04 lipca 2018Stteetart pisze: Slyszales kiedys okreslenie: bubel prawny?
04 lipca 2018MrMagnificus pisze: Same takie ostatnio... serio, kurwa, wszystkie. Tak źle jeszcze nie było.
Czy na pewno nie ma żadnej mozliwosci, żeby suweren, naród, czyli MY :D zgłosił gdzieś niekonstytucyjną ustawę do zbadania...?
Oczywiście nie do Przyłębskiej, bo do niej to se Andrzej może kierować. Jakiś (europejski) sąd, trybunał, coś..?
Przecież w tych mniej ważnych ustawach oni nawet nie próbują już udawać, że się przejmują obowiązującym prawem...
I wierzcie mi, że nikt nie stanie po stronie handlarzy śmiercią.
NPS istnieja bodaj 2 czy 3 lata i... Nic nie zmienily.
To, ze wprowadza 20 lat kolchozu co zmieni?
Co najciekawsze dojebia robota sanepid i chyba liicza, ze wyroki tez bedzie wydawac sanepid.
Rrok temu wraz z pewnym vendorem przegladalismy cala czesc o NPS i po 20min wyszukiwaania bubli odpuscilismy bo to sie kupy nie trzyma.
Juz sam zapis, ze sanepid moze prywatnej osobie wlepic kare za przechowywanie rc jest smieszny.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
04 lipca 2018Metropolis pisze:
I wierzcie mi, że nikt nie stanie po stronie handlarzy śmiercią.
Jestem pewien, że w takiej np. Ameryce, która ma o wiele wyższą od naszej kulturę i szacunek do prawa taka ustawa od razu wyladowalaby w koszu (o ile ktoś zdecydowalby się robić z siebie pajaca i w ogóle ją komuś proponować), a ustawodawca musiałby znaleźć inne rozwiązanie, które nie byłoby sprzeczne z konstytucją.
Wejść wejdzie na pewno, a jak będzie stosowana w praktyce dowiemy się, jak zaczną ja stosować. Oby na nikim z nas :)
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.