Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 2714 / 514 / 0
Re: Anglia
Post autor: UltraViolence »
Jak obecnie wygląda prawo narkotykowe w UK? Co w praktyce grozi za posiadanie grama trawy?
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 1854 / 217 / 37
Post autor: wildwolf »
Mi zabrali jointa i jakieś 2g w dilpaku i kazali więcej nie dać się złapać. Zwykle, jak trafisz na służbistę to potrafią dojebać 30-60 funtów mandatu.
  • 1854 / 217 / 37
Post autor: wildwolf »
Ja wysyłałem giebla do Szkocji kurierem w ciemnej butelce po szamponie włożoną między innymi rzeczami w pudle, dotarła bez przeszkód. Jeśli chcesz przewieżć samolotem, nie wkładaj do bagażu podręcznego, tylko do głównego, mniejsza szansa na wykrycie czegokolwiek.
  • 146 / / 0
Post autor: matthiew666 »
GBLa spokojnie możesz przewieźć w plastikowych buteleczkach przyciemnianych po e-liquidach (ja używam 50 ml). Za każdym razem przechodzę przez bramki z zapasem liquidów, a wśród nich jest kilka, które mają inną zawartość niż e-liquid. Przyciemniane buteleczki ma Dekang. Tylko raz pani strażnik na polskim lotnisku nagle obudziła się i pyta dlaczego na buteleczce jest czaszka... A ja spokojnie "no bo wie pani, to jest liquid do e-papierosa, z nikotyną, a nikotyna, nie wiem czy pani wie, ale jest trucizną" i załatwione.
  • 1111 / 17 / 0
Post autor: leiche »
salvinorin pisze:
Gdzie w londynie dostanę strzykawki i igły? w aptece nie sprzedadzą, nie chcę też kupować przez internet. Znacie jakieś sklepy?

Odpowiadam na wypadek gdyby ktoś jeszcze chciał wiedzieć, bo też miałam ten problem na starcie. Needle exchange jest w każdym większym mieście. Poszukaj listy w necie. Personel miły i pomocny, dają wszystko do wyboru do koloru. Jak nie to ebay, ja nawet ostatnio na polskie igły trafiłam (niestety, były tępe :retarded:).
  • 365 / 2 / 0
Post autor: bamboa »
Macie jakies doswiadczenia z wysylka dragow poczta do pl? Na jednym z torowych marketow zamowilem koko mija juz 11dni roboczych a przesylki brak. Dziwne bo vendor ma bardzo dobre noty i staty dostarczonych. Zastanawiam sie czy mam po prostu mega pecha, nasza poczta tak nawala, a moze przesylki z uk czesto sprawdzaja?
  • 1513 / 26 / 0
Post autor: mr_b »
Ogarnięcie marihuan w UK jest bardzo proste, wystarczy znaleźć pracę albo zaznajomić się z paroma osobami. Palenie jest dość dobrze "akceptowane społecznie". Zarówno Polacy w UK jak i sami Angole bardzo lubią zapalić. Trafienie na jaracza w grupie 10 osób to niemal 100% sukces, albo ja mieszkam w jakimś patologicznym mieście. Zadupie małe więc poza fetą która mnie nie interesuje mało co się zdarza - raz jakieś pile podobno na MDMA ale jeszcze nie jadłem. Muszę podpytać o jakieś sajko albo koks. Na imprezie Jungle w Birmingham zaproponowano mi kupno piguł w klubie tyle razy, że miałbym zapas na w chuj, ale przyniosłem własne a poza tym niespecjalnie miałem ochotę kupować w ciemno (od ciemnych kolesi :P).

Pozdro.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 1513 / 26 / 0
Post autor: mr_b »
Proszę jednak nie traktować forum jako miejsca do łatwienia sobie dragów. Z uwagi na charakter działu jest nieco luźniej. Sporo rodaków na emigracji i zaraz zrobi się syf w około forum. Możemy pogadać o dostępności czy wymienić okolice których mówimy ale... Za próby łamania regulaminu będą leciały warny.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 146 / / 0
Post autor: matthiew666 »
bamboa pisze:
Macie jakies doswiadczenia z wysylka dragow poczta do pl? Na jednym z torowych marketow zamowilem koko mija juz 11dni roboczych a przesylki brak. Dziwne bo vendor ma bardzo dobre noty i staty dostarczonych. Zastanawiam sie czy mam po prostu mega pecha, nasza poczta tak nawala, a moze przesylki z uk czesto sprawdzaja?
niech no zgadnę, panacea, tak? Nie zobaczysz ani pieniążków ani koksu. Nie baw się w black markety...
  • 2714 / 514 / 0
Post autor: UltraViolence »
Baw sie, tylko kupuj z glowa od sprawdzonych vendorow. Na pareset zamowien z TORowych stron kazde doszlo.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.