Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2948 / 247 / 0
Może kwestia osobnicza organizmu, pierwszy raz taki przypadek widzę na Hajpie. I nawet po dłuższym zastanowieniu się nie mam pojęcia od czego to może zależeć.. chyba że benzo działają w takich ilościach już znieczulająco w pewien sposób, ale to tylko moje przypuszczenie - sam byłem kiedyś na 10mg klonazepamu/dzień i nie zauważyłem podobnego efektu, co do alpry to się nie wypowiem, na szczęście zrezygnowałem z niej zanim zdążyłem się wjebać %-D I teraz siedzę grzecznie na 4mg klonazepamu/dzień i to bez zastosowania rekreacyjnego (którego po klonie i tak nigdy nie miałem, dobrze że alprę miałem w okresie przed detoxem ;D).
  • 3239 / 552 / 0
Wez zejdz do 0.5mg bedziesz sprawniejszy psychicznie, tylko musisz sie do tej dawki przywyczaić np biorac okresowo diazepam.
Imo powyżej dawki 0,5/1mg na dobe to liczba skutkow ubocznych przekracza nad korzysciami. Dzialac w tle moglo skutecznie tak samo mniejsza dawka.
Planujesz wskoczyc na 5?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 161 / 11 / 0
Nie wypowiem się, bo już zapomniałem (prawie) jak byłem początkujący przy zażywaniu benzo. Trochę pamiętam, a najbardziej to, że Clonazepam TZF 2mg.
Przedstawial wizje świata upiększoną, przepiękne uczucie, którego nie doświadczycie, bo nie jesteście mną.
Predzej zaśnięcie, wpadnięcie pod samochód albo wam się pozrywa film xD
  • 3239 / 552 / 0
To normalne. klonazepam to lek cud, dlatego nie warto zwiekszac tolerancji i totalnie sie otlumanic.

Nie wiem natomiast jaki efekt może przynieść wieloletnie stosowanie stalej dawki. Dzialanie bedzie tylko w tle wiadomo, ale blokada lęku ogolnoplynacego bedzie dzialac, natomiast co ze szkodami trwalymi?
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 1285 / 351 / 2
@pomasujplecki
zobaczy się, królik doświadczalny here - bo skoro nic innego nie pomaga, to co zrobić.
to za ile lat dawać raport? xD inb4 zapomnę XDD
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 161 / 11 / 0
06 maja 2025pomasujplecki pisze:
To normalne. klonazepam to lek cud

Nie wiem natomiast jaki efekt może przynieść wieloletnie stosowanie stalej dawki.
Też nie wi3m, natomiast wiem, że jak wpadałem w cug to magia się kończyła przy opedzlowaniu drugiej paki.
Teraz stosujem clonazolam, chwilowo.
  • 1 / / 0
mam zerowa tolerancja na benzo, ile powinienem wziac alpry przed stresujaca sytuacja, zebym nie panikowal i usiedzial w miejscu bez zadnych fobii, ale tez nie zasnal i lekko kontaktowal? wzialem dla testu 0,5mg i jedyne co to uginaly mi sie nogi i chcialo mi sie bardzo spac, ale nie czulem jakbym byl jakis rozluzniony czy "wychillowany", to bylo raczej zmeczenie. czy tak powinno byc i lepiej to nie zadziala czy mam wziac wiecej?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2025 przez faktypofaktach, łącznie zmieniany 1 raz.
All white neon floating on the floor, jetski
  • 207 / 60 / 0
No to jak będziesz miał stres ,to 0,5 lub nawet 0,25 powinny go niwelować .
Właśnie w stresujących sytuacjach widać profil działania .
Na sucho bez stresu ,to normalne ,że chiało ci się spać itd .Przy zerowej toler.
  • 8 / 1 / 0
0,5 mg myślę że będzie okej a jak będzie ci się chciało spać to wypij sobie kawę do tego ;p
  • 820 / 104 / 22
Prazepam (Lysanxia) w dawce 10 mg (jedna tabletka) działa na mnie duuużo lepiej na panikę i stres niż alpra. Rzadko go jednak przepisują...
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.