Czy lepiej zostawic ciastko dalej w ciemnym miejscu i go nie ruszac, czy zaczynac?
12 lutego 2019Fatmorgan pisze: Zostaw w lodówce. Jeśli nie masz takiej możliwości to w innym ciemnym i zimnym miejscu. Nie zaczynaj owocnikowania
Po powrocie jak to zrobic? Po wyciagnieciu z lodowki na swiatlo?
Powodzenia
18 lutego 2019jazonus pisze: Byłem na shroomery ale nie jestem w stanie dobrze zrozumieć tych wszystkich określeń i slangu grzybiarzy, więc uderzam na rodzimego hypka.
http://psilosophy.info/psilocybe_fanaticus_tek.html
Przeczytaj dokładnie, kilka razy, to wszystko się rozjaśni. Tego jest bardzo dużo, ale jak przestudiujesz temat to będziesz wiedział jak się zabrać do uprawy i o co ewentualnie dopytywać.
Jakbyś chciał szukać dodatkowych informacji na shroomery czy w ogóle gdzieś w internetach, to szukaj pod tagiem PF Tek. Nie powinna cię póki co interesować uprawa na sterylizowanym życie, kukurydzy, nie mówiąc o klonowaniu, hodowli grzybni na agarze, w miodzie itp., bo jak zaczniesz to czytać to zgłupiejesz całkowicie. Tylko ciastka ryżowe i PF Tek.
poradźcie coś początkującemu. jestem trochę zestresowany, bo mija 18 dzień a kit wygląda jak na zdjęciach. wszystko robiłem raczej zgodnie z instrukcją. temperatura ok 23st, wachlowanie min 2x dziennie, pryskanie od tygodnia też 2x na dzień. pudełko miałem owinięte alufolią. poza tym, że niewiele się dzieje, to ciągle czuje ten mało grzybowy zapach- coś pomiędzy serem pleśniowym a rozpuszczalnikiem. jakieś sugestie? czy cokolwiek z tego jeszcze będzie? dzięki
Obawiałbym się jeść grzyby z takiego boxa.
IMO dostałeś kiepski towar skądkolwiek go zamawiałeś, ale nie jestem alfą i omegą i nie chce Ci od razu mówić, że to na pewno jest do wywalenia
Foty do porównania i do rozważenia:
https://files.shroomery.org/files/14-00 ... G_8351.jpg
http://www.psilosophy.info/img/zakazenia_grzybni03.jpg
Zapach - powinien być łagodnie pieczarkowy, przyjemny - też może wskazywać, że coś nie gra.
Ja bym to wywalił do śmietnika, szkoda ryzykować, o ile w ogóle cokolwiek z tego wyrośnie.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.