Czy lepiej zostawic ciastko dalej w ciemnym miejscu i go nie ruszac, czy zaczynac?
12 lutego 2019Fatmorgan pisze: Zostaw w lodówce. Jeśli nie masz takiej możliwości to w innym ciemnym i zimnym miejscu. Nie zaczynaj owocnikowania
Po powrocie jak to zrobic? Po wyciagnieciu z lodowki na swiatlo?
Powodzenia
18 lutego 2019jazonus pisze: Byłem na shroomery ale nie jestem w stanie dobrze zrozumieć tych wszystkich określeń i slangu grzybiarzy, więc uderzam na rodzimego hypka.
http://psilosophy.info/psilocybe_fanaticus_tek.html
Przeczytaj dokładnie, kilka razy, to wszystko się rozjaśni. Tego jest bardzo dużo, ale jak przestudiujesz temat to będziesz wiedział jak się zabrać do uprawy i o co ewentualnie dopytywać.
Jakbyś chciał szukać dodatkowych informacji na shroomery czy w ogóle gdzieś w internetach, to szukaj pod tagiem PF Tek. Nie powinna cię póki co interesować uprawa na sterylizowanym życie, kukurydzy, nie mówiąc o klonowaniu, hodowli grzybni na agarze, w miodzie itp., bo jak zaczniesz to czytać to zgłupiejesz całkowicie. Tylko ciastka ryżowe i PF Tek.
poradźcie coś początkującemu. jestem trochę zestresowany, bo mija 18 dzień a kit wygląda jak na zdjęciach. wszystko robiłem raczej zgodnie z instrukcją. temperatura ok 23st, wachlowanie min 2x dziennie, pryskanie od tygodnia też 2x na dzień. pudełko miałem owinięte alufolią. poza tym, że niewiele się dzieje, to ciągle czuje ten mało grzybowy zapach- coś pomiędzy serem pleśniowym a rozpuszczalnikiem. jakieś sugestie? czy cokolwiek z tego jeszcze będzie? dzięki
Obawiałbym się jeść grzyby z takiego boxa.
IMO dostałeś kiepski towar skądkolwiek go zamawiałeś, ale nie jestem alfą i omegą i nie chce Ci od razu mówić, że to na pewno jest do wywalenia
Foty do porównania i do rozważenia:
https://files.shroomery.org/files/14-00 ... G_8351.jpg
http://www.psilosophy.info/img/zakazenia_grzybni03.jpg
Zapach - powinien być łagodnie pieczarkowy, przyjemny - też może wskazywać, że coś nie gra.
Ja bym to wywalił do śmietnika, szkoda ryzykować, o ile w ogóle cokolwiek z tego wyrośnie.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.