Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1007 / 310 / 5
Zakładam, że pytasz czy zopiklon wydłuża okres działania benzodiazepin. Odsyłam tedy tutaj https://drug-interactions.medicine.iu.e ... Table.aspx
Zakładam, że takie pojęcia jak substrat, induktor czy inhibitor nie są ci obce, a jeżeli są to polecam się zapoznać.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 26 / 3 / 0
Nie wiedziałem, gdzie to przypiąć, proszę moderatora o ewentualne przeniesienie tematu. Jakiś czas temu zwierzyłem się niepotrzebnie, swojej szefowej o swojim uzależnienieniu od benzo, co wogóle nie ma wpływu na wykonywane przezemnie obowiązki. I teraz co wezme benzo to się do mnie przypierdala niezależnie czy to to alpra, clon czy brom. Wczoraj wziąłem 2 mg clona i 18 mg bromu, bo nie mogłem zasnąć po kłótni z żoną i dzisiaj znowu się do mnie przyjebała, że wyglądam jak z krzyża zdjęty, że co druga osoba ogląda się za mną na hali pomimo że czuje się wyspany i pełene energii. Czy to rzeczywiście tak po człowieku widać? Pytałem się dwóch kumpli to powiedzieli, że wyglądam normalnie, jak zawsze. Benzo biorę okazjonalnie raz, dwa razy na tydzień.

Przeniesiono ~ Atro
  • 784 / 46 / 0
Nie wiem jak to jest raz się pogodzę z alpra , raz 2mg nie robi wrażenia i to oryginalne xany. Może to dlatego że się leczę klonem od długiego czasu 1mg co 6h i tu wczuje działanie przeciwlękowe 6h a reszta dnia przeciwdrgawkowe. Wiec chyba będę brał już tylko od magików więcej krzyży. Choć 4mg xanax leży tak sobie w szafce na leki (może kiedyś).
  • 344 / 44 / 0
Jak dla mnie x działa najlepiej kiedy jest chujowo. Przyjebałem dziś z 20mg xana 15klona i jakoś leci, wpadłem w jakiś dołek ostatnio, ale dzisiejsze połączenie dobrze mnie odcięło od tego wszystkiego.
Fuck love
Fuck life
  • 2532 / 602 / 0
Jak myślicie, po przyjętym jednym gramie ketona, ile najmniej wystarczy wziąć diazepamu, żeby uspokoić psychikę oraz pójść spać? I to samo pytanie, tylko jak sprawa wyglądałaby w przypadku klonazepamu?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2392 / 655 / 0
nie wiem ile diazepamu nie chce mi się teraz przeliczać ale klona Ci wystarczy książkowa Dwójeczka po takiej ilości jakby było mało możesz dodać do 3mg. powinno styknąć
  • 2532 / 602 / 0
@WujekMorda I naprawdę takie 2mg odcięłyby do spania?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4983 / 879 / 0
Jak się położysz i zamkniesz oczy próbując zasnąć to nim się zorientujesz obudzisz się za parę h.
  • 2392 / 655 / 0
Tak jeśli mówisz o 1 worze zaledwie to taka ilość zrobi robote. Co innego jak np przrobisz 5tke mefixa przez noc wtedy trza sięgnąć po środki cięższego kalibru lub większe ilości benzo.
Ja zawsze jeszcze sobie na do widzenia do tego klonika spijam z 3 piwka pale zdeczku skuna i się lula jak bobas żaden zwał nam nie straszny ;)
  • 593 / 82 / 0
Ktos sie orientuje jak długo w ślinie wykrywalne sa benzodiazepiny?
Jestem dość trudny.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Mon, 02 Feb 2026 19:40:01 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1770061152'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".