Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2198 / 715 / 0
Zdefiniuj co masz na myśli. Jeżeli uzależnienie to myślę że nie ma się czym martwić. Skoro lek pomoże w twoich schorzeniach, ale będziesz musiała go brać nawet do końca życia to czy jest to coś złego? Jest masa ludzi którzy różne leki muszą brać całe życie żeby funkcjonować (np. schizofrenicy). To też zależność od substancji, ale nie niszczy ich relacji z innymi, nie rujnuje finansów i zdrowia, nie powoduje problemów z prawem. Uzależnienie w pełni fizyczne. Natomiast psychiczne to inna sprawa, jeżeli zaczniesz sobie sama zwiększać dawki i częstotliwość brania, zażywać lek dla przyjemności, natychmiast poinformuj o tym problemie lekarza.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 151 / 7 / 0
Czyli generalnie decyzja lekarza o dołączeniu mi tego leku była że tak to nazwę uzasadniona?
Ja myślałam na początku, że to lek typowo na jakieś schorzenia związane z napięciami, bólami, mięśniami, stawami...a w domu czytam ulotkę i wpadłam w mały szok, zadając pytanie sama sobie "czy lekarz uważa, że mam jakieś psychiczne problemy". Dawkowanie 50-50-100 więc chyba dość niskie.
Obawiam się tego, że jeśli z moją psychiką jest wszystko ok (powiedzmy :* ), czy ten lek nie doprowadzi do jakichś zaburzeń, których nie mam, a się ich przy okazji stosowania nabawię, w tym rzecz. Próba w niedzielę, bo 2 dni wolnego, więc w razie "w" mogę przespać ewentualnie.
  • 151 / 7 / 0
o kur....powaliło mi się:D z innym lekiem:) sorrki. Napisałam dawkowanie z innej uloty. Mam lek
Kartesada- 2 x dziennie przez 10 dni po 75 mg. Po 10 dniach mam zwiększyć dawkę i rano 75 , na noc 2 tabletki . I za miesiąc do kontroli .
  • 2198 / 715 / 0
Z doświadczenia powiem żeby nie podnosić dawki póki obecna pomaga. Po 10 dniach spokojnie może zostać bez zmian, pod warunkiem że na starcie jest dobrze dobrana.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 151 / 7 / 0
Oki , dzięki zza rady:-)
Oby pomogło, bo skoro bupra sobie już średnio radzi to jest ciężko, a zwiększać dawek bupry nie zamierzam, a lekarz też zakazuje:)
  • 46 / 4 / 0
to nie jest zachęcanie to tefo co ja robię, więc jeśli ktoś chcę tak zrobić to na własną odpowiedzialność
Ja po dłuższej przerwie zaczęłam brać 525mg plus 5mg klonów i 2mg lorazepamu
Czuję się wywalona w kosmos, ale też jestem mentalnie przytomna, robię rzeczy- sprzątam, pakuję ubrania itd
Czuję haj, jest mi niezmiernie przyjemnie, tylko bywa, że mam problemy z koordynacją.
Nie wiem, jakby na takie dawki zareagowały inne osoby, więc polecam ostrożność.
Nie wiem, może dlatego, że mój organizm jest przyzwyczajony do przyjmowania ogromnych ilości innych substancji. Ale taki jest mój raport z ostatnich trzech dni.

Ogólnie pregabalina moim zdaniem, to świetny lek, ale jeżeli Twoim celem jest leczenie, a nie ujebanie się, to trzymaj się niskich dawek (chociaż tolerka rośnie w czasie brania tego leku)
  • 151 / 7 / 0
A więc i ja się podzielę. Wczoraj rano wzięłam pierwszą tabletkę i było normalnie , nie czułam że w ogóle coś wzięłam, ból nie przeszedł, ani spięcia/napięcia też nie. Natomiast już wieczorna dawka (de facto ta sama co rano) już MINIMALNIE mnie zmuliła, tzn tak jakby faktycznie trochę zluzowała napięcie mięśni i dość miło mi się spało, tak lekko dość. Rano się obudziłam też bez problemów więc kolejna dawka i to samo co wieczorem- taki luzik, ale bez nadmiernego haju, czy nie wiadomo czego. Czułam się fajnie, bez napięć, haju, wzlotów i upadków:D dośc zwyczajnie. Ból trochę się zmniejszył, ale chyba przez zmniejszenia się napięcia , nie drastycznie i nie mocno a coś tam coś tam ruszyło tak minimalnie.
Najbardziej mi zależy na tym, żebym mogła auto prowadzić po tym :ziew: bo w pracy spędzam 80% czasu w samochodzie:D
  • 196 / 16 / 0
Ponoć kto pyta nie błądzi, więc skorzystam z tej opcji :P Też tak macie po dłuższym czasie brania, że jakby Pregaba już nie poprawia nastroju i gdzieś tam sobie słabiej i mało wyczuwalnie działa w tle ? :C
  • 438 / 121 / 0
Samochód można prowadzić bez większych problemów.
  • 586 / 123 / 0
ToMashov pisze:
Ponoć kto pyta nie błądzi, więc skorzystam z tej opcji [emoji14] Też tak macie po dłuższym czasie brania, że jakby Pregaba już nie poprawia nastroju i gdzieś tam sobie słabiej i mało wyczuwalnie działa w tle ? :C
Na jakich dawkach jestes?
Jak nie przekraczasz 600mg/d to sprobuj przejsc na polowe twojej dawki i po 3-4 dniach wsyp gabe pod język w twojej poprzedniej jednorazowej dawce i potrzymaj do rozpuszczenia
Stestowalem przy 1050mg/d i dziala super a obecnie biore co drugi dzień
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.