Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 18 / 6 / 0
@furyofpatientman nawet do tygodnia są w ślinie wykrywalne.
  • 588 / 81 / 0
Ok, dobrze wiedziec bo kuratorka mnie napewno zbada a z racji ze dopiero co wyszedlem ze szpitala to mi moze naskoczyc na chuja.
Jestem dość trudny.
  • 18 / 6 / 0
@furyofpatientman tak czy siak to chyba nie jakiś większy problem? Kto w dzisiejszych czasach nie potrzebuje ukojenia. Niestabilna sytuacja życiowa + na przykład kuratorka 😅 i cyk, jest powód do stresu. Na takich testach wychodzi ich obecność tak ogólnie a nie ile i kiedy zażywaliśmy. Nawet jedna niepozorna rolka wyjdzie. Nawet bez lekarskich zaświadczeń łatwo się z tego wyplątać: mama dała, koleżanka/kolega, nieważne... To nie są substancje nielegalne.
  • 588 / 81 / 0
Tak ale chodzi o to, ze mam niedlugo koniec zawiasow za*****z ktorego sie wykrecilem tym ze jestem narkomanem, bo znalezli tylko 10g fety. Biorebenzo bo fobia spoleczna czy inne rzeczy wiec cisnie mnie strasznie ta kuratorka, ale poza wyjsciem ze szpitala mam papiery na F41.0 F41.2 wiec to tez jakos pomaga.
Przycisnela mnie o odwyk wiec na niego pojde, ale tez glownie dla siebie, w poniedzialek o 11 mam sie tam stawic i tyle, ale boje sie ze wznowia mi postepowanie i wysla mnie gdzies na przymusowe leczenie czego chce uniknac. Koniec tematu, to temat o benzo.
Dzis poszlo z 20mg klona z cwiartka przez problemy z dziewczyna i tym calym syfem z ktorym musze sie uzerac. Wkoncu chce przestac placic za to ze zyje.
Jestem dość trudny.
  • 84 / 12 / 0
Dobry, stosuje ktoś tu mix alpry z klonem i mógłby sie wypowiedzieć w jakich porach/dawkach i coś krótko ogólnie o tym mixie, interesują mnie informacje stritce pod funkcjonowanie czyli prace = małe dawki bo klon słabo działa przeciwlękowo i alpre pasuje mi dodać :/
  • 21 / 5 / 0
Jest tu ktoś kto brał benzo na jakieś choroby? Nie że wyłudzał od psychiatry zeby sie nacpac tylko rzeczywiscie psychiatra stwierdzil ze potrzebuje? Da sie to brać dłużej niż miesiąc tak żeby rzeczywiście pomagało? Mam adhd i depresje i mnóstwo lęków, brałem medikinet ale po czasie skutki uboczne były za mocne. Mam pojebane nerwy i bardzo utrudnia mi to życie. Myślałem czy moze nie zasugerować psychiatrze benzo na uspokojenie i lęki, ale z tego co czytałem w necie to to się tylko bierze 2-4 tygodnie i na dłuższą mete robi więcej zlego niz dobrego. Jak wasze odczucia (kogoś kto brał z rok conajmniej)?

Teraz nie biore medi, ale zaraz powrót do szkoły a ja nawet mam problem z przeczytaniem krótkiego tekstu ze zrozumieniem i zapamiętaniem KTORY MNIE INTERESUJE NAWET! I z kolei jak lęki i nerwica od adhd i spoza przejdzie po benzo to chuj wie co ze skupieniem, koncentracja, pamiecia itd? Ehh, tyle róznych chorob (wiele nie wymieniłem), na dodatek uzależniony od opio mocnego i bez przyjaciół, znajomych i dziewczyny... Tylko samobój pozostaje :(
  • 270 / 65 / 0
@OxycontinLoveLove
zamiast pchać się w ciężkie uzależnienie lepiej spróbuj ziół, kup Rumianek. nawet taki z biedronki i pij to w ilości 1l wody 1 łyżka cukru 1/8 łyżeczki soli( najlepiej ) potasowej.
dda ci to więcej niż benzo jak ogarniesz co się z tobą dzieje pójdziesz dalej z benzo nie pójdziesz wcale tylko się cofniesz... te substancje otępiają zamiast iść ciągle się cofasz a najgorsze że na ich działaniu tego nie widzisz !
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 510 / 110 / 0
Może lepiej zacznij od pregabaliny, ale pewnie już bierzesz
  • 21 / 5 / 0
@PolskiLen ehhh, chciałbym żeby jakieś zioła działały... Rumianek mi nic nie daje poza tym ze pomaga na bol brzucha albo jakies inne problemy z zoladkiem. Jak sie mocno zdenerwuje to dosłownie mnie tak dziwnie boli i ściska w okolicach serca że mam ochote sie zabic a jedyne co działa na wypuszczenie tego bólu to krzyk z calego glosu albo napierdalanie w sciane etc. Niedługo będe iść z tym do rodzinnego bo sie boje że ten ból w okolicach serca to może być coś poważnego bo nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek tak mial...
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2024 przez OxycontinLoveLove, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 59 / 6 / 0
Jak powiem lekarzowi o próbie samobójczej (nożem po ręce), to wzrośnie, czy zmaleje moja szansa na jakieś benzo?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).