Jak tylko znajdę czas dla siebie to sprawdzę co pamiętam z LD ;)
dream yourself pisze:Od paru dni znowu testowałem Silene (z alledrogo) i moc jest. Aż za duża. Piana się nie bije, więc żuję zwyczajnie korzonki. Przestałem po 3 dniach bo... za dużo snów miałem i słabo się wysypiałem. Nie wiem czy się uwrażliwiłem na Silene w jakiś sposób, może ma również na to wpływ równomierne spożycie dużych ilości ekstraktu ze stevii (bardzo się ona pieni), ale nigdy po Silene nie miałem takich efektów i to tak szybko. Od czasu do czasu popijam ilexa guayusa, to też może mieć wiele wspólnego.
Jak tylko znajdę czas dla siebie to sprawdzę co pamiętam z LD ;)
Na mnie sama silene nie specjalnie działa - stosuję od tygodnia ponad. być może się coś jeszcze zmieni.
Sny zapamiętuje codziennie, ale to jest raczej spowodowane regularnym prowadzeniem dziennika snów od kilku lat bez przerwy.
Mianowicie zamówiłem na allegro 20 g suchego korzenia za coś z wysyłką 85 zł.
Przyszła przesyłka w piątek, już w piątek zarzuciłem sobie tak z 1/4 grama. Codziennie (sobota, niedziela, poniedziałek)włącznie z wtorkiem spożywałem. Zatem od piątku poszło już aż 3 gramy :/ Niestety żadnych efektów w postaci realniejszych snów, pamiętania snów jak i świadomych snów (które wielokrotnie miewałem samoistnie zatem wiem co to jest). Z tego co wiem to korzeń ładuje się przez 3 dni.
Korzeń gryzłem i gryzłem. Gdy już została papka to połykałem. W smaku cierpki ale nawet nie najgorszy (w porównaniu z amanitkami smakuje jak kawior). Myślałem by zrobić pianę ale nie miałem jak sproszkować a potem wymieszać zatem porzuciłem ten pomysł :(
No nic. Poniżej daję zdjęcia z dzisiaj robione telefonem. Może mi ktoś powiedzieć czy rzeczywiście tak wygląda z waszego doświadczenia korzeń snów? Na internecie można znależć w zasadzie 2 zdjęcia, które używane są we wszystkich aukcjach. Oba się różnią od siebie... Momentami zdaje mi się, że "korzeń" przypomina część łodygi a nie korzenia...eh...
Po prostu boję się, że zostałem oszukany i dostałem korzeń lub kawałki innej rośliny... :(
[ external image ][ external image ][ external image ][ external image ]
Dodano akapity / 909
Jeśli chodzi o LD to są prostsze metody osiągania tego stanu. Polecam przede wszystkim krople walerianowe, męczennicę, melatoninę, entada rheedii. Tak na początek. To jest proces rozpoznawania pewnej płaszczyzny rzeczywistości, czasem obraz tej nowej wydawać by się mogło rzeczywistości jest bardzo zamazany ale ogólnie trzeba się nastawić na pewną pracę, wysiłek w tym kierunku.
Zawarte w roślinach substancje ułatwiają uwolnienie ale w zależności od gatunku sposób tak zwanego przejścia może być różny. Nie zapominajmy że umysł każdego z nas jest jakby to powiedzieć ustawiony, uformowany w określony sposób i każde odchylenie musi zostać przez jednostkę centralną czasem pozostającą w nieświadomości zaabsorbowane, przyjęte i wprowadzone w życie. Rośliny pomocne w tym projekcie to:
- Męczennica
- dziurawiec
- kozłek lekarski
- melisa
- chmiel
- ilex guayusa
oraz substancje:
- melatonina
- gabapentyna
- zolpidem
- estazolam
- witamina b6
Jeśli chodzi o korzeń to polecam shamana. Dużo też zależy od podmiotu aktualnie doświadczającego doznań poza ciałem. Żadna roślina nie podpowie jak poukładać to wszystko tak żeby nie zwariować. Rośliny to tylko dodatek.
Dodano akapity / 909
Przecie po tym nie masz snów żadnych.
A tak serio to chyba napisę do kolesia co mi to sprzedał o zwrot częśći kasy i wyślę mu korzeń spowrotem. Zapewne nie będzie to miłe i dla obu stron będzie uciążliwe... :/
No chyba, że to prawdziwy korzeń tylko ze mną coś jest nie tak... bo czy koleś rzeczywiście dalej by sprzedawał to na allegro i robił ludzi w ciula? W sumie nim kupiłem napisałem do jednej osoby co dała mu pozytywa za to. Spytałem się o jakość towaru. Koleś nie odpisał i na allegro się więcej nie logował :/ Podstawiona osoba po znajomości, która wystawiła komentarz?? eh...
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.