Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
Zablokowany
  • 34 / 2 / 0
bupry ostatecznie chyba nie objęło, benzo się pewnie boją przy okazji, mimo że się nie zmieniły. Jak wyżej, trzeba wyjść z domu i budować relacje z lekarzem zamiast receptomatów które od jakiegoś czasu nie garną się nawet do IV-P
Dobry ćpun, podobnie jak saper, myli się tylko raz.
  • 996 / 283 / 2
@quovadisdomine33
Co by nie było później pytań czy innych niejasności polecam przeczytać, dużo tego nie ma:
Zrzut ekranu 2024-12-10 003624.png
Zrzut ekranu 2024-12-10 003639.png
Zrzut ekranu 2024-12-10 003846.png
źródło: https://dziennikustaw.gov.pl/D2024000160001.pdf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1 / / 0
Dostanę receptę na znanar... Na 1 op relanium mając w historii że brałem i mam utrudniony kontakt z lekarzem stacjonarnym bo jestem w takiej sytuacji że mi szkoda 60zl wydawać na darmo a na helpie nie odpisują.
Po 2 są jakieś update dotyczące lekarza JP którego strona od miesiąca upadła?
  • 573 / 103 / 0
Nie ma info, wiadomo że jest zawieszony. Póki na stronie coś sie nie pojawi lub nie będzie jakichś doniesień medialnych typu "hurr durr lekarz szatan skazany" to sie raczej nie dowiemy.
:tabletki:
  • 2115 / 626 / 0
@Typicalposter2 dziś jakoś tak się złożyło, że miałam okazję zamienić parę zdań na temat Dżej Pi i ponoć "support" ze strony nie odpisuje, choć ostatnia wiadomość o której wspominałam - a którą mi przekazano - była napisana w tonie "no myślimy co robić, ale generalnie będziemy kontynuować tylko znajdziemy kogoś innego do wypisywania jeśli strona zostanie pod tym szyldem bądź podobnym". Ciekawe. Coś tam mi się zasłyszało, że zmienił lokalizację buszowania na Wawę? Ale to mogą być ploty.

Natomiast co do substancji wymienionych w wykazie @Merx, to faktycznie, taka np. Medica przy wypisywaniu Rpw dostała dodatkowe okienko odnośnie wypisywania substancji narkotycznej, do przeklikania, podobne jak np. przy wypisywaniu leku pacjentowi zanim komputerowe obliczenia dawkowania wskażą na konieczność uzyskania nowej recepty. Nic nie do przejścia, bardziej kolejny prompt w stylu "czy na pewno...".
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1 / / 0
Na szczęście z benzo nie na problemu, nawet przez receptomat i bez papierów.

poprawiono rażące błędy ortograficzne i interpunkcyjne /Mx
  • 573 / 103 / 0
Oczywiście że się da, kto na tym zarabiał to w większości dalej zarabia. Najwyżej podniesie trochę stawki i będzie wszędzie pisał jak to dba o dobro pacjenta. Aż chciałoby się zacytować opinie o naszym znanym zawieszonym lekarzu ze znanej strony rankingow lekarzy 😎
"Pan dr to wyjątkowy specjalista, który zasługuje na najwyższe uznanie. Od pierwszej wizyty wykazał się ogromnym profesjonalizmem, cierpliwością i empatią wobec pacjenta. Pan doktor zawsze dokładnie tłumaczy diagnozę i wyczerpująco odpowiada na wszystkie pytania, co buduje zaufanie i daje poczucie bezpieczeństwa. Dzięki jego trafnej diagnozie i skutecznemu leczeniu szybko wróciłem do zdrowia. Atmosfera w gabinecie jest pełna życzliwości, a zaangażowanie pana doktora w swoją pracę jest naprawdę godne podziwu. Serdecznie polecam dr. każdemu, kto szuka lekarza z prawdziwego powołania."
😁
:tabletki:
  • 1438 / 232 / 0
28 grudnia 2024DonGekon pisze:
Na szczęście z benzo nie na problemu, nawet przez receptomat i bez papierów.

poprawiono rażące błędy ortograficzne i interpunkcyjne /Mx
Jakoś wątpię.
  • 370 / 142 / 0
@zburzony no ja nawet wczoraj dostałam bez problemu alprazolam bez wizyty, papierów etc.
  • 996 / 283 / 2
Przypominam tylko o psuciu sobie na własne życzenie historii w IKP, w szczególności historię zdarzeń medycznych, nie mówiąc o receptach z różnych źródeł, później będzie płacz i krzyk.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.