczeniem serotoniny w przestrzeni międzysynaptycznej. SNRI działa poprzez zatrzymane inhibicji już wytworzonej serotoniny. Obie substancje przyjęte równocześnie, choć posiadające różny mechanizm działania, powodują gwałtowne zwiększenie ilości serotoniny poprzez zatrzymanie procesów jej
niszczenia.

B.
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.