Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 131 / 69 / 0
No cóż, bupropion sam w sobie jest konkretnym bieda-ketonem i gdyby nie parę drobnych mankamentów, na pewno znalazłby rekreacyjną niszę. Ten antagonizm nikotyny, który skutkuje urojeniami i lękiem w większych dawkach... Ten ultrakrótki okres półtrwania w mózgu... Te metabolity, które siadają na noradrenalinę... Ten ból przy wciąganiu... No, może jednak to są spore mankamenty %-D

Nooo, złe uczucie dobijać do trzydziestki, nie zaznawszy normalnego dorosłego życia z powodu suki-depresji... Niby się wyszalałem, ale nigdy nie czerpałem z tego przyjemności, przynajmniej przed ćpaniem, ale z kolei ono zabiło moje życie towarzyskie. Jeśli zbiorę się w sobie i nieco dopisze szczęście, zsyłając na moją drogę godnych ludzi, powinienem sprawnie odbić się jeszcze przed trzydziestką i jakoś skorzystać z tych paru lat – zanim stanę się boomerem... W tym wieku powinniśmy już być ojcami XD

I tak, bupro również mi solidnie pomaga na motywację i chęć do działania ;) Wreszcie czas nie ciągnie się tak niemiłosiernie...
  • 1730 / 277 / 0
Niedawno zrobiłem kolejne podejście do bupropionu, brałem go miesiąc ale znów zrezygnowałem z powodu lęku. Nastrój też mi się raczej nie poprawił ale za to zdecydowanie mnie aktywizował, dużo więcej się chciało, łatwiej było się na czymś skupić, generalnie bardzo pomógł na silną apatię.
  • 167 / 17 / 0
Tez się zastanawiam nad drugim podejściem, tyle ze ja mialem być u lekarza jakieś dwa miesiące temu po leki ale jako że zrobiłem sobie detox całkowity to mi się jakoś nie spieszyło, ot kupiłem sobie żeń-szeń, cytryniec, taurynę, do tego jakieś witaminki no i może nie jest jakoś super ale póki co jest znośnie, napewno lepiej niż na tych zjebanych ssri ale problem z fobią społeczną, koncentracją i apatią mam nadal no i bupropion nie był taki najgorszy z tego wszystkiego, jedyne co mnie wkurwiało to ze po tygodniu przestał działać, zmieniłem wtedy dawkowanie z 150mg dziennie na 450mg doraźnie i powiem szczerze że w takiej formie się nawet w miarę sprawdzał %-D tylko co powiedzieć żeby po takiej przerwie nie zredukował mi alpry i pregaby xd
  • 90 / 5 / 0
W ogóle, jak wygląda odstawianie bupropionu, jakiejś kraksy mam się spodziewać?
  • 5207 / 929 / 0
Brałem jakieś 2 miechy pierw 150mg, później 300mg. Dostałem tachykardii. Odstawiłem od razu nie doświadczyłem żadnych efektów ubocznych.
Wszystko co pisze to fikcja literacka która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością, historię opisywane na forum to moje sny.
  • 1730 / 277 / 0
Odstawiłem po miesiącu bez żadnych problemów, szybko uspokoił się lęk ale niestety od razu wróciła totalna apatia. Ja bupropion mógłbym chyba brać tylko z jakimś mocnym benzo na stałe ale to bez sensu.
  • 167 / 17 / 0
@zburzony a probowales połączyć go z pregą? Mi na lęki się świetnie sprawdza
  • 1730 / 277 / 0
@Lotnik69 nie próbowałem dlatego że na mnie ona źle działa, zwiększa lęk i czuję się po niej jak upośledzony nawet w małych dawkach 75-150 mg. Raz tylko przez chwilę działała dobrze, wtedy nie było lęku tylko lekka stymulacja.
  • 1714 / 518 / 2
04 sierpnia 2024serotoninowy pisze:
@Merx nie analnie(per ass) tylko raktalnie(PR per rectum) 🤭
Spoiler:
byłem już w takim stanie, że chat-gpt pisał za mnie XD stąd te błędy. ale co napisał konkretnie to konkretnie %-D
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 137 / 21 / 0
04 sierpnia 2024ty_no_nie_wiem pisze:
W ogóle, jak wygląda odstawianie bupropionu, jakiejś kraksy mam się spodziewać?
Możesz być trochę zmęczony i tyle. Toż to beta keton, objawy odstawienne takie same, jak po odstawieniu tychże.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.